Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.626
    Како нема??? :( застанало во развојот и немаше срцева реакција? што ти рекоа? Ах бе...

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.042
    Допаѓања:
    123.934
    :( Да те види уште некој мила?

3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Оф, што се случува со форумот, жени.
    Подравка оди и кај друг лекар, нека те види тој. Дај Боже се да биде во ред.

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.046
    @podravka и јас мислам да одиш на второ мислење зошто докторите знаат само да не исплашат и потресат.Дај боже се да е во ред и да е докторска грешка.

5. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Мој совет како и на останатите што ти го дадоа - и Систина и Ремедика работат оди уште одма на второ мислење и ехо преглед.
    Бев отприлика недели како тебе и као регулар отидов кај матичната на контрола. Значи нај најискрено е ова нит ти давам лажна надеж нит сакам да те тешам. Значи легнувам и ме мачка на стомак со гелот, почнува да глеа ( глеаме и ја и маж ми) и застанува кај срце и зима пресек ( сигурно си приметила кога зимаат пресек за да мерат бебе па и да фатат срцева акција) иииии.... глупата којзнае каков пресек напраила и што и наеднаш мртва тишина и она една фаца абре бетон. И ја онака подрипнав и викам Штоооо е жено збори. И као пак глупата којзнае пак како фаќа пресек и вика : Ама јас не слушам срце нема срцева реакција! Мислам дека ми застана и срце и ми идеше да вриштам. Муж ми занеме и вика шремери барај што збориш не е можно. И замисли јадната таа којзнае од паника како го местела тоа за да го фати тоа минијатурно милиметарско срце ( значи верувај треба ептен да е прецизна зашто тоа се мм у прашање, многу лесно 1мм да избега и нормално срце нема да се чуе). Проба уште 2-3 пати и опппппп и етее го срџето лупаше над 150 во минута и еве го спие до мене срцето мое најсакано. Верувај све че е супер и се надевам и ти посакувам од се срце истата грешка да ја направиле и кај тебе како и кај мене. Од срце ти посакувам вака бебуле да спие до тебе и ЌЕ СПИЕ ДА ЗНАЕШ :*
    Иди уште одма и пиши тука за да не те мислиме. Само биди смирена зашто и самиот стрес не е добар. Потрудисе да си посмирена и со убава мисла колку и да ти е тешко :hug:

На pikacu87, winter flower, stevemila и 6 други им се допаѓа ова.
  6. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Trgnavme za Skopje za ytre mi zakazaa prvo pregled kaj Palcevski pa posle za revizija @sof123 ama has go gledav na ekranot be mrdase mila

Ne mrdase sakav da napisam

Последна измена од модератор: 2 мај 2017
    На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Дај боже се да е во ред, и да е лекарска грешка :hug: Те чекаме да ни пишиш :hug:

На Belabelinakinder и Seduction им се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.042
    Допаѓања:
    123.934
    @podravka ти пуштаме среќа, Дај Боже да е истата грешка како кај Софи и се да биде во ред :hug:

На pikacu87, stevemila, Seduction и 2 други им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.469
    Допаѓања:
    76.626
    Дај боже да испадне дека е се во ред! Но бебче од 12та недела е веќе цело бебе, мрда претка со раце со нозе... сигурно до толку не утнале, мое мислење... :( во 6,7ма може да се направи утка, ама па во 12та штознам...
    Такво мислење имам и несакам да давам јас лажна надеж зашто последна контрола бев 12та нед, срцето јас можев да го видам како му мрда и чука, преткаше со раце се фаќаше за лице, мрдаше со ноџињата...

Последна измена: 2 мај 2017
  10. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Мила од се срце посакувам да се работи за грешка и се да е во ред со бебчето

На Seduction и eli25 им се допаѓа ова.
  11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Срцко пред време да не носиме заклучоци, но се бадевам и верувам дека сум во право и ќе е све океј. И тоа што викаш не мрдало.....па жено тие 24/7 не се активни сепак повеке од 20ч им е у спиење :) ете баш тој момент се погодило спиело. Мојов беше ептен мирен цела бременост 23ч мирен стомак и 1ч мрдаше. И еве го ист е - мирно бебе пу пу да не си го урочам ;)
    Не те лажам али не се суте бремености исти ниту сите деца. Бев со другарка ми за нејзин скрининг у 12нед и ќеркаи (сега веќе 6мес лепотица) не да рипашее; имаме снимка буквално со газот отскокнуваше. Јас еве да ти пратам снимка од мојот скрининг ќе видиш синко мој веше успан спиеше. Морав да пијам кока кола и сникерс еден и да прошетам за да го видиме пак. Затоа со Господ напред Дај Боже да е мирен како мојов и утре да си чуеш и срце и да рипка најсреќно бебе. Земи една кока кола и сникерс и сеа малку размрдајго :hug::inlove::*

На Seduction, manako1, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    @podravka Господ со Вас мила, незнам што да ти кажам....во 9/10 недела и кај моето бебе не се слушаше срценцето, само некакво пулсирање се гледало, јас не можев да го видам. Во 12та веќе се слушаше. Нека Ве израдува Бог!

На Belabelinakinder, stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  13. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Мене на вториот скрининг во 20 недела ми рекоа дека мало му било срцето не му одговарало со неделите аномалии што ти ја знам како да ме мавна со цигла не знаев кај се наоѓам отидов приватно ми вели докторот супер си е бебето се е во ред изгледа не и се видело убаво на докторката а јас стресови скренав тогаш значи има некои доктори појма немаат катастрофа ужас немам зборови

На pikacu87, Seduction, Belabelinakinder и 3 други им се допаѓа ова.
  14. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    @podravka за докторите и нивната неспособност се уверив пред некој ден и јас, не земај се здраво за готово. Сега ќе одиш и на друго мислење и само посакувам Господ да биди со вас, ќе чекаме да ни пишиш убави вести.

На Seduction, Belabelinakinder, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  15. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Господ со тебе мила, дај Боже да е грешка и ова да го заборавиш брзо :hug::l:

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.236
    Допаѓања:
    4.903
    Можеш ли да ми пишеш порака кој доктор ти е во Куманово?Мн ме интересира дали сме кај истиот?

17. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Ti si mnogu golem covek ...to posakuvam se najubavo ...

На stevemila, Bebulleee, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.042
    Допаѓања:
    123.934
    Мами а цервиксот на колку време го мерите? Мене не ми е измерен веќе 3 недели , последно беше 3,4. Во ремедика не сакаше да ми го измери зошто сум немала болки. Денес ќе одам пак па си викам да му речам имам болки за да го измери (facepalm) и така имав некои стегања и опуштања? Ама нз па колку е добро да се чепка долу :^) Примам утрогестан, на боледување сум плус магнезиум. Ама се нешто ми текнува |(

На Seduction и stevemila им се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Te guskam mila.Se molam za tebe.Daj Boze da e greska i se da bide dobro.Cuda se slucuvaat.Moli se na Bog:hug:

На Seduction, eli25, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас мислам дека треба да се следи, особено ако бил скратен. Ќе си побарам од докторот да го мериме на 2 недели, ќе видиме шо ќе ми речи.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.