@Luna91 машала нека растат само . Која недела си ти ? @SophiaBella душо кај мене леукоцити во урина покажа од кандидата , со вагиналети се среди се . Што и да е се лечи не се секирај @eli25 ели ти 24 недела или 25 си . Мојата постелка беше скрос доле го покриваше грлото . Еве веќе сега е качена . Некаде на средина е ни горе ни доле .
@ada21 24 нед и 2 дена. Тебе кога ти беше ниско? Прашав дали треба цело време да лежам рече не , умерено движење, без кревање тешко, односи, свиткувања. Како и да е закажав приватно . Ама не верувам др. да утнала до толку. Само се нервирам вторникот бев приватно и ми рече постелката е во ред
И кај мене вчера 3,2 цервикс и постелката и мене ми е ниско поставена, тој во Плодност ми рече дека почнала да се крева ама веќе не вервам во тој доктор а вчера на болница ми рече дека е ниско ама дека имало време можи ќе се кренела.
Не се паничи. И мене ми беше ниско постелката, па си се крена. Кога лежиш ако можеш поткревај го газот по малку некое време. Се регулира и не е страшно.
И јас имав стрептокока,во 9ти месец Примав антибиотик и кога се пораѓав добив ударна доза антибиотици Кере немаше ништо а се породив природно
Претпоставував , од лично искуство кажав , и јас ги имав истите проблеми . Брусница чај можеш да пиеш што можеш повеќе и ќе се смири . Јас цефалексин мислам дека пиев тогаш.
Пак вртоглавици, тешко на главава, очи ми паѓаат, срцево лудува и ми мереа сега со апарат за притисок (со жива), 150/100. Само со одмарање би го спуштила? Инаку имам и отоци, ми трнат рацеве, бурмава неможам да ја извадам... што друго би спуштило (освен лук тоа киселини ми прави)...
Дали е добар хеферолот за низок хемоглобин, ми го препорачаа во комбинација со витамин ц, инаку од денес 29 недели, малата 1450 грама, постелката уште е ниска и си лежиме сега дома
Добро е што те прочитав ми текна да се напијам, само заборавам И мене ми го препорача матичниот затоа што хемоглобинот ми е низок прво да пијам на два дена по едно ( ама јас на 3-4-5 пиев само ги заборавам) Од вчера ми рече да пијам секој ден до крај . Од утре сум 31 недела
Jas kolku sto znam peshachenje go simnuva pritisokot... mozebi gresam ... Inaku ne jadi soleno pij povekje voda za da izmokris i caj od brusnica e dobar zosto tera na mokrenje
Цимет! Или секој ден конзумирање куркума и какао (ама некое убаво, органско или во зрно).....И повеќе пиење вода.
Само одмор и лежење, барем мене тоа ми помага. Кревање, движење, пешачење НЕ бидејќи се заморуваш и срцето не може да ти се смири. И многу течности.
@eli25 мене уште во 15 недела ми кажаа дека е ниско . Сега сум 25 недела ,а рекоа и уште ќе се крева. Само да се пазам пак . Инаку јас сум си дома и од почеток повеќе мирувам не се оптеретувам. Така да пази си се и ти . Кога имаш можност да си лежиш ,лежи си на страна. И ќе се крене немој да се секираш .
Visok pritisok,otoci znak za preeklampsija.Toa so ispituvav jas i mi go izvadija pameto.Ne te plasam samo ne e loso da si go prasas doktorot ili da go ispitas ova.Za da si mirna.Preku krv e.Ne e dobro visok pritisok nitu pak otoci.Jas utre sum za brisevi i urinokultura a kako mi e strav uh.Son nema da me fati
Јас од страв за брисевите како ќе биде, специјално кај Влатко отидов до Скопје. Полека, скоро ништо не осетив.
Planirav i jas kaj nego.Na skrining koga bev.Go znaes kakov e,da ne plakam na privatno vika napraj si vo Strumica na drzavno.Arno ama ovie imaat reagensi,nemaat kraj nemoze da im se najde.Ke vidime so imaat utre ako ne ke nosam vo privatna.Vlatko vika ne e strasno nema so da se plasis.Ama strav mi e mnogu.Od speklumot.Ke pomine aj minutka e toa.So pominavme sega za ova