Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Те читам цело време, и незнам што уште бараш кај тој доктор..
    Не ми се лути, ама треба веднаш да го смениш..
    Нема врска дали бебето е мало или не, и во 4 недела се дава сликче. и во 6 недела итн.

На eli25, Seduction, pikacu87 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Па го водат како најискусен гинеколог во куманово, па според тоа и некако не обрнав внимание на почетокот на ова, ама сега веќе некако ме става во мисла :|

3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Без галје, не правиме муабет за искуство и знаење. Правиме маубет зошто секој пат ти кажува различна недела и зошто не ти кажуваа ништо за бебето па дури ни слика не ти дава...
    Не мора да го смениш, не ти вршиме притисок на тоа. Но мое мислење барем да појдиш на второ мислење.. :*

На stevemila, eli25 и pikacu87 им се допаѓа ова.
  4. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.710
    Ако нема таму има во Скопје. Извини мила ама не чекај ни 5 мин. Оди на второ мислење. Ова не е во ред. Воопшто. Не ме разбирај погрешно, ама се загрижив. И се зачудив но тоа е најмалку важно. Навистина не е во ред! Зошто порано не пиша тука? Дома со никој не се консултираше?
    Мислам дека сите тука сме согласни што треба да направиш.
    Со лесно и престани да се грижиш почни да дејствуваш. Решение е лекот.
    :hug:

На stevemila, Stara, Seduction и 2 други им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.042
    Допаѓања:
    123.934
    @pikacu87 еве го кај ти е Скопје:) Нека ти остане матичен ама мораш да си слушнеш второ мислење. Ремедика, Систина било каде. Да ти дадат извештај, да ти дадат сликичка и мерки. Мојава матична се запишува во картон. Кога одам го отвора и се потсетува. И од кај ќе знае он колку напреднало пример од последна контрола ? А баш ме интетесира дали ти наплаќа и зошто? Мене ми зема 300 ден и ми дава и слика во 4д. Не ми е намерата да те исплашам ама и ти гледаш мислиш цело време. Јас не би можела така да издржам :(

На stevemila, forumce, Seduction и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    @pikacu87 ние ти кажуваме што би направиле, а сепак твое е да решиш... ако им кажеш дека е многу итно ќе те примат. Така да ... нрможе да нема термин

На stevemila, Seduction, pikacu87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Не за преглед не ми наплаќа, ама не и дава ни слики :D кај него отидов по препорака дека бил многу добар, а прва бременост ми е и искрено не ни знаев до сега што треба да направам, ве читам подолго време спомнувате некој цервикс мерења , јас појма немам ништо. Па ете се одлучив да пишам и да прашам и за тоа :|:| мн сум ви благодарна што ми одговоривте во толкав голем број, сега веќе сум и јас посигурна дека не си умислувам нешто туку дека реално е чудно однесувањето негово, дали е само со мене како пациент или со други не знам, Знам само дека човекот стварно има мн пациенти и кај него нон стоп е гужва :|

На stevemila, Melinda85 и eli25 им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.757
    Допаѓања:
    145.220
    @pikacu87 не мораш да одиш во Систина/Ремедика, можеш и во твојот град да бараш второ мислење, колку за консултација. Сигурно имате куп приватни гинеколози кои ќе те примат веднаш. Барем мојот приватен кога да се јавам е достапен, ако не одма за пола час/два.
    Не е работата за плашење, туку само да си ја смириш душичката.

На stevemila, Capricorn Taurus, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  9. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Не се нервирај најдобро смени го гинекологот слики мене ми дава од секое ехо ми кажува параметри се. Така треба чекај да помине скринингот и или смени го или иди паралелно и кај него и на ГАК да ти ја следат бременоста

На pikacu87 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Кога сме кај сликички, дали некои си ги снимате на УСБ ехо прегледите? Мене докторот ми кажа од следниот пат да си донесам УСБ и дека ќе ми снима се, да си го чувам :)

На joy1, Capricorn Taurus, iki26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.953
    Допаѓања:
    29.047
    Јас си имам две цд од прегледи со првото синче... Комплет со сликчиња, видео.. Навистина е убав спомен.. Тогаш докторот сам ми сними.. Сега за второво тој доктор не е тука, кога прашав друг доктор, ми рекоа дека таа функција не им работела - знам дека рекоа така само да не се намачат демек :(

На stevemila и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Ги зедов денес резултатите од брисевите и супер се се негативни.
    Но ми најдоа ешерихија коли во уринокултура
    Не е многу 50 000 е, и од денес почнав со антибиотик 7 дена. И секако многи течности и чај пд брусница. Прв пат ми се појавува бактерија во урина :( Господ знае од што може да е.
    Нема штета на плодот така? Уфф ми го расипа денот.
    Инаку крвната слика ОК ми е, само хемоглобинот намален, а железото добро е.

На Capricorn Taurus му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    душо такви се јас мојата уште кога дојдов ми се ипонаша како што не треба ама за среќа мажот ми му кажа кај и е местото и таа гнасна знаела од почетокот дека ке морам со вештачко и цело време ме буцкаше и ни еден сок не ми пусшти кога се оперирав.А јатрвами знаеше дека сум со вештачко и ми направи такви нервози што не можев да спијам и се си мислам да не беа тие нервози сега ке си носев две бебина ама јасвикам госпот е еден и се гледа мислам дека треба да се отвори тема за да може да си ја олесниме душичкава.Затоа срцка гали си го мешко гледај си го мажот и не се замарај а да не им чутиш на никој оти ке те газат сите:*

На stevemila, Stara и Black girl им се допаѓа ова.
  14. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Мене ми направи цд од скринингот со 4д сликички. Само си го гледам. Ме потсеќа на мене во профил а многу сакам на мм да личи :D ќе видиме што фацка ќе биде во живо. Едвај чекам :inlove:

На stevemila, Ano, karibian и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Уфф, и таа мојата јатрва (ако можам да ја наречам така) е бетер. И мене ме буцкаа нонстоп. Кога го изгубив бебето вториот пат, пред мене збореа како животот без деца е ништо и као што ќе ти е брак без дете. Божем онака го кажуваа тоа, ама знаеја дека ме погодува. Мислам, каков човек треба да си да кажуваш такво нешто пред некој што има огромна болка и што поминал тешко.

На stevemila, karibian, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.626
    Нема штета, не е многу не се сеќирај брзо ке се исчисти. Еее лубениците да беа стигнати, семките од лубеница се најдобри за таа бактерија, имам од минатата година си чувам за чај по потреба. Како што знам не е убаво во рана бременост да ја има, за сега немаш гајле, чајче, антибиотикот и ке ја средиш. Немој да јадеш благо исто така... Инаку мене баш ми се појави од пад на имунитет...

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Moeto bebe nema srceva reakcija

18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Како бе? Која недела си?

19. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Тие се луѓе без осет и немат ни мозок затоа горе главата и игнор на сите пак ке речам господ гледа и кога тогаш враќа ке ја платат секоја наша солза

На stevemila и Stara им се допаѓа ова.
  20. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    12