Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Здраво мамички, како сте. Јас малку тешко се движам веќе, 37+6 недела сум. Имам потешкотии при спиењето, ми се јавуваат некои болки кога се вртам. Незнам дали е нормално тоа. Поздрав мами и имајте убав ден :*:*:*:*

На victoria и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Исто ме прати кај Драшко. И Драшко ме гледаше и рече дека нема место за паника, дека во оваа г.н. е многу осетлива и неможе да се види убаво да си одам на контрола за 4 недели. Тоа не ме исплаши. Ме исплаши само што Димчев почна да тресе амниоцинтеза или нифти да сум правела само заради ова, без разлика што друга индикација според него немало никаква.

На Capricorn Taurus и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. cat-woman

cat-woman Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    459
    Na gak, 28 nedela, ti blagodaram

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    :hug:
    Искрено, малку сум разочарана од докоторот. Мислам секоја чест, половина час ме гледаше детално, се мачеше зошто синко се криеше. Мереше се детално. Се е во ред со синко, освен ова со мембраната на срценцето, што Драшко после тоа убаво ми го објасни и ми рече дека е многу рано за да се избрзува со закчучоци во оваа недела од бременост и дека ова најубаво се гледало после 24 недела.
    Само не ми се допадна ноншалантното изјавување на Димчев за правење амнио/нифти. Мислам ако има индикации и ако треба ќе правам, ама беше неаргументиран и неубедлив. Дали дека бев последна па веќе не му се работеше или незнам што, ама неубаво се осетив. Кај доцнеа цел час од закажаниот термин, уште и ова. Ептен разочарано излегов од таму.

5. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Знам како е кога ќе излезеш како недоречености, со нејаснотии.
    Не се грижи срцка, сигурно се е во ред. :* Сигурно е тоа, за Димчев нели пишуваа и други дека како ќе ти се погоди и како е расположен, што секако не е оправдување :!:
    Ама штом другиот др ти рекол дека е во ред значи е така. :hug:
    И ако нема никакви други индикации нема зошто да се грижиш.
    Колку тежи бебчето? :inlove:

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.039
    Допаѓања:
    123.913
    @Ano ете немаш причина за грижи, штом Драшко ти рекол сепак он е специјалист за ова. Димчев да, многу е ноншалантен. Треба да се психолози пред се, а не така да се соопштува, најлесно е тоа !

Последна измена од модератор: 16 мај 2017
    На Seduction, stevemila, SophiaBella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    :hug: Фала за поддршката. Решив дека нема да се секирам, а наредната контрола ќе си покаже дали има простор за паника. Се исконсултирав со докторката што ме води, и таа ми рече дека го забележала истото, ама дека е премногу рано за да се констатира било каква аномалиа во оваа фаза, која и во случај да ја има не е страшна, така да останува да си го галам синко и само со позитивно да размислуваме.

Последна измена од модератор: 16 мај 2017
    На karibian, Вереничка, Seduction и 7 други им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.462
    Допаѓања:
    76.616
    Здраво мешиња, денес ги земав резултатите од приска 1, не се разбирам многу ама low risk пишува. Денес толку работи се изнајадов, ке пукнам :D требаше да тркнам до кај матичната ама поради ситуацијава во нашава никаква држава мислам деновиве да не се шета многу низ градов...
    Инаку ни ја снема @gjoker4e и реков јас 27ми е нејзиниот датум :D ваљда не грешам, рече ако ја нема 2,3 дена да знаеме дека биднало :D па ке ја почекаме да не извести :) Отидов да го бањам синко па на спиење, а богами и јас рано ке си легнам |-) :hug:

На gjoker4e, pikacu87, manako1 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Биди позитивна и гали мешко мислам дека и од овие премногу испитувања што ни ги наметнуваат само повеќе ни прават стресови и нервози. И јас едвај чекам да помине мојот скрининг

На Sandra 141, Ano, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Ја нема @gjoker4e . ДА не се породи?

На gjoker4e и orhideea им се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.078
    Допаѓања:
    40.439
    Токму така. Не е работата да одиме од доктор на доктор за да се смириме, ама за жал нашиве доктори не се ни малку психолози. Ама ќе пребродиме.
    Инаку синко е околу 380гр. соодветно на неделите. Срце на мама.:inlove:

На Stara, stevemila, Seduction и 7 други им се допаѓа ова.
  12. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Еден скрининг е доволен ако се е во ред. Нема потреба од повеќе мислења. Мене ми рекоа во првата бременост и на 3 да одам за да се види срцето убаво, но не отидов. Поповиќ ми рече нема потреба штом досега се е во ред. Само бизнис е тоа. Он ова ми го кажа. Ние и премногу и без потреба паничиме и си ствараме нервоза.
    Јас вчера ги завршиш брисевите. Матичната ме гледаше и вагинално и абдоминално но не можеше да го види полот на бебушите :(. А убаво ехо има. 14 недела сум. Мислев ќе ми каже.
    Уживајте во бременоста женчиња после идат бурни времиња, и стресови со малите ( се разболеле, не јадат, плачат, безброј неспани ноќи...)

На Mari*, Luna91, Ano и 8 други им се допаѓа ова.
  13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.125
    Допаѓања:
    40.336
    A kaj drasko ne te prati? Toj e specijalist za toa

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.039
    Допаѓања:
    123.913
    Туку, и мене нешто ми е без врска отсабајле. Прво ме загрижува што ништо не ми се става во уста. Уште немам јадено, а пиев аспирин. Го осеќам желудникот како преполн , како да имам тежина и неможам да гледам храна:| ова до сега не се случило. Сабајлево имав ниско доле благи грчеви, па после не жежеше цела линија под стомакот, долу ниско, кратко. Бебево беше многу размрдано го снимав како ми го поместува стомакот:) Завчера бевме на контрола. Навечер кога се вртам, кога испружувам нозе како да ми игра стомакот, така на 2,3 пати како мускули да се опуштаат. Денес сме 23+3

На Capricorn Taurus, kukla21, Seduction и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Здраво мамички. Веќе неколку пати пишував и прашав за некои болки и недоумици што ги имам и имав, но одговор не добив за ништо. Па сега ке прашам дали форумот е за сите трудници или само за одредени идни и веке остварени мамички. Поздрав и имајте убав ден.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.039
    Допаѓања:
    123.913
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Forumot e za site mila.Ako ne ti odgovorile sigurno ne go znaat odg na toa so si prasala.Site sme ovde za edno isto.Da si pomagamr Kolku mozeme,sepak ne sme doktori neli:hug:

Taman e oznacila.Taa clenka pisa.Mama mia.Ama koga odis na nikot pokazuva samo mama.Ustvari druga clenka:D

Последна измена од модератор: 28 април 2017
    На eli25 и forumce им се допаѓа ова.
  19. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
  20. eli25

eli25 Форумски идол