Ах се надевам ќе се среди особено ми е страв за болките, престрашни беа, неиздржливи. Затоа си мислам дека камче имав или го исфрлив веќе со крвта вчера. Не знам како ќе издржам уште еден таков напад на болка. Последните 2 недели ме фаќаше преку некој ден и траеше со сати, ама вчера беше ептен страшно.
Камче ако е ќе мислиш дека се пораѓаш. Јас имам исфрлано камче во тој пола саат сакав 2 пати да се откажам од се. Отидов во Војна и др ката ми рече што сум издржала ќе сум се породела полесно зашто каменов поише болел
Е па болките воопшто не бе наивни. И јас мислев се пораѓам, особено па кога во шолјата видов крв и заминав одма на болница. Не можев ни да седам, ни да стојам ни лево ни десно, ми се гадеше од болки. Ако не било то причина тогаш не можам да си објаснам од шо беа болките. Со бебето и цервиксот се си беше во ред. А и докторот денес рече дека можи да било од камче. Не знам
I jas imav kamce ustvari kamcinja.I toa bas golemi.Imav napadi po zemja se vlecev od bolka.Doktorkata me prasa dali sum ragala.Vikam ne,epa tie mi bile bolki da znam od prilika so me ocekuva.Mnogu e bolno.Jas mislam kamce si isfrlila
Ако испаднало нема да имаш пак. Јас имав еднаш напад траеше 30 или 40 минути и толку.Јас не видов кога озлезе ама еве го нема неколку години така да ... не се секирај
Ех да можев да си одморам, што беше тоа одмор еве дури сега баш легнав... од 7:00 станата до 17ч сум си скроз сама со синко, едино можам да одмарам додека спие, а тогаш па баш гледам нешто за завршам каде буден би ми сметал. Не е нешто тешко дете, јас имам време и сила за него, но ова 3 дена добро, 3 дена хаос ме загрижува (до толку лошо што ми иде да лазам по дома, вртоглавици страшни лежам и собата ми се врти, мижам и осеќам вртење). Сабајле се качив на вага +2кг од тоа што имав, значи вода сум полна затоа и висок притисок и отоци... Нит јадам многу солено, нит се нервирам нешто @stevemila ке и кажам на матичната наредна контрола дека често веќе ми е вака, па може сама ке ме прати да си испитам... Со првото ми се случуваше ова, ама во 8,9ти месец... што до некаде е и нормално нели.
Ispitaj proteini.Ako ti se visoki mozno e pocetok na preeklampsija da e.No i nemora da znaci.Sepak ne sme doktori,ova e samo mislenje.Se ke bide dobro,ne plasi se
Јас сум на антибиотик, имам некоја бактерија на брисевите, рече не е страшна ама е досадна, од тоалет се добивала. Се испоизвадив од памет, ептен се напнав. Затоа јас мочам ко луда и малце ко болки у јајник. Уфф никако да се опуштам аман веќе.
Ах те разбирам трчаш по дете па јадење, алишта, машина да испере в кујна да за чистиш и така си во движење нон стоп ама следи си го притисокот, еве јас по 10 пати на ден го мерам и забележувам кога седам или лежам ми е нормален, ама кога вршам некоја обврска по дома или си дојдам од надвор дома и мерам одма ми е покачен. Користи секоја прилика кога синко одмара, да одмориш и ти
Ne zavrsiv i denes so brisevite.Gabe cekav dva sati.Ne rabotela microbiologija.Doktorot e na odmor i zamislete ne raboti.E ova go ima samo vo nasata cudesna zemja.Od takt se izvadiv.Edvaj cekam vecer da dojde,da odam na eho da si go vidam soncetotoa me smiruva bar
Да ве прашам дали некоја од вас била на преглед кај Д-р Органџиски во Штип и како е задоволна од прегледот?
Да ви се пријавам , после непроспиена ноќ се вратив од преглед , немало врска постелката е во ред и грлото не е 3,2 туку 4,2. Не знам што да кажам, три пати мереа и ми рекоа се е во ред. Од каде вчера тие бројки незнам , ама ми се скрати животот. Однеси ги во авицена 2300 да не ти пропаднат.
Ama ne mi se zemeni brisevite.Me vrati od vrata sestrata.Samo se nadevam se e cisto i so cekanjevo da ne napraam nekoja belja.Gospod neka cuva od loso Od strumica sum.Nemozam da se maltretiram po pat.Ke pocekam
mariz од времево можно е да ти е така. Јас исто сум метеопат, пред да заврне или така кога е променливо мене ми е мачно, глава ме боли мислам воздух немам... плус и мене исто со оваа бременост првите 3-4 месеци ми беше така мутаво, без енергија, потоа малку се опоравив сама од себе.
Bocka li nekoja zenicka kleksan vo noga?Sega go prasav Trajkovski.Vika samo vo but odnapred i ne dlaboko tuku plitko i vnimatelno.Dapazam da ne e vo muskul.I sega ne razbiram voopstoVo but odnapred hm