@podravka Што и да ти кажам не вреди повеќе. Само се надевам дека наскоро пак ќе ни се вратиш во темата. Гушки до тебе и само позитивни мисли, така требало да биде. Мешиња, како ги поднесувате топлите денови? Овие денови постојано ми е жешко, саклет ме фаќа, се ми смета на мене. Не можам да помислам како ќе биде кога ќе е 40+ степени.
@forumce Исто и јас мака имам од жешкото. Се преморувам само што ќе одам до продавница, се омaлаксувам и после ми требат некое време да лежам да се вратам во нормала. Избегнувам да излегувам денски само доколку имам некоја обврска и обавезно шишенце вода со мене.
Јас немам проблем со топлото време, поднесувам топло мене проблем ми беше зимата страшна депресија ме фаќаше од ладното.
Preeska bev do dukan.Malku podaleku mi e.Lele mi idese na sred ulica da sednam.Nemozam da disam pa jas.Mnogu se zamoruvam,srceto mi lupa.Neznam dali e ok vaka.Aj da sum epten golema ke kazam od tezinata.Kaj ni e krajotInace ne mi smeta toploto,so ubavo mi e.Denovive me zaboluva nisko dolu stomakot.Od vreme na vreme ama dosta jaka bolka e.Petok ii sabota sum ovdr kaj dr vo Str,cisto da me smiri.Mi e strav deka sama.Ne daj boze da ne me fati kasno noke ke nema koj da me vidi.Se vikam aj ne mislam na loso ama pusti misli sami doagaat
Ајде смирено. Ако било вагинално сигурно и на сондата ќе се видело. Сигурно е некое камче или инфекција што ќе се среди. Само позитивно, немој да го страсираш бебушот
Мешиња абе од што може вака да ми е, абе не можам да функционирам кога ми е вака... вртоглавици, ми тежи главата, капаците на очите ко да ми паѓаат надоле, срцево се тешам дека и во првата бременост под 100ка не одеше, ама ова веќе често 120/130, мислиш сум трчала маратон... 2,3 дена добра, 2,3дена катастрофа... Денес пооди, седни правам цел ден, неможев ни синко да го прошетам, а секој ден си се шеткаме низ маало Му реков на мм б6 да ми земе, па да видам дали од тоа ке ми се смири малку срцево... Притисокот кога и да го измерам добар е, само срцето ми лудува. Дали и од времево лудо...
Сега од кога заврна како да ми е малку подобро... Прееска мислев готово ке легнам на земја и ке лазам за секоја обврска по дома
@mariz Јас такви проблеми имав ама кај мене беше од притисокот. Ми се случуваше и 60/30 да ми падне. Доколку притисок ти е ок сигурно е до времето . Многу нагли промени наеднаш со температурите.
Па незнам не му верувам на апаратчево, еве мерев 115/73. Уште еднаш за секој случај 113/77. Инаку мене нормален ми е малку висок, наследно ова големиот често ми е 130. Па може и ова е низок притисок за мене... сега ми е така така, прееска којзнае колку ми бил кога ми беше мутаво, не измерив...
Можно да е и од тоа, следен пат кога ќе ти е така пробај касни парче сирење, маслинки или било што солено. Ако е до притисокот ќе ти биде подобро.
Девојки прашањево не е за тука ,го поставив и во друга тема ама немав одговор сакам да го сменам матичниот па бидејќи сте бремени кажетеми некој асален на пример Радица Бојчевска дали работи со плави картони или некој друг во околината на центар или кисела вода само да не е Парталковски имав лошо искуство со него
Многу ми е жал знам дека што и да пишам нека да ти помогне многу, само храбро Исто како мене, јас дури се зезам на оваа тема, во смисла кога веќе ќе почнат тие жештини кај мене за да се згрејам конечно, премрзнав овој период и зимово