Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    2.841
    И ние вчера бевме прв пат на преглед во чаир , затоа што се одлучивме таму да се пораѓам. Докторот ни рече дека бебето е супер , според мерките што ги направи одговараме за 37 недела , а ние денеска влегуваме во 35. Дечкото тежи 2700 гр. Иако беше малку рано вчера ми направија прв пат цтг , ама на дечкото мој му сметаше и само го маваше, докторот ни рече цтг е супер и се гледаме за две недели на контрола .

На Mari*, Seduction, Stara и 7 други им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.047
    Допаѓања:
    123.936
    @forumce на лева страна сврти се и чекај , ќе почне да удира.

Мерките знаеш дека не се 100 посто. А на која недела точно одговараат? Ако е за 2 недели поназад оди на 2 мислење.

Пишав и јас, и јас осеќам така. Читав дека е од папочната врвка и е нормално, не боли само како непријатно чувство е.

Последна измена од модератор: 6 мај 2017
    На Seduction, stevemila, ada21 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    2.841
    И јас би те советувала да побараш второ мислење . Како што кажа @eli25 не се секогаш точни мерките затоа што бебе е поголемо и неможат убаво да измерат , а и ти ќе си бидеш помирна ако отидеш на второ мислење.

На Seduction, stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.471
    Допаѓања:
    76.626
    Па зависи и гени какви си носи тоа бебче, некогаш прават и грешки во мерењето башка... Башка сега тек ке почне да става и да расте :) ти ситна си? Незнам докториве како мислат сите исти бебиња да раѓаме, па не сме исти сите :D
    Кај мене утнаа цело кило, сите доктори ми го мереа 3.5, а се роди 4.4 кг...

На Seduction, stevemila, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Добро утро мешиња, ние ги тераме последните денови од второ тромесечие.
    Јас ретко имам несоница можда 1-2 неделно инаку си спијам до 9-10 бутови болат ама па ми се спија ми се лежи, и еве сега кафе пијам и здрвена сум странично :D
    Инаку синко мој си клоца и тоа многу и постојано, на ноќе на секое мое вртење почнува да клоца, сигурно и тој си се мести (fingers)
    Веќе и на стомак ми се познава кога клоца, плацентата ми е на заден ѕид :) има да си го гледам како се превртува. Пред 2 дена беше многу расклоцан и го зедов телефонот и снимив еден удар сега само си го гледам :inlove:
    Инаку кога си седам и почнува да клоца јас одма телефонот го земам да го снимам и таман почнам престанува, го тргам телефонот пак почнува да клоца, ми тера инает од сега :P
    Гушкииии до сите вас :hug:

На Belabelinakinder, Mari*, iki26 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Аххх овие хормони... Од вчера само на плачки ме избива, едното бебе го осеќам подолу како претрка, и си правам само филмови дека ќе се породам пред време :(
    Од лежење ништо неможам да одам да си купам за бебинките, а толку мерак имам...

На Mari*, Seduction, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.047
    Допаѓања:
    123.936
    @Libra88 немаш простор за паника. Мене ме испаничија дека постелката е на само некој милиметар до грлото, и како за беља тие 2,3 дена го осеќав многу ниско , скроз доле. И јас испаничив, па заминав на 2 мислење и кога ми кажаа нема врска нареден ден почнав погоре да го осеќам :D Тоа се ни оди од мислите. Јас го осеќам некогаш доле, некогаш околу папок сигурно се мести , си истргнува рачиња, ножиња и ние различно осеќаме. Инаку за плачење, вчера плачев оти ни се најавија гости а дома беше хаос садови, прашина итн... Секако се среди маж ми за пола саат, ама он дури чистеше јас плачев и тоа на глас |( За купување, гледај си на интернет има се, прати го мм или било кој со слики спреми му ,ќе купи и ќе си се радуваш. Има луѓе што носат од х&м, зара види што ти се допаѓа прати слика и завршена работа;)

На Mari*, Seduction, Luna91 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.079
    Допаѓања:
    40.441
    Добро утро мамички.
    Утрово и јас се разбудив така малку вознемирена. Малку од времево, малку од грижи.
    Се радувам што последниве две недели убаво го осеќам синко како клоцка. Во тие моменти сум помирна. Едвај чекам да се заврши со испитувања и резултати и конечно да ми се смири главата и да почнам да си купувам за бебо.
    Има една количка во loco crocco што ми се допаѓа, па веќе размислувам за купување.:$
    Имајте убав ден мешиња иако времево не ветува многу. Ве гушкаме јас и синко:hug:

На Belabelinakinder, Mari*, manako1 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @eli25 ние се исто со симтомите и грижите :D да не боли ама непријатно е малку . Те гушкам :hug:
    @orhideea и ние сме последна недела од второ :D брзо минува времето . Се смеев што си пишала ,да ми го види некој телефонот колку клипови имам ,а само 2 пати до сега сум фатила како клоцка . Си мислиш знае кога ќе земам телефон . :inlove:

За НЕСОНИЦА до сега не сум имала . Пијам магнезиум пред спиење и спијам 10 часа, без да станам ни до wc . Пробајте може ќе ви помогне

На Belabelinakinder, Mari*, orhideea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mene ic ne mi e strav.Skroz sama sum.Koga nemozam da zaspijam izleguvam na terasa.Vadam cvekinja,sedam na vozduh.Sinoka vo 3 saat nadvor bev,ko vampir.Mi fali mnogu mm:(nema so koj muabet da si napravam.So dusa go cekam nqvecer da se javi.Koga bese doma,znaese da zaspie u dnevna,pa na 5min go vikav da dojde.A nego mu bilo poubavo tamu,do mene ne bil naspan.Se plasel da ne me udri,me slusal kako ofkam:|

На Stara, Melinda85, orhideea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мешиња почнав да пијам во големи количини чај, го пијам од брусница на Виталиа, ама мешан е, не е чиста брусница. Има хибискус, шипка и јаболко плус. Е сега прашање ми е, дали некои од овие плодови се штетни да се конзумираат во големи количини во бременост? Затоа што гледам да пијам по 1,5/2 кг на ден.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.047
    Допаѓања:
    123.936
    Јас веќе немам меморија од шо го снимам, снимај снимај еднаш ќе клоцне а претходно убаво си клоца :rofl: Као да знае дека го снимам. Или кога мрда ќе ја стави раката мм и ќе престане :) Кога му зборам насабајле обавезно се размрдува, ме познава :P

На Mari*, iki26, Seduction и 9 други им се допаѓа ова.
  13. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    И кај мене исто. Таман ќе му речам бебчето мрда тој ќе ка стави раката и ништо вика ти ме зафркаваш. Му викам не јас бебушката. Штом ќе ка тргне пак почнува да си мрда :):inlove:

На manako1, Seduction, Stara и 6 други им се допаѓа ова.
  14. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Кај мене па е обратно. Кога ќе се доближи мм до стомакот и ќе и зборне одма се размрдува и почнува да клоца :) Не за џабе викаат дека ќерките се повеќе поврзани со татковците :D Кај мене се докажа тоа уште не родена :D

На pikacu87, Mari*, cat-woman и 9 други им се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Јас па му викам на мм да и' зборе нешто, он вика што да и зборам не знам, хаха. И само си ја гале и бакнува. Она уште не реагира на татко и, ама добро сеуште е рано, малечка е. Или па ќе се погоде мирничка на мајка и, мм бил многу немирен и клоцал кога свеки била трудна со него.

На Seduction, Вереничка, orhideea и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Срам им е и чудно да му зборат на стомакот

На Belabelinakinder, orhideea, forumce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.079
    Допаѓања:
    40.441
    Кај мене се смирува и јас кога ќе ставам рака на стомак. А маж ми уште неможе да го осети. Уште е многу нежен за да се осеќа надворешно иако внатрешно убаво си го осеќам:lol:

На orhideea и karibian им се допаѓа ова.
  18. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.191
    Допаѓања:
    17.805
    Здраво Мешиња.
    Јас терам 7ми месец, а проблем со спиење имам зошто многу ми се спие. :rofl:
    И да прилегнам денски одма ми иде дремка. Преку ноќ станувам еднаш за до вц .
    Инаку забележав дека уште сега се укочувам во кичма при шетање. Пола саат и одма осеќам дека се движам отежнато. :worried:Поправена сум 8 /9кг. Изгледа не се движам доволно. После ќе си го земам сонцето на тета на шетање, да се раздвижам малку. Само да не послужи времето.
    Ве гушкам сите и имајте убав викенд. :hug:

На Seduction, stevemila, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    @ada21 :rofl::rofl::rofl: И моево исто како да знај и одма престанува да мрда, ај си велам понатаму ќе го снимам кога ќе биде поголемо.

И мене брзо ми летна времето, на почетокот 9 месеци вечност ми изгледаја, си велев кога јас ќе дојдам 5,6,7 месец, сега си велам кога ќе дојде пораѓањето...

Моето бебе многу ја сака песничката mama voli beba najbise na svetu
    И му ја пуштам секој ден, и нежно си мрда на незе и јас си го галам.
    А мм кога го гали и му зборува не мрда, досега само еднаш го има осетено. :inlove:

На Seduction, Stara, Вереничка и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.191
    Допаѓања:
    17.805
    Леле моево како лупа на таа песничка. Му кажував на мм не веруваше. Викам пушти ја песничката ќе видиш. И стварно кога почна да прави салата се пресмеавме. Инаку општо многу реагира на музика.

На Seduction, ada21, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.