Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Ајде јас ќе земам по 15 како што си ја земав.А незнам стварно каде прочитав за бремени само по 5-6.И да ве прашам каква ја земате замрзната или сува?

2. Danni79

Danni79 Активен член

Јас јадам од 5-10 зрна аронија кога како ке ми текне :) Замрзната јадам.

zalosna and kostadinka24 like this.
  3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Добро утро мешковци! :) Денов мене ми свети, толку многу сум расположена да мислам дека ќе летнам. Башка петок, ќе се одморам 2 дена шампионски. Мешко за еден ден ми порасна 3 прста, се качи нагоре фала му на Господ, и сега ептен па ништо не ме собира! :D Мора ете и во шопинг да се оди, треба да се поднновам малку. Уште една причина да ми биде убав денот! :lol: Ова од искуство да знаете сите по тазе трудници, ако имате многу чудни болки при секое мрдање, беблак се качува нагоре. Барем кај мене беше така, 3 дена имав страшни болки дури и паника ме фаќаше, ама ете што било. Сега сум права правцата трудница со мешко, ко за шести месец ми е голем! :lol: беблак заедно со салцето на мама, комбинација и пол... :$ Уживкајте си во петокот и убавото временце! :*

ilipili, TSS, Danni79 and 1 other person like this.
  4. gladiola

gladiola Истакнат член

Elena BRAVOO za tebe srcka shto si tolku raspolozena i pozitivna uzivaj si sega vo bremenosta ovoj period e najdobar do kaj 8 mi mesec à za toa shto nete sobira vo nisto nesi sama jas edvaj najdov edno fustance ic ne e ubav ama od zor go zemav ;) inaku jas sum zanikade so desnata noga mnogu me boli ni da lezam ni da sedam. PoZzz do site mamicki i ako ste vo moznost shetajte kolku shto mozete vremeto e super imajte ubav vikend :* :inlove:

elena.mak likes this.
  5. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

ајде и јас да ве поздравам и да ви посакам убав ден и убав викенд да си имате,јас за разлика од вЧера подобро се Чувствувам,вЧера некако многу нерасполозена бев,ама тоа ти е сама мм по цел ден на работа,а немам никој близок овде,ама ајде да не се залам еве викенд е :clap:

6. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Здраво мешињаааааааа ! :D
    Поубав ден не можеше да биде. :D
    Денес со мм бевме на контрола и ни кажаа дека носам МОМЧЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!
    мало маженце :D :D :D
    ау ова не се опишуваа :rofl: имајте најубав ден и Вие! :*

ilipili, Keti30, Danni79 and 6 others like this.
  7. dzanina

dzanina Истакнат член

zdravo i od mene denes Jas sum epten loso uste od sabajle stanav za na rabota ama kako sum omalaktisana i mi se gadi odvaj rabotam koj ke izdrsi Do 3 satot :( daj kazite kako mozam da go sprecam gadejnevo mislam sekoj moment ke povratam :(

BonnieTop likes this.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

грицкај нешто суво ,грицки или грисини,помалце.пиј кисела вода со лимон по некоја голтка не наеднаш.мене ова ми помагаше.

9. dzanina

dzanina Истакнат член

fala aj ke probam dali ke mi uspej a da prasam Jas na rabota pijam samo kisela voda dali e stetna znam za sokovite ama za kisela voda?

10. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

добар ден и од мене мешковци, денес е прав ден за шопинг и подновување :lol: , сити мол организира целодневен попуст и има доста намалување, а што се однесува до убави летни фустанчиња имате за 390 ден. во фиоре во рамстор и баш се летни и убави широки со гол грб и врзување околу врат, а има и целосни панталони (годинава мислеле и на нас со големи мешковци за евтини пари убаво да изгледаме :rofl: ) така да најдобрата другарка под рака и удрете на шопинг :D , имајте убав викенд и убаво да си го поминете. бацкиии :* :* :*

Keti30 likes this.
  11. zalosna

zalosna Форумски идол

:inlove: ce si imame carce ;) а која недела си?.. да знам во која недела да си прасам и јас :rofl: едвај цекам Jухууууууу

12. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

[/quote]
    :inlove: ce si imame carce ;) а која недела си?.. да знам во која недела да си прасам и јас :rofl: едвај цекам Jухууууууу[/quote]

17 недела хехе :inlove: абе царче невидено 8)

13. TSS

TSS Истакнат член

Аиии срцушка....кажи колку е убав моментот кога ќе ти кажат дали е момче или девојче :D
    Сега веќе може да се спремате за именце што знаете дека е машко :lol:

Туку ајде јас да се пожалам...чувствувам чудни болки кај јајниците...не знам колку е нормално ова?Болки како со игли некој да ме боцка и на моменти како да ми ги зграбил некој јајниците во рака и ги стиска...
    Знам дека во почетокот на бременоста нормални се болки во долниот дел од стомакот ама за вакви болки?Нормални ли се?

butterfly.mk likes this.
  14. ddevojce

ddevojce Популарен член

и јас сум во рана бременост мене гинекологот ми рече дека е нормално кратки и послаби болки во јајници стомак како пред менструални... колку време ти траат болките и колку често се јавуваат поздрав милички :*

15. TSS

TSS Истакнат член

Па кратко траат... и не се толку јаки ама се непријатни...не знам како да опишам...преку ден ги имам(не многу често) и навер само што ќе легнам потоа престануваат.
    А која недела си ти?

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

па нормално е тоа не се плаши... инаку јас сум ептен рана 2 недели.... кога одам на работа гледам многу да внимавам дека работам во тобако и кога редам фрижидер гледам по едно шише до 2 најмногу да дигам.. од кога дознав дека сум бремена си ги сменив навиките а и на работа не ми се иде зошто цело време сум стани седни наведни намести.... многу сум плашлива само Бог да ги чува нашите малечки
    ти која недела си

17. Stefaani

Stefaani Истакнат член

здраво и од мене :) баш ќе прашував и јас за болки :!: и јас чувствувам болка налик менструална болка и ме фаќа страф :sweat: в понеделник сум на контрола за срцева акција па ќе ја прашам. ама до тогаш :sweat: ајде кажете вие поискусните... имавте ли болки?

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

^во долниот дел да-баш како пред добивање, а и по искуства на другиве, тоа се јавува скоро кај сите...велат нормално е...и најчесто се пијат шумечи таблети-магнезиум против тие грчеви.
    Еее сега ако е нешто многу често и прејако, тоа веќе треба одма да се консултираш со лекарката.

19. dzanina

dzanina Истакнат член

stefani i Jas go imam istiot problem imam bolki kako za menstruacija a i plus nesto kako da me bockat kako igla i Jas imam ponedelnik Termin kaj Doktor za da go slusnam srceto i Jas se plasam isto kako tebe :(

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

душички а која недела сте.. јас за срцева реакција накај 15 јули треба да одам здравје се да биде како ѓто треба