Искрено мене мислам дека ми се смири кога почнав да си одам на работа. Дали дека сум по активна. Менувам позиции и не сум улежана како кога бев дома. И сега не сум осетила во последно време. Инаку многу непријатно играње на нерви е тоа.
Да ве прашам. Намалени ертитроцити во бременост што значи? Матичната лекарка не ми кажа дека ми се намалени и откако дојдов дома, видов во резултатот. Пишува дека треба да биде од 4,1 до 5,1, а мене ми е 3,71. Значи испод 4 ми се.
Земи слободно. Јас ти гарантирам Ја користсм за се, и за нафрлано лице за потпарено ама буквало за се. И многу е добра
Тука негде ни се нашите. Моево на 22 и 4дена беше 595гр. Тоа беше моја последна контрола. Сега сум во вторник на контрола и едвај чекам да си ја видам .
Јас не знаев како да го опишам тоа со нозете, ама ти баш убаво го кажа-синдром на немирни нозе. Од 4-5 месец го имам, нервозно е неиздржливо, незнам што да им правам на нозете, од колената надолу ми иде да ги истегнувам и пресечам од нерви. Ни масажа не помага. Само кога движам не ги осеќам. Но навечер морам да седнам. Се консултирав со гинекологот и рече магнезиум обавезно и 2 до 3 пати во денот Б6. И да, ми поминува од Б6, а само од магнезиумот ,,јок,, Пробај.
Магнезиум пијам од овој директ, 375мг. Незнам дали може по две, да не е многу. А ке додадам и б6. Мене ме фаќа околу 20 часот и трае.. дента немам проблем.
Внимавајте со магнезиум. Вчера на предавање докторката кажа дека рецепторот за железо, магнезиум и калциум (бар мислам тоа беше) бил ист. Кога даваме суплементи, што прво дојде, тоа се прима и тоа се обработува од телото. Значи не претерувајте.
Мамички јас бев на гинеколог, најпрвин веќе по трет пат ми кажува различна недела од бременост. Јас рачунав сега веке 20та недела , тој сега ми смени дека сум 19та. Прегледот траеше кратко, јас бебето не го видов, само му го слушнав срцето. Не знам ни колку тежи ни ништо буквално. Ми кажа дека ќе ми закаже втор скрнинг на ГАК за 9 мај, преглед на 4д ехо. Јас знам дека тој има 4д кај него, ама сега ме праќа на гинекологија. Кажете ми дали се има нешто сменето сега законски, односно дали сега матичниот гинеколог е задолжен да те праќа на преглед во државно или не?? Некако ми бидна чудно, наместо да се труди тој да ми наплати за 4д, тој ме праќа на државно, а притоа ми вика дека бебето си е супер и дека се е во ред. Има ли простор да бидам загрижена или не ???
Убаво што сподели. @kukla21 . Meне др.од Ремедика ми рече слободно пиј и по 3 по потреба, вишокот се исфрла Максимум пијам по две од 300, кога има потреба. @pikacu87 најверојатно спрема мерките те води таа недела. Ништо страшно. Ти даде ли слика, на неа ги пишува мерките и колку грама е. Може е посигурен на гак, дека обично таму одат на скрининг, и мене гинеколог што ме води во Ремедика ми рече плодот е добар, ама за подетално иди кај Димчев. За 1 от скрининг матичната ми ја кажа опцијата и кај неа. На овој твојот не му бил денот изгледа
Доволно е магнезиум по 1 од тие. Исто и мене навечер најмногу, но како одминуваат месеците почнуваат и порано да ме нервираат.
Zdravo jas sum so marginalna placenta previa na zaden zid i isto vo 29 nedela imav krvarenje i me zadrzaaa vo bolnica 2 dena od togas samo lezam i stanuvam samo za vo toalet sega sum 32 nedela i uste e isto najverovatno taka i ke ostane za dve nedeli sum na kontrola demek do 34 moze da se povlece ali ne veruvam posto mene od 17 nedela mi otkrija totalna previja koga imav kafen iscedok, celosno mi go pokrivase otvorot sega mi e marginalna primam utrogestan 200 dva pati vo den i magnezium od 400 isto dva pati na den ali toa e zemi si knigi, filmcinja i odmaraj si i pozitivno ne se nerviraj pozdrav
Дур чекав во чекална минатиот пат кај матичната за боледувањето, едно девојче што исто чекаше, ми спомна дека матичната и правела скрининзи, ама и рекла морала да ја прати на клиника или по нејзина желба да оди на приватно. Наводно 2 пати треба и друг специјалист да те види.
Сега ме потсети, дека и покрај тоа што бев кај Димчев сакаше да ми закаже и на клиника за второ мислење, ама тогаш немаше термин а и секако не планирав.
Јас за три недели сум на 2 скрининг кај матичниот, и првиот тој ми го правеше. Не ми спомна такво нешто дека и друг треба да ме прегледа. Што знам.