Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Како нема??? :( застанало во развојот и немаше срцева реакција? што ти рекоа? Ах бе...

2. eli25

eli25 Форумски идол

:( Да те види уште некој мила?

3. forumce

forumce Форумски идол

Оф, што се случува со форумот, жени.
    Подравка оди и кај друг лекар, нека те види тој. Дај Боже се да биде во ред.

podravka likes this.
  4. manako1

manako1 Форумски идол

@podravka и јас мислам да одиш на второ мислење зошто докторите знаат само да не исплашат и потресат.Дај боже се да е во ред и да е докторска грешка.

5. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Мој совет како и на останатите што ти го дадоа - и Систина и Ремедика работат оди уште одма на второ мислење и ехо преглед.
    Бев отприлика недели како тебе и као регулар отидов кај матичната на контрола. Значи нај најискрено е ова нит ти давам лажна надеж нит сакам да те тешам. Значи легнувам и ме мачка на стомак со гелот, почнува да глеа ( глеаме и ја и маж ми) и застанува кај срце и зима пресек ( сигурно си приметила кога зимаат пресек за да мерат бебе па и да фатат срцева акција) иииии.... глупата којзнае каков пресек напраила и што и наеднаш мртва тишина и она една фаца абре бетон. И ја онака подрипнав и викам Штоооо е жено збори. И као пак глупата којзнае пак како фаќа пресек и вика : Ама јас не слушам срце нема срцева реакција! Мислам дека ми застана и срце и ми идеше да вриштам. Муж ми занеме и вика шремери барај што збориш не е можно. И замисли јадната таа којзнае од паника како го местела тоа за да го фати тоа минијатурно милиметарско срце ( значи верувај треба ептен да е прецизна зашто тоа се мм у прашање, многу лесно 1мм да избега и нормално срце нема да се чуе). Проба уште 2-3 пати и опппппп и етее го срџето лупаше над 150 во минута и еве го спие до мене срцето мое најсакано. Верувај све че е супер и се надевам и ти посакувам од се срце истата грешка да ја направиле и кај тебе како и кај мене. Од срце ти посакувам вака бебуле да спие до тебе и ЌЕ СПИЕ ДА ЗНАЕШ :*
    Иди уште одма и пиши тука за да не те мислиме. Само биди смирена зашто и самиот стрес не е добар. Потрудисе да си посмирена и со убава мисла колку и да ти е тешко :hug:

6. podravka

podravka Популарен член

Trgnavme za Skopje za ytre mi zakazaa prvo pregled kaj Palcevski pa posle za revizija @sof123 ama has go gledav na ekranot be mrdase mila

Ne mrdase sakav da napisam

Last edited by a moderator: May 2, 2017
    sofi2107 likes this.
  7. orhideea

orhideea Форумски идол

Дај боже се да е во ред, и да е лекарска грешка :hug: Те чекаме да ни пишиш :hug:

Belabelinakinder and Seduction like this.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

@podravka ти пуштаме среќа, Дај Боже да е истата грешка како кај Софи и се да биде во ред :hug:

9. mariz

mariz Форумски идол

Дај боже да испадне дека е се во ред! Но бебче од 12та недела е веќе цело бебе, мрда претка со раце со нозе... сигурно до толку не утнале, мое мислење... :( во 6,7ма може да се направи утка, ама па во 12та штознам...
    Такво мислење имам и несакам да давам јас лажна надеж зашто последна контрола бев 12та нед, срцето јас можев да го видам како му мрда и чука, преткаше со раце се фаќаше за лице, мрдаше со ноџињата...

Last edited: May 2, 2017
  10. karibian

karibian Популарен член

Мила од се срце посакувам да се работи за грешка и се да е во ред со бебчето

Seduction and eli25 like this.
  11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Срцко пред време да не носиме заклучоци, но се бадевам и верувам дека сум во право и ќе е све океј. И тоа што викаш не мрдало.....па жено тие 24/7 не се активни сепак повеке од 20ч им е у спиење :) ете баш тој момент се погодило спиело. Мојов беше ептен мирен цела бременост 23ч мирен стомак и 1ч мрдаше. И еве го ист е - мирно бебе пу пу да не си го урочам ;)
    Не те лажам али не се суте бремености исти ниту сите деца. Бев со другарка ми за нејзин скрининг у 12нед и ќеркаи (сега веќе 6мес лепотица) не да рипашее; имаме снимка буквално со газот отскокнуваше. Јас еве да ти пратам снимка од мојот скрининг ќе видиш синко мој веше успан спиеше. Морав да пијам кока кола и сникерс еден и да прошетам за да го видиме пак. Затоа со Господ напред Дај Боже да е мирен како мојов и утре да си чуеш и срце и да рипка најсреќно бебе. Земи една кока кола и сникерс и сеа малку размрдајго :hug::inlove::*

Seduction, manako1, stevemila and 3 others like this.
  12. Stara

Stara Популарен член

@podravka Господ со Вас мила, незнам што да ти кажам....во 9/10 недела и кај моето бебе не се слушаше срценцето, само некакво пулсирање се гледало, јас не можев да го видам. Во 12та веќе се слушаше. Нека Ве израдува Бог!

Belabelinakinder, stevemila and eli25 like this.
  13. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Мене на вториот скрининг во 20 недела ми рекоа дека мало му било срцето не му одговарало со неделите аномалии што ти ја знам како да ме мавна со цигла не знаев кај се наоѓам отидов приватно ми вели докторот супер си е бебето се е во ред изгледа не и се видело убаво на докторката а јас стресови скренав тогаш значи има некои доктори појма немаат катастрофа ужас немам зборови

14. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

@podravka за докторите и нивната неспособност се уверив пред некој ден и јас, не земај се здраво за готово. Сега ќе одиш и на друго мислење и само посакувам Господ да биди со вас, ќе чекаме да ни пишиш убави вести.

15. spirkovski

spirkovski Популарен член

Господ со тебе мила, дај Боже да е грешка и ова да го заборавиш брзо :hug::l:

podravka likes this.
  16. macalavica

macalavica Популарен член

Можеш ли да ми пишеш порака кој доктор ти е во Куманово?Мн ме интересира дали сме кај истиот?

17. podravka

podravka Популарен член

Ti si mnogu golem covek ...to posakuvam se najubavo ...

18. eli25

eli25 Форумски идол

Мами а цервиксот на колку време го мерите? Мене не ми е измерен веќе 3 недели , последно беше 3,4. Во ремедика не сакаше да ми го измери зошто сум немала болки. Денес ќе одам пак па си викам да му речам имам болки за да го измери (facepalm) и така имав некои стегања и опуштања? Ама нз па колку е добро да се чепка долу :^) Примам утрогестан, на боледување сум плус магнезиум. Ама се нешто ми текнува |(

Seduction and stevemila like this.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Te guskam mila.Se molam za tebe.Daj Boze da e greska i se da bide dobro.Cuda se slucuvaat.Moli se na Bog:hug:

20. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Јас мислам дека треба да се следи, особено ако бил скратен. Ќе си побарам од докторот да го мериме на 2 недели, ќе видиме шо ќе ми речи.

eli25 likes this.