Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Ах се надевам ќе се среди особено ми е страв за болките, престрашни беа, неиздржливи. Затоа си мислам дека камче имав или го исфрлив веќе со крвта вчера. Не знам како ќе издржам уште еден таков напад на болка. Последните 2 недели ме фаќаше преку некој ден и траеше со сати, ама вчера беше ептен страшно. :(

2. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Камче ако е ќе мислиш дека се пораѓаш. Јас имам исфрлано камче во тој пола саат сакав 2 пати да се откажам од се. Отидов во Војна и др ката ми рече што сум издржала ќе сум се породела полесно зашто каменов поише болел

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Е па болките воопшто не бе наивни. И јас мислев се пораѓам, особено па кога во шолјата видов крв и заминав одма на болница. Не можев ни да седам, ни да стојам ни лево ни десно, ми се гадеше од болки. Ако не било то причина тогаш не можам да си објаснам од шо беа болките. Со бебето и цервиксот се си беше во ред. А и докторот денес рече дека можи да било од камче. Не знам:|

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.758
    Допаѓања:
    145.221
    Неиздржлива болка и гадење баш тоа се симптомите на напад на бубрези.

На joy1 и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Епа си имала предпородилно спремањр ;)
    Пораѓајот болел помалку. Со лесно

6. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    ;(:sweat: и чаре? Освен течности и чај од брусница? Се плашам од болката да не се повтори :(

7. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    I jas imav kamce ustvari kamcinja.I toa bas golemi.Imav napadi po zemja se vlecev od bolka.Doktorkata me prasa dali sum ragala.Vikam ne,epa tie mi bile bolki da znam od prilika so me ocekuva.Mnogu e bolno.Jas mislam kamce si isfrlila

На Butterfly87 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    :( се надевам заврши кошмарот

9. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Ако испаднало нема да имаш пак. Јас имав еднаш напад траеше 30 или 40 минути и толку.Јас не видов кога озлезе ама еве го нема неколку години така да ... не се секирај

На stevemila и SophiaBella им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.470
    Допаѓања:
    76.626
    Ех да можев да си одморам, што беше тоа одмор :D еве дури сега баш легнав... од 7:00 станата до 17ч сум си скроз сама со синко, едино можам да одмарам додека спие, а тогаш па баш гледам нешто за завршам каде буден би ми сметал. Не е нешто тешко дете, јас имам време и сила за него, но ова 3 дена добро, 3 дена хаос ме загрижува (до толку лошо што ми иде да лазам по дома, вртоглавици страшни лежам и собата ми се врти, мижам и осеќам вртење). Сабајле се качив на вага +2кг од тоа што имав, значи вода сум полна затоа и висок притисок и отоци... Нит јадам многу солено, нит се нервирам нешто :?: @stevemila ке и кажам на матичната наредна контрола дека често веќе ми е вака, па може сама ке ме прати да си испитам... Со првото ми се случуваше ова, ама во 8,9ти месец... што до некаде е и нормално нели.

На orhideea и stevemila им се допаѓа ова.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ispitaj proteini.Ako ti se visoki mozno e pocetok na preeklampsija da e.No i nemora da znaci.Sepak ne sme doktori,ova e samo mislenje.Se ke bide dobro,ne plasi se:hug:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    22.089
    Јас сум на антибиотик, имам некоја бактерија на брисевите, рече не е страшна ама е досадна, од тоалет се добивала. Се испоизвадив од памет, ептен се напнав. Затоа јас мочам ко луда и малце ко болки у јајник. Уфф никако да се опуштам аман веќе.

13. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Ах те разбирам трчаш по дете па јадење, алишта, машина да испере в кујна да за чистиш и така си во движење нон стоп ама следи си го притисокот, еве јас по 10 пати на ден го мерам и забележувам кога седам или лежам ми е нормален, ама кога вршам некоја обврска по дома или си дојдам од надвор дома и мерам одма ми е покачен.
    Користи секоја прилика кога синко одмара, да одмориш и ти :hug:

На mariz и stevemila им се допаѓа ова.
  14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ne zavrsiv i denes so brisevite.Gabe cekav dva sati.Ne rabotela microbiologija.Doktorot e na odmor i zamislete ne raboti.E ova go ima samo vo nasata cudesna zemja.Od takt se izvadiv.Edvaj cekam vecer da dojde,da odam na eho da si go vidam sonceto:inlove:toa me smiruva bar

На podravka, *Mila24*, Stara и 5 други им се допаѓа ова.
  15. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    7.788
    Да ве прашам дали некоја од вас била на преглед кај Д-р Органџиски во Штип и како е задоволна од прегледот?

16. Butterfly87

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Па земи упат за институт на јавно здравје

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.047
    Допаѓања:
    123.936
    Да ви се пријавам , после непроспиена ноќ се вратив од преглед , немало врска постелката е во ред и грлото не е 3,2 туку 4,2. Не знам што да кажам, три пати мереа и ми рекоа се е во ред. Од каде вчера тие бројки незнам , ама ми се скрати животот.

Однеси ги во авицена 2300 да не ти пропаднат.

Последна измена од модератор: 5 мај 2017
    На Вереничка, Luna91, orhideea и 4 други им се допаѓа ова.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ama ne mi se zemeni brisevite.Me vrati od vrata sestrata.Samo se nadevam se e cisto i so cekanjevo da ne napraam nekoja belja.Gospod neka cuva od loso

Od strumica sum.Nemozam da se maltretiram po pat.Ke pocekam

Последна измена од модератор: 5 мај 2017
  19. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    mariz од времево можно е да ти е така. Јас исто сум метеопат, пред да заврне или така кога е променливо мене ми е мачно, глава ме боли мислам воздух немам... плус и мене исто со оваа бременост првите 3-4 месеци ми беше така мутаво, без енергија, потоа малку се опоравив сама од себе.

На mariz, forumce и stevemila им се допаѓа ова.
  20. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Bocka li nekoja zenicka kleksan vo noga?Sega go prasav Trajkovski.Vika samo vo but odnapred i ne dlaboko tuku plitko i vnimatelno.Dapazam da ne e vo muskul.I sega ne razbiram voopsto:?:Vo but odnapred hm

На Melinda85 му/ѝ се допаѓа ова.