Оф, што се случува со форумот, жени. Подравка оди и кај друг лекар, нека те види тој. Дај Боже се да биде во ред.
@podravka и јас мислам да одиш на второ мислење зошто докторите знаат само да не исплашат и потресат.Дај боже се да е во ред и да е докторска грешка.
Мој совет како и на останатите што ти го дадоа - и Систина и Ремедика работат оди уште одма на второ мислење и ехо преглед. Бев отприлика недели како тебе и као регулар отидов кај матичната на контрола. Значи нај најискрено е ова нит ти давам лажна надеж нит сакам да те тешам. Значи легнувам и ме мачка на стомак со гелот, почнува да глеа ( глеаме и ја и маж ми) и застанува кај срце и зима пресек ( сигурно си приметила кога зимаат пресек за да мерат бебе па и да фатат срцева акција) иииии.... глупата којзнае каков пресек напраила и што и наеднаш мртва тишина и она една фаца абре бетон. И ја онака подрипнав и викам Штоооо е жено збори. И као пак глупата којзнае пак како фаќа пресек и вика : Ама јас не слушам срце нема срцева реакција! Мислам дека ми застана и срце и ми идеше да вриштам. Муж ми занеме и вика шремери барај што збориш не е можно. И замисли јадната таа којзнае од паника како го местела тоа за да го фати тоа минијатурно милиметарско срце ( значи верувај треба ептен да е прецизна зашто тоа се мм у прашање, многу лесно 1мм да избега и нормално срце нема да се чуе). Проба уште 2-3 пати и опппппп и етее го срџето лупаше над 150 во минута и еве го спие до мене срцето мое најсакано. Верувај све че е супер и се надевам и ти посакувам од се срце истата грешка да ја направиле и кај тебе како и кај мене. Од срце ти посакувам вака бебуле да спие до тебе и ЌЕ СПИЕ ДА ЗНАЕШ Иди уште одма и пиши тука за да не те мислиме. Само биди смирена зашто и самиот стрес не е добар. Потрудисе да си посмирена и со убава мисла колку и да ти е тешко
Trgnavme za Skopje za ytre mi zakazaa prvo pregled kaj Palcevski pa posle za revizija @sof123 ama has go gledav na ekranot be mrdase mila Ne mrdase sakav da napisam
Дај боже да испадне дека е се во ред! Но бебче од 12та недела е веќе цело бебе, мрда претка со раце со нозе... сигурно до толку не утнале, мое мислење... во 6,7ма може да се направи утка, ама па во 12та штознам... Такво мислење имам и несакам да давам јас лажна надеж зашто последна контрола бев 12та нед, срцето јас можев да го видам како му мрда и чука, преткаше со раце се фаќаше за лице, мрдаше со ноџињата...
Срцко пред време да не носиме заклучоци, но се бадевам и верувам дека сум во право и ќе е све океј. И тоа што викаш не мрдало.....па жено тие 24/7 не се активни сепак повеке од 20ч им е у спиење ете баш тој момент се погодило спиело. Мојов беше ептен мирен цела бременост 23ч мирен стомак и 1ч мрдаше. И еве го ист е - мирно бебе пу пу да не си го урочам Не те лажам али не се суте бремености исти ниту сите деца. Бев со другарка ми за нејзин скрининг у 12нед и ќеркаи (сега веќе 6мес лепотица) не да рипашее; имаме снимка буквално со газот отскокнуваше. Јас еве да ти пратам снимка од мојот скрининг ќе видиш синко мој веше успан спиеше. Морав да пијам кока кола и сникерс еден и да прошетам за да го видиме пак. Затоа со Господ напред Дај Боже да е мирен како мојов и утре да си чуеш и срце и да рипка најсреќно бебе. Земи една кока кола и сникерс и сеа малку размрдајго
@podravka Господ со Вас мила, незнам што да ти кажам....во 9/10 недела и кај моето бебе не се слушаше срценцето, само некакво пулсирање се гледало, јас не можев да го видам. Во 12та веќе се слушаше. Нека Ве израдува Бог!
Мене на вториот скрининг во 20 недела ми рекоа дека мало му било срцето не му одговарало со неделите аномалии што ти ја знам како да ме мавна со цигла не знаев кај се наоѓам отидов приватно ми вели докторот супер си е бебето се е во ред изгледа не и се видело убаво на докторката а јас стресови скренав тогаш значи има некои доктори појма немаат катастрофа ужас немам зборови
@podravka за докторите и нивната неспособност се уверив пред некој ден и јас, не земај се здраво за готово. Сега ќе одиш и на друго мислење и само посакувам Господ да биди со вас, ќе чекаме да ни пишиш убави вести.
Мами а цервиксот на колку време го мерите? Мене не ми е измерен веќе 3 недели , последно беше 3,4. Во ремедика не сакаше да ми го измери зошто сум немала болки. Денес ќе одам пак па си викам да му речам имам болки за да го измери и така имав некои стегања и опуштања? Ама нз па колку е добро да се чепка долу Примам утрогестан, на боледување сум плус магнезиум. Ама се нешто ми текнува
Te guskam mila.Se molam za tebe.Daj Boze da e greska i se da bide dobro.Cuda se slucuvaat.Moli se na Bog
Јас мислам дека треба да се следи, особено ако бил скратен. Ќе си побарам од докторот да го мериме на 2 недели, ќе видиме шо ќе ми речи.