секаков народ има да не те чуди.. дојди во Струмица во гинеколошката мбуланта да видиш што е. ако гинекологот ти е од сабајле на раб. од 8 јас одам од 7 да фатам ред. и ако бидам 2-3 по ред ке бидам 10 та бидејки влегуваат преку ред... свашта... нашата култура е таа
Beautiful-princess Најпрво честитки за бременоста само со лесно нека ти е А за хемоглобинот земи си Флорадикс(тоа е тоник 100 % на природна база,без додаден шеќер,германски е)околу 500-600 ден е,незнам точно сега колку е јас го зимав за малата,и стварно е најефикасен од сите,што е најважно не тера на повраќање...како на пример легофер,ферумлек или пак ампулите Тот-хема... Може е поскап ама е стварно е ефикасен,една пријателка го пиеше за време на бременост и откако почна да го пие цело време крвта и беше супер.
оф бре миличка тоа ти е од огромната желба за гушкање ништо др. а и веќе крајот е неподнослив, како утеха барај си од мажето да те разгали малку нека ти купи нешто што те прави среќна или отиди на фризер малку на релакс поубаво ќе се осеќаш а и една масажа добро мислам ќе ти дојде
и јас ништо на природна база но еве скоро еден месец пијам фероглобин демек најдобар бил а богами изгледа и доста солен, 30 капсули се 500 ден, ама тоа е. инаку јади спанаќ,леќа уффф маки кој само не верува
едно прашање мамичкиии како што ми напредува бременоста забележувам вените на нозете ми се значително изразени при подолго стоење или било каков замор подолг од 30 мин, дали шетање седење итн. Мајка ми има проблем со попуштени вени уште со првата бременост и се појавило тоа, јас сакам колку што можам да го спречам тоа... дали некоја од вас има вакво искуство или дали некоја знае некое минимално чаре
Денес бев на контрола, точно сме 12+0 Денот ми е прекрасен, поубаво неможеше да започне Си го видов беушко, мрда па растура 20/25мин. докторката едвај го премери Само нешто пафта/пливка, го врти газето нон стоп, таман ликот да му го видам ми пушти 3/4Д тааап рачињата преку глава hock: Нешто наспомна докторката за полот ама ми рече ова е онака првично, и ич сигурно,зошто е мн немирно пафта и скртува нозе+ мн. мало. Па затоа почекај до следната контрола. Големи сме, 5,75см. а тешки 57гр.
леле јас сега видов на вести и мн. се израдував зошто старата беше баш стара дека таму како и да е ќе се пораѓам дали стара или ново ама како и да е на ново ќе да е јупиииии, а др. недела ќе одам и на ехо таму па и ќе ви пренесам импресии уште еднаш јупииии
има стегачи за вени но дали ќе можеш да ги носиш на жешково незнам обиди се почесто да седнуваш и нозе у вис што би се рекло поткревај ги почесто, а ако си склона кон попуштени вени за жал нема лек
Фала ви мамички на сите на одговорите. Сега само што се вративме од контрола и бебушот е супер, цело време мрдкаше, а баш кога ми го сврти докторот екранот отскона од место и продолжи да си го цица палчето. Знае кој го гледа. Иначе ми препиша легофер ќе пробам со него па ако нешто ми е лошо ќе пробам со советот на vickyy90. Ве гушкаме.
Sakam da ve prasam mozi nekoja od vas znaj ili ima slusnato .... Znaci samo sto ce vidam slika od nekoj torti pogotovo od cokolado mene me fajcat kiselini pa kamoli da kasnam odma mi se losi a porano sum nemala nikakva maka od blagoto
Го читав моабетот за витамините...јас мнооогу малку јадам зеленчук и овошје вреувам дека ќе треба да пијам плус витамини...е сега не знам дали да земам на своја рака или да почекам до наредна контрола(за 2 недели) да видам што ќе ми рече докторката?
zdravo mamicki kako ste? mene denes me boli malce stomakot drugoto se e vo red aj nekoj od vas da mi objasni kako se pravi tiket?
исто и јас како тебе во последно време многу слабо јадам витамини,ама пијам секој ден омега 3 и фолна киселина со сите потребни витамини во неа,затоа јас би ти препораЧала да поЧекас до наредната контрола ке си ја прасас докторката да ти преписе кои да ги земес и ке си ги пиес во нив има доволно витамини колку ни се потребни за еден ден
Добро утро мамички и од нас, TSS мила, јас би ти ги препорачала Фемибион 1, по препорака на докторката како засега подобри од останататите витамини. Тоа се витамини кои се неопходни и потполно по мерка на дневен внес на организмот. Тука имаш фолна киселина, витамини од Б групата (сите потребни), витамин Ц, витамин Е... и плус имаш и други, а особено и јод. Јодот е многу важен во ова прво тримесечје за бебенцето и за неговиот развиток. Овие витамини ги има како Фемибион 1 и Фемибион 2. Првите се за првите 3 месеци, а другите за до крајот на бременоста. И јас не сум многу по зеленчукот и овошјето, а сега имам и мачнини од нив, така да и скоро не конзумирам ништо. Но, фала му на Бог бебнцето си е во ред и си расте како што треба . Посебно сум изненадена од крвната слика каде знам можеби е рано, но немам никакви проблеми со железото. Потполно ми е во нормала и во границите . Но морам да напоменам дека си каснувам само аронија (единствено неа), по едно 20 зрна дневно, па можеби и од неа го одржувам ова ниво, со оглед на тоа што ништо не јадам растително во свежа состојба. И неа од искуство ви ја препорачувам, за на природен начин да си го средите железото во крвта. Морам да напоменам, витаминиве не сме многу ефтинки (некаде околу 650 денари), но пак се за цел месец. Имаш 30 таблетки, а се пие по една на ден. Можеш слободно да си ги купиш во секое време и без рецепт.
А по колку зрна аронија смеат да се конзумираат за време на бременост незнам јас некаде прочитав по 5-6зрна.јас иначе претходно си ги земав по 15 зрна.
Месиња ај да ве прасам несто... Веке влегов во 8ми месец, и последниве недела две имам како слаби менструални болки напред ниското, и отпозади кај киЧмата.Траат 15мин. пола саат и толку,еднас или двапати дневно. Истотака кога бебуска ке мрдне посилно,осекам како јак притисок долу.Сето ова ми се слуцува последниве недела две. Мислите дека ова е нормално,или да заказам кај др?
менструалните болки и јас ги имам веке цел месец а скоро сум 7ми месец.магнезиум ,калциум таблети шумливи или обични редовно пиј си ги.јас штом се напијам веднаш ми престануваат.по препорака од доктор ги пијам,слободно земи ги.се надевам ти помогнав.
Јас искрено конзумирам понекогаш и по 30 зрна. За некој можеби ова е премногу, но јас сум фала му на Бог и здрава и жива . Пред да останам во блажена состојба (на почетокот кога започнавме да ја конзумираме дома) јадев по 20 зрна, а потоа и по 30 зрна. Еве денес сум сосем во ред, иако знам дека многумина ми викаа дека не чини тоа. Ни тогаш умрев, па ни сега, мала шала . Моментално со бебчето сме скоро во близина на осмата недела, што значи два месеци, а ние сме сосем здрави. Тоа си расти најнормално, мене крвната слика ми е и повеќе од добра и од претходно пред да забременам. Јади си мила слободно по 20 зрна за почеток и без страв .