Да ти кажам мила се исплакав кога читам вака мене ми се враќа филмот да си ми ти жива и здрава, ти да си добра другото ќе си дојде на своето знам тешко е, но ќе пребродиш затоа што ние сме жени,силни како карпа.Те гушкам
@podravka немам зворови. Само можам да ти пратам и те чекаме побрзо назад. Господ нека ви даде сила на двајцата и со нови сили, нареден пат до крај.
@podravka многу ми е жал. Мораш да бидеш храбра. Јас знам дека се се случува со причина, така и ова. Кога една врата се затвора, се отвора нова. Биди силна мила, многу радости те чекаат во животот.
@podravka Знам дека нема збор за утеха. Биди силна дај си време на себе,тагувај, плачи ќе ти олесни. Па потоа со нови сили те чекаме најбрзо пак тука.
Se pisaa clenkite..nema da se povtoruvam.Te guskam silno i daj boze vo skoro vreme da ni kazes ubava vest
@podravka многу ми е жал, биди силна Мешиња јас денес го доживеав најголемиот кошмар. Од сабајле бев со многу болки во половината и стомакот долу, како шо ги опишав пред некој ден. По некое време во мокрењето имаше и крв. Реков толку беше. Трчав на болница ме прегледаа цервикс затворен 3.2 цм, бебето ок. Се беше во ред. Крварење немаше. Докторката ми рече можно е од вагиналетите да е, а јас мислам дека можи и од урината. И доторката ми реле да си проверам. Само на мокрење ми се случи, имаше малку и сега кога се вратив кога мокрев. А пред некој ден се жалев дека мокрачата ми е многу темна, таква ми е неколку дена, а денес еве насекое ми се мокри. Дали имала некоја вакво искуство? Уште не сум сигурна од кај е крвта. Утре ке проверам мокрача. Се надевам некоја има искуство мешиња да ми олесни
Јас се опоравувам полека полека па си реков да ве поздравам. Пред, за време на и после бременоста како и во текот на целиот живот најважна е позитивната мисла. Додека не добиете мислење од втор па и од трет гинеколог нема потреба од стресови. А на крај одлучува само Господ и без ралика дали е добро или лошо верувајте му. Ве гушкам сите!
И бубрезите знаат да болат така , да не имаш некое камче кое се заглавило во некој канал. Уринарната инфекција може да биде , чим имало и крв и те тера да мочкаш често. Чим бебе е добро , и грло затворено нема потреба од страв . Ќе си провериш мокрача и една уринокултура и ќе знаеш на што си.
Да не имаш песокче, камче некое да не шетка.. тоа знае да боли многу (баш кај половината) и крвче од тоа да си имала во мокрачата. Јас во мокрача крвче сум имала и од бактерија, ако е бактерија ке те тера на секое да мочаш, ке пецка и сл... Пиј денес многу течности, чај од брусница за да мокриш повеќе...
Да еве пијам чај од брусница, си мислам штом се е ок со бебето и затворен цервикс, исцедок немам крвав ни на бришење нема ништо, ниту на вагиналниот преглед, сигурно се е во ред со бебето. Утре ќе правам уринокултура ама како да бидам сигурна дека во мокрачата е крвта а не од вагиналниот отвор?
Па ке имаш доста леукоцити во мокрачата, направи си и обична слика од мокрача (од обична за некој саат резз ке имаш)... инаку ако сеуште имаш, на бришење со бела тоалетна убаво се гледа розева дека е мокрачата или пак мочни во проѕирна пластична чашка... ако е вагинално нема на мокрење само да протекува, ке имаш и на гаќите... така да без грижи не е од таму
Да мислев на мокрача реков уринокултура, избезумена сум. Нема ништо на гаќи само од утрогестанот чисто бело, ни на тоалетна нема ништо . Последните 2-3 пати кај шо мокрам нема ништо чисто е. И на вагиналниот преглед немаше ништо. Ама сепак сум преплашена.