Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Си пиев по 2 кафиња на ден претходно. Сега едноставно не ми оди..

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    И јас го пијам истиот магнрзиум еве 8 месеци мене баш ми помага. Во денот можеш 2 а ако ептен имаш болки и 3

На ada21, stevemila и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  3. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    јас пијам по две турски и едно без кофеинско си купив од кам и млеко во прав зошто друго млеко не поднесувам а и јас ако не се напијам ме боли главата,написе кока кола и стави внатре цеден лимон или неколку зрнца нес кафе

4. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    2.841
    Јас обично не сум некоја кафеџика , пред да останам бремена кафе пиев ретко , еднаш неделно . Кога останав бремена толку многу ми се пиеше кафе што пијам секој ден по две . Пред една недела доктор гинеколог ни беше на гости и во муабетот спомнав дека пијам по две кафиња , ми рече многу е , можеш по еднаш дневно. Сега така правам , сабајле пијам само .

5. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    @eli25 Не бев порано кафеџика, потоа не ми одеше кафе, а сега си пијам по 1 до 2 нес кафиња со млеко. Битно да не се оди со повеќе.

На stevemila, Belabelinakinder и eli25 им се допаѓа ова.
  6. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Јас сум кафеџика, пијам по 2турски и 1филтер или нес на ден. Без кафе неможам да функционирам, станувам мн рано за на работа а имам и низок притисок.

На stevemila, victoria и eli25 им се допаѓа ова.
  7. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Кафе не пијам никогаш ни порано ни сега освен капучино со чоколадо еднаш во месец а сега во бременост ни тоа. Некогаш кога ќе ми се пие нешто газирано пијам мала чаша кока кола

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    13.529
    Јас пијам по две кафиња на еден, а некогаш се случува само едно да се напијам. На почетокот не пиев зашто од се ми се гадеше.

На stevemila, kukla21, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    @eli25 и јас сум кафеџика и пред бременоста по 3-4 си пиев на ден без шеќер, сега само по 1 :( Не дека несакам, туку шубе ми е за повеќе некако :coffee:. Иначе најчесто Нес (еспресо) си пијам.

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  10. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.046
    И јас нокогаш не пијам кафе,газирано исто ниту па ми бара организмот.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас пред бременоста не можев да функционирам од главоболки без дупло турско од сабајле, со низок притисок сум. Сега уште од почетокот на бременоста ми се гади од кафето, се немам напиено 5 месеци воопшто, а супер функционирам сега ни главоболки, ни ништо.

На Millionstars, eli25, Belabelinakinder и 2 други им се допаѓа ова.
  12. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas go pijam od pred dva dena.Piev magnezium tableti ama ne mi pomagaa nisto.Sega go zemav ovoj.Ne gledam razlika:|

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    76.640
    Значи денес дојдов до заклучок дека од времето ми се вртоглавиците, тежината на главата, брзото срцебиење... Станав во 9ч и нели времево се стужи, росеше, сонцето никаде го немаше... лошо леле мајко, толку ме бутна што во 12ч заспав и спиев до 2ч... Во 3 се оправи, сонце огреа мене подобро :D и еве и сега сум супер.. дали што преспав, дали до времето што се оправи е.
    И јас не сум била ептен по кафето, чат пат знаев нескафе да се напијам и да го пофалам Jacobs velvet преубаво е! А сега во оваа бременост толку ми е слатко турското мх мх Еве сега ке си варам, на едно кафе сум сепак ради притисокот :)

На iki26, stevemila, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Јас пред да останам бремена освен капучино неможев да смислам кафе. Турско сеуште непијам, ама затоа нес еднаш денот морам да се напијам, организмот сам ми бара. Исто и со кока кола. Знам дека не е убаво ама почнав да осеќам зависност па сега си купувам мало шишенце од 0.5 за неколку дена. Штом ми се припие само една голтка колку да го осетам вкусот хаха

На Seduction, stevemila, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    Јас кафеџика си бев голема, ко ќе ми се увртеше кафе и мораше да се напијам. Си го пиев и до трет месец ама сега ниту едно на ден. Не да не го сакам ама ете го прекинав, во замена си пијам какао до два пати дневно и тоа и него не го сакав до пред некое време.

На Bebulleee, stevemila, Belabelinakinder и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    76.640
    Се што е премногу не е убаво, пијам и јас чат пат кока кола :) не од 0.5, од 2л имам секогаш дома, зашто мм е зависен од неа хаха

На kiki_riki, stevemila и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  17. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Некогаш и мене ми бара организмот газирано и си пивнувам што ќе најдам зошто мажот ми без сок не може а зависник сум од вода и ноќе се будам само за вода

На stevemila, ada21, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Belabelinakinder и јас пијам директ само од друга фирма земам од 375 мг . Едно сабајле , едно вечер пијам . Ми помага многу .
    @eli25 што си во хороскоп . Така кога те читам , мислам јас сум пишувала хахах . И јас сум кафеџика . До скоро пиев само едно турско насабајле , но сега од времето имам проблем и јас со низок протисок и пијам 2ро или турско пола или од тие лигавите 2во 1 и сл.

Прикачени фајлови:

На stevemila, eli25 и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  19. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Mamiii kako da prepoznaam porodilni bolki, beba mrde stalno denes, me bolat pozadi desno polovinite, na sekoi 15 min sum u wc mokram, vo petok 12 maj mi istekuva 9 mesec

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.079
    Допаѓања:
    40.441
    Јас пак никогаш не сум била по соковите, особено не по газираните. Од сок најчесто конзумирана ми беше цедевита. Сега во бременост се навлеков на к.вода. Газираното убаво ме освежува.

На Belabelinakinder и kukla21 им се допаѓа ова.