Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.625
    Убаво ја познаваш? Секогаш била таква? Некои луѓе едноставно се такви.
    Тек да видиш па мене за второ, никој не ме рецка.. исто како да не сум трудна :) нит некој го интересира што носам, нит како сум, нит до кај сум, ниту да ме праша дали ми треба помош нешто... баш пред некој ден тажна баш за тоа бев, се изнаплакав, после си викам будалче, глеј си за себе и за тоа бебе... другите кој ги врти :) Баш Бебуле како што вика, битни сте си вие највеќе!

На BellaS, Belabelinakinder, Вереничка и 10 други им се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Abe aj stajte im pepel na takvite.Ne vredi.Jas nemozam da se pozalam od svekrva mi.Em ne ziveeme zaedno.Site ovie 4meseci doaga sekoj den.Se slucuvase i po dva pati.Eve maz mi vcera zamina,taa denes dva pati dojde.Mi se javuva da ne mi treba nesto.Jadenje mi nosi sekoj den.Ama pred nekoj den edna rodnina ma maz mi,mi go krena pritisokot.Da ne sum se ligavela.Ne sum bila samo jas trudna.Deka kazav oti svekrva mi usisavase do pred nekoe vreme.Vikam da,tocno ne sum samo jas trudna.Ama Sigurno pa site ne pominale niz toa so pominav jas.10 godini placev i treskav glava po vratite od bolnicite.Kaj bevte togas da me prasate kako sum.Lesno ti e tebe da kazes koga i so dvete deca si ostanala bremena bez da sakas.Si abortirala dete plus.Eve sega koga pisuvam mi se place.Vikam gledajte si vasa rabota od vas nikoj nisto ne pobaral.Zatoa pustete gi takvite i uzivajte si.Se izvinuvam za dolgiot post ama morav da go kazam ova

На Цвет88, Melinda85, delvi и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Абе не беше ваква. Ваква стана кога и се роди внукот пред два месеца од другиот син. Као не ја интересира ништо друго, само он. Не ме ни прашала во последно време како сум. Јас сфаќам се радува за него, ама барем и за мене да покаже зашто јас се намачив и знае дека се радувам сега. Не сакам поради мм да се расправам, само не знам дали да и спуштам од околу нешто зашто ме погодува нејзиното однесување.

На Belabelinakinder, eli25, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas bi i stavila na znaenje.Ne direkt.Taka od strana,na sala na smea.Taka pravev od sekogas,zatoa i imam vakov odnos so svekrva mi.Ili i stavam bas na tacna nesto ako pravi so ne treba.Znaeja i tie nesakajki ponekogas da povredat.Imaat 4vnuci od kerkite.Ama im spustiv nekolku pati i sega se ok^_^

На eli25 и Black girl им се допаѓа ова.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.079
    Допаѓања:
    40.441
    Мораш да бидеш себична и да размислуваш само за себе и тој нов живот што расте во тебе. Сите околу дали намерно или ненамерно во некој момент ќе кажат или направат нешто што ќе биде спротивно од она што очекуваш.
    Штом така реагира, во иднина не споделувај ништо со нив.
    Мотиве свекор и свекрва го чуваат другиот внук и цела сила им е насочена кон него. Ниту барам, ниту очекувам помош и поддршка. А искрено ниту сакам многу луѓе да ми се мешаат.
    Сакајте се со мажето и галете бебуш. Вие сте најбитни.

На Belabelinakinder, Bebulleee, karibian и 6 други им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.625
    Затоа ке и вратиш и нема да и го даваш бебето кога ке се роди :rofl: се шалам малку :) а мт знае дека си навредена од нејзиното однесување? Ако знае поубаво он да ја буцне малку и да се направи дека он приметил дека така се однесува. А инаку стварно летаат на облаци со внучиња, особено првите месеци :) Може и ств паметот не и бил тука, не те ни слушала стварно што зборуваш...
    Инаку радувај си се ти со мт, купувај си работи, гледај си ги и време ке летне, денот ке дојде и нема па тогаш никој да ти треба.
    Ние во моментов сме си најбитни јас, синко, мм и бебчето во меше, сама веќе ништо не споделувам, ако некој нешто го интересира нека ме праша :) Зашто куп моменти сум имала ке кажам нешто убаво за кое сум очекувала убава реакција, а сум добила рецка баш, како во себе да сум си зборнала :)

На eli25, kukla21, podravka и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Да ти кажам, и јас го помислив тоа со давањето на бебето кога ќе се роди, ама онака во себе си го мислев тоа хахаха. Ама некако не сум таква личност. Така мислам сега, ама не можам да се контрам. Она е таква, знае и да се контра, ама па си викам толку и сече на жената, па ај да не се расправам. Мм гледа да, ама сепак не сака да се расправа со неа. Неколку пати и спуштил, ама таа не оти сфаќа. Тоа е. Нема да и се замарам, ќе си го чекаме бебо, тоа е најважно :D:inlove:

На Melinda85, Luna91, karibian и 6 други им се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.040
    Допаѓања:
    123.928
    @Black girl да те утешам:) Моиве па не ни честитаа, нити се јавија, нити прашаа во ред ли е, машко, женско..,, Јас се дистанцирав скроз од нив, среќа што сме во друг град и раат сум. 5 год. го чекаме бебево и знаат дека не беше лесно. Дури ми се чини, дека првиот спонтан го имав од една сцена што ми ја направија мајка и ќерка, тоа е др. тема. Не се замарај, најбитни сте вие тројцата:)

На Belabelinakinder, Black girl, Melinda85 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Да го споделам со вас моментот кој долго го чекавме
    На овој ден пред една година на свет ми дојде гордоста мајкина,сонцето од тато....имам уште мнооогу да кажам
    Ајде на торта мешенца
    Ви посакувам на сите да го дочекате овој момент,среќа....
    DSC_0680.JPG

На baby 5, Belabelinakinder, Black girl и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Кукла, ме интересира зошто на Алкалоид велиш дека не се добри? Имаше и претходно едно твое мислење за Б6 каде исто викаш да не купуваат од тој на Алкалоид... Не ми е јасно, зашто хемискиот состав е тој, не ја гледам разлика помеѓу фирмите освен во грамажата и цената, нели.

Патем, јас доцнам, но уште од почетокот сакам да ти ја честитам бременоста :) Многу ми е драго за тебе!

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Вит Ц на алкалоид (оние како лентички) е синтетички вит Ц. Иако пишува 500 или 1000 ИЕ, телото никогаш нема да ја прими таа доза затоа што тешко се обработува. Ова ми е кажано во неколку аптеки. Затоа се препорачува некоја поприродна форма (најчесто се од екстракт на шипка) кој се ослободува постепено во телото и може да се абсорбира. Мене од вит Ц на алкалоид секогаш желудник ме болел, а од другиве никогаш.
    Б6 на алкалоид купив и ноктите ми се исшараа со бели линии, буквално беа цели шарени. Б6 треба да ги ојача, а не да ги ослабне и вака да ги ошара. го прекинав и купив друг и како растеа ноктите, новиот дел не беше веќе таков. Затоа не го препорачувам. Може нема да има ист ефект кај сите, ама тоа е моето искуство.

На Ano, eli25 и Kitten им се допаѓа ова.
  12. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Денес бев на уште едно мерење и мислење, тука ми го измерија 3,4цм, ми рекоја серклаж нема потреба никаква и дека е касно и ризично во овие недели. Истото го слушнав од тројца доктори, а само од еден имав препорака за серклаж. Треба да мирувам, 2 утрогестан магнезиум и за секој случај после 28 недела да примам инекција за зреење, макар шо оваа должина не е воопшто страшна. Ете јас денес можам да кажам дека од Плодност сум тотално разочарана, очигледно дека таму способни се и со здравјето на луѓето да си играат за да добијат некој денар плус. Мизерија. Не вервам дека тројца доктори грешат.

На Вереничка, Ano, Seduction и 9 други им се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Kako ke ti zeme Tase pari,pa morq da smisluva nacini.Makar da e rizicno i po zdravjeto.Super stom e dobro,odmaraj si i uzivaj

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.625
    Богами на поубав ден неможела да стигне :inlove: Многу убав датум, дека секогаш неработен ден :rofl: Скара за роденден :D Нека и е најсреќен роденденот нека биде цел живот весела и наредниот роденден веќе да го слави со живо, здраво, право сестриче или братче :hug: :*
    Да не бидам офтопик само со честитка, добро утро :) Денес убаво се наспавме, вчера вечерта претерав со јадење и се подув пак со болки (facepalm) и да.. денес се измерив на вага сум качила 1кг :D епа на толку јадење добро и што е 1кг... :D Сонцето малку не лаже, па одиме сега на викендица кај пријатели, убав ден :*

На pandelka, eli25, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.040
    Допаѓања:
    123.928
    И јас сум моментално со таа должина. Ставам 1 утрогестан и магнезиум. Заради тоа земав боледување. Не ми рекоа строго мирување, си работам по дома, пазарам, одиме до сити мол, џамбо , по саат два, на кафе излегувам по локални кафичи. Должината ти е ок. @SophiaBella која недела си? Мене не ми спомнале за инекции за зреење.

На stevemila, Seduction и SophiaBella им се допаѓа ова.
  16. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Мојот исто така. Ми нема ништо кажано. Ниту знам колку ми е бебето пораснало, ниту знам колку тежи. На 9мај сим на гак на скрининг па се надевам дека таму ке ми кажат поврќе детали :(

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И мене не ми рече строго мирување, ми рече можи по дома да си работам, ама сепак да не сум многу на нозе и да не се изморувам. Па ако треба и в кревет ќе се заковам и така од дома работам, само да биди се како шо треба. Сега сум 22 недела. Е па превентивно ми рече, за секој случај дека нема никаква штета од инекцијата. Ми рече само треба пазење од инфекции, а јас имав уреаплазма, ја лечев, е сега то ме плаши.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.040
    Допаѓања:
    123.928
    А кај кој гинеколог одиш? Не се секирај, ќе биде во ред :hug:

19. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Од Битола сум, во Плодност бев кај Обедниковски, тој ми измери 2,4цм, матичниот Славко Пејовски, тој ми измери 3,1/3,2цм и бев на болница кај една добра докторка денес. Ме гледаше со уште еден доктор, измерија 3,4. Плус низ разговор со уште еден доктор од болницата за серклажот. Бев на илјада мислења. Оној од плодност ми го скрати животот за 20 години. Дај Боже кај мене, кај тебе и кај сите други да биди се во најдобар ред.:hug:

На Вереничка, iki26, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.079
    Допаѓања:
    40.441
    Нека е среќен роденденот на лепотицата. Со најпрекрасно окце и фризура. Да е жива и здрава и секогаш да ве прави среќни. :* :hug: :party:

@SophiaBella најважно е што ти се смири. И сега продолжи да уживаш во бременоста. А на таквите доктори што ни го скратуваат животот расфрлајќи се дијагнози, интервенции и непотребни испитувања за пари и што не стресуваат да не можеме мирно да уживаме во бременоста, нека им служи на чест. Никогаш не сум колнела, ама господ гледа. Те гушкам и ви праќаме бацки со синко:hug: :*

На Seduction, podravka, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.