Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    A da odis do transfuziologija vo SR, mozebi poubavo i na lice mesto ke to pokazat.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.471
    Допаѓања:
    76.626
    Па какво е ретардирано времево, неможам ни да приметам дали ми е од него :D Еве и сабајлево малку висок ми беше, сол никако, лесно доручкував, јаготки си каснав, кафе не се напив и како да ми е подобро... мерев сега топ 121/73 :)

На stevemila, BellaS и orhideea им се допаѓа ова.
  3. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ke go prasam vecer dr kaj so ke odam na eho.Ako znae:!:

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.814
    Мила мене од пред 2 дена почнаа да ме боцкат клексан во нога, докторот ми предложи, бидејќи На раце сум цела помодрена и само пролутекс сега примам во рака.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    И јас на јаготки сум закачена, во чинија ставам исецкани јаготки, 3-4 лажици кисело млеко, малку пресно и една голема лажица мед... превкусно.

На Capricorn Taurus, Ano, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Aj pisi mi vo poraka ako sakas da mi objasnis kako bockas

На Melinda85 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.079
    Допаѓања:
    40.441
    Јас не сум по јагодите, ама ова ми звучи многу вкусно. Ќе мора да пробам
    ;)

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Ноќеска во некој полусон осетив како бебето мрда, ја ставив раката на стомакот и осетив како удира. Не сонував, сигурна сум дека таа беше. Чувствувам кога мрда, но кога ја ставам раката на стомакот никогаш претходно не сум осетила да удира. Сабајле кога станав се замислив дали сум сонувала или вистина се случило, едвај и да се сеќавам, ама сигурна сум дека не сонував. Кога лежам на грб многу повеќе осеќам како мртка.Леле едвај чекам да одам на ехо пак, да ја видам милата моја.

На Belabelinakinder, Mari*, Цвет88 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    So ubavo:inlove:jas pred dva sati bev na eho.Si go vidov sonceto.Si raste,si mrdka.Veke si osekam.Ne me boksuva ama osekam nezno i epten e ubavo.:hug:

На Mari*, Вереничка, Melinda85 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @forumce која недела си ?
    Јас од утре 26та ја започнувам и многу се радувам кога мрда ,сега веќе ептен клоца ,се гледа и стомакот како се изопачува. Нема поубаво чувство :inlove:
    Сакам да ве прашам тие што сте тука негде со неделите ,околу папокот така на одредена линоја чувствувам на допир како да ме пецка нешто одвнатре . Чудно баш ,незнам дали е од што се растегнува матката или кожата ,ама од внатре ми доаѓа пецкањето.

На Belabelinakinder, Mari*, Seduction и 4 други им се допаѓа ова.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    @ada21 20 недела сум. Едвај чекам да почне да си клоцка убаво. Пред некој ден кога легнав на грб, се гледаше на лева страна топче испакнато и осетив како мрда таму. :inlove:

На Belabelinakinder, Mari*, Seduction и 7 други им се допаѓа ова.
  12. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Jas sum 23+2 I ovie tri dena sinko go osekam kako mrda I toa mnogu. Duri prviot den koga staviv raka tolku ubavo mi bese taduri ocite so solzi mi se napolnija I se smeev na glass :)
    Ova ni se edni od pravite nezaboravni momenti so nasite bebinja :) So lesno I ubavo na site

На Belabelinakinder, Mari*, Seduction и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    5.657
    аа шу праиме со ова несонициве :envy: кажете лек за трпнењеве (вртење ) на нозеве :whew: и гратис отоци :whew: од утре 39 недела се стартува уште 8 дена до термин некаде :sweat: цтг оке плодова вода се има ама постелкава веќе 3 степен созреана бебушка намалива со движења и тоа да се прати пд болки ни б док напомена мора да се следи и цтг на 4 дена бебушка ќе да изненадува или ? до 11 ако не бидне ме чека и вагиналниов преглед :doh:некоја поеќе знаење со ова за постел.? знам дека е добро да е 2 степен 3веќе е за пораѓај мисл @danichap имаше некаде нешо пишано пред некоа ден ако не сум грешка ..

На Mari*, Seduction и stevemila им се допаѓа ова.
  14. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Оваа ноќ несоница станав и неможам да спијам па си викам поарно да седам на тел отколку да си го мачам организмот да заспијам. Инаку неможам ич на грб губам здив тешко дишам. Тоа ми се случува и кога ќе се најадам ваљдаа е нормално заради органите што се погоре сега

На Mari*, Seduction, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  15. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Сакате друштво :). Голема несоница и јас имам. Од 02:00 h сум будна, а сега е 03:45 h и абер немам за спиење :(
    И на ТВ ништо нема :( Уфффф ова највеќе ме нервира во бременост.

На Belabelinakinder, Mari*, stevemila и 5 други им се допаѓа ова.
  16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Еве ме и мене. Мм е трета на работа, а јас воопшто не сакам сама да спијам. Ни кај моите не спиев сама. Се будам 3-4 пати во ноќта, оваа недела сум така ненаспана, и онака не спиев којзнае колку, ама ова е претеризам. ;(

На Mari* и Poppins им се допаѓа ова.
  17. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Ич не поминува време а и маж ми несакан да го будам да ми прави друштво :D

Леле иста сум и јас ако маж ми не е до мене цела ноќ ќе си останам будна. Само се вртам и никако да спијам. Среќа што не иде трета па ретко сум сама. Мене и ми е страв сама да седам кога не е маж ми дома ја викам мајка ми или сестра ми :)

Последна измена од модератор: 6 мај 2017
    На Belabelinakinder, stevemila, Poppins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Срам ми е да пишам, ама и мене ми е страв. Кога бевме доле со старите не се будев често кога е трета мм, оваа недела сами почнавме да живееме, па некако ми фуфка оти сама тука на спратот, знам дека има некој во куќата, ама ете. А убаво ми викаа дој си доле спиј си. Ама мора да се навикнувам, мм е секоја трета недела трета смена. :(

На Mari*, stevemila, Poppins и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Еве ме и мене, не спијам, не ми е прв пат, редовна несоница имам, и пред да забременам исто, не ми е нешто ново. А страв немам често сум била сама дома од дете, може навика е тоа. И чудно поубаво спијам кога сум сама, со мм или со мајка ми, со другарка мн. тешко ми е да заспијам зашто слушам како дишат, подлабоко, па хрчење лелеее не никако не можам така. Во бременосва претежно сама спијам..ако спијам :) зашто инаку нема шанси од сон. Затоа пред легнување и наутро си легнувам до мм да се пигушкаме заедно.:)

На Mari*, Luna91, karibian и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Bebuski

Bebuski Нов член

Се зачлени на:
    11 октомври 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    38
    Вчера бев на ехо преглед го видов бебето и сум 33+6недела а мерењета што ги направи докторката според компјутерот одговараат на 32, 31, 30 и ми вика дека со бебето било се во ред малку било ситно тежи 2097г има ли некој вакво искуство се ли е во ред со бебето да побарам ли мислење од друг доктор

На Belabelinakinder, Mari* и stevemila им се допаѓа ова.