Се ќе биде во ред само релаксирај се, опушти се и мисли на убави работи.. Скроз те разбирам како ти е.. Низ исто поминав.. А за утрогестан се консултираше да појачаш? Од искуство ти велам некое време да ставаш бар два пати поздрав
Да ми рече дека можам 2 пати, така ќе направам. Докторот ме смири малку сега имам верба дека се ќе биди во ред, ама будно ќе пратам ситуација. Фала ти за поддршката
Мамички јас сум 21недела и до сега докторот ми нема ниту еднаш измерено цервикс. Кога му спомнав еднаш ми рече дека додека гледа на абдоменално ехо дека е се во ред нема потреба да чепка ништо. Почна страв да ме фаќа гледам сите скоро пишуваат за должините а и големи проблеми има доколку е краток. Незнам што да мислам во вторник сум на контрола па незнам дали да инсистирам да ми измери. Или стварно е ОК како што ми вика тој.
Инсистирај. Се мери вагинално. Може сметал дека не треба, ама ти да си бидеш мирна. И јас сама барав.
@karibian Јас сум 30 недела паралелно одам кај два доктори и ниту еден досега ми нема измерено ниту спомнато.
Труднички јас овие два дена болна. Грло ме боли, не можам да голтам, покачена температура. Се обидувам да се движам да не залажувам, пијам лимон течности. Се надевам ќе се оправам. Дајте некој лек ако знаете за грлово ме пукна.
И мене во првата бременост не ми имаа измерено, вагинално ме немаа пипнато се до пораѓај, гаќи соблеков единствено само прв преглед со вагинално ехо кога ме гледаше и три пати за брисеви (два задолжителни, еден јас сама што побарав поради проблем со исцедок и чешање). А цервикс не ми мереа... Прашај матичен за бонбончиња за лижење, има кои смеат во бременост. Друго топло чајче, топла супа, мед... Тешко е трудниците кога ке се разболат, ништо не смееме да пиеме. Мм со фервекс одма се среди, јас се мачев една недела. Прави си и инхалации (ако немаш инхалатор над тенџере старински со пешкир покриена, внатре морска сол или камилица). Смееш парацетамол иначе, напиј се. Ајде побрзо да оздравиш
Фала ти Мариз. А прополис смеам? @kiki_riki одложувам некако да земам таблети, ама можеби треба сега да се напијам дур не ме фатило повеќе.
Незнам тоа, прочепкај на google може ке најдеш нешто за прополис во бременост. Има еден добар сируп на природна база на др.Тајс јас 8ми месец трудна минатата бременост многу бев болна, грлото партали немав ни глас за зборување... ми го дадоа тој, безбеден бил во бременост. Но јави се прашај, мене мислам тој највеќе ми помогна.
@Luna91 Подобро напиј се сега отколку кога ќе се влоши ситуацијата. И јас одбегнував да пијам но досега се имам напиено неколку пати поради страшни главоболки кои ги трпев предходно неколку дена.
Imas propolis bez alkohol.Cist.Mene mi go preporaca embriologot.Posle transfer kaslav.Isto za grlo,crn biber vo zrna da zvakas.Mnogu pomaga.Go stopluva grloto i se ti se otpusta
Пишав и во соодветната тема, ама тукa сме поактивни. Нормално ли е да имаш тапи клукања во јајник? Не сум имала до сега....
Имаш еден без алкохол, се користи и за мали деца, го имам користено во бременост: Мада...мене многу не ми помогна, па преминав на обичен, отров љут
Земи направи си горен шеќер со млеко А мамички кога го пиете железото и витамин ц мене ми рече да земам железо на граница ми беше
Јас пијам феросан форте и обавезно витамин ц.Млечни производи со железото не.На упатството пишува со ручекот да се испие и апчето.