Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Си пиев по 2 кафиња на ден претходно. Сега едноставно не ми оди..

eli25 likes this.
  2. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

И јас го пијам истиот магнрзиум еве 8 месеци мене баш ми помага. Во денот можеш 2 а ако ептен имаш болки и 3

ada21, stevemila and Belabelinakinder like this.
  3. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

јас пијам по две турски и едно без кофеинско си купив од кам и млеко во прав зошто друго млеко не поднесувам а и јас ако не се напијам ме боли главата,написе кока кола и стави внатре цеден лимон или неколку зрнца нес кафе

eli25 likes this.
  4. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Јас обично не сум некоја кафеџика , пред да останам бремена кафе пиев ретко , еднаш неделно . Кога останав бремена толку многу ми се пиеше кафе што пијам секој ден по две . Пред една недела доктор гинеколог ни беше на гости и во муабетот спомнав дека пијам по две кафиња , ми рече многу е , можеш по еднаш дневно. Сега така правам , сабајле пијам само .

eli25 likes this.
  5. Stara

Stara Популарен член

@eli25 Не бев порано кафеџика, потоа не ми одеше кафе, а сега си пијам по 1 до 2 нес кафиња со млеко. Битно да не се оди со повеќе.

stevemila, Belabelinakinder and eli25 like this.
  6. spirkovski

spirkovski Популарен член

Јас сум кафеџика, пијам по 2турски и 1филтер или нес на ден. Без кафе неможам да функционирам, станувам мн рано за на работа а имам и низок притисок.

stevemila, victoria and eli25 like this.
  7. karibian

karibian Популарен член

Кафе не пијам никогаш ни порано ни сега освен капучино со чоколадо еднаш во месец а сега во бременост ни тоа. Некогаш кога ќе ми се пие нешто газирано пијам мала чаша кока кола

stevemila and eli25 like this.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Јас пијам по две кафиња на еден, а некогаш се случува само едно да се напијам. На почетокот не пиев зашто од се ми се гадеше.

9. Seduction

Seduction Популарен член

@eli25 и јас сум кафеџика и пред бременоста по 3-4 си пиев на ден без шеќер, сега само по 1 :( Не дека несакам, туку шубе ми е за повеќе некако :coffee:. Иначе најчесто Нес (еспресо) си пијам.

stevemila and eli25 like this.
  10. manako1

manako1 Форумски идол

И јас нокогаш не пијам кафе,газирано исто ниту па ми бара организмот.

karibian likes this.
  11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Јас пред бременоста не можев да функционирам од главоболки без дупло турско од сабајле, со низок притисок сум. Сега уште од почетокот на бременоста ми се гади од кафето, се немам напиено 5 месеци воопшто, а супер функционирам сега ни главоболки, ни ништо.

12. stevemila

stevemila Форумски идол

Jas go pijam od pred dva dena.Piev magnezium tableti ama ne mi pomagaa nisto.Sega go zemav ovoj.Ne gledam razlika:|

13. mariz

mariz Форумски идол

Значи денес дојдов до заклучок дека од времето ми се вртоглавиците, тежината на главата, брзото срцебиење... Станав во 9ч и нели времево се стужи, росеше, сонцето никаде го немаше... лошо леле мајко, толку ме бутна што во 12ч заспав и спиев до 2ч... Во 3 се оправи, сонце огреа мене подобро :D и еве и сега сум супер.. дали што преспав, дали до времето што се оправи е.
    И јас не сум била ептен по кафето, чат пат знаев нескафе да се напијам и да го пофалам Jacobs velvet преубаво е! А сега во оваа бременост толку ми е слатко турското мх мх Еве сега ке си варам, на едно кафе сум сепак ради притисокот :)

iki26, stevemila, eli25 and 2 others like this.
  14. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Јас пред да останам бремена освен капучино неможев да смислам кафе. Турско сеуште непијам, ама затоа нес еднаш денот морам да се напијам, организмот сам ми бара. Исто и со кока кола. Знам дека не е убаво ама почнав да осеќам зависност па сега си купувам мало шишенце од 0.5 за неколку дена. Штом ми се припие само една голтка колку да го осетам вкусот хаха

Seduction, stevemila, eli25 and 2 others like this.
  15. pandelka

pandelka Популарен член

Јас кафеџика си бев голема, ко ќе ми се увртеше кафе и мораше да се напијам. Си го пиев и до трет месец ама сега ниту едно на ден. Не да не го сакам ама ете го прекинав, во замена си пијам какао до два пати дневно и тоа и него не го сакав до пред некое време.

16. mariz

mariz Форумски идол

Се што е премногу не е убаво, пијам и јас чат пат кока кола :) не од 0.5, од 2л имам секогаш дома, зашто мм е зависен од неа хаха

17. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Некогаш и мене ми бара организмот газирано и си пивнувам што ќе најдам зошто мажот ми без сок не може а зависник сум од вода и ноќе се будам само за вода

stevemila, ada21, mariz and 1 other person like this.
  18. ada21

ada21 Популарен член

@Belabelinakinder и јас пијам директ само од друга фирма земам од 375 мг . Едно сабајле , едно вечер пијам . Ми помага многу .
    @eli25 што си во хороскоп . Така кога те читам , мислам јас сум пишувала хахах . И јас сум кафеџика . До скоро пиев само едно турско насабајле , но сега од времето имам проблем и јас со низок протисок и пијам 2ро или турско пола или од тие лигавите 2во 1 и сл.

Attached Files:

stevemila, eli25 and Belabelinakinder like this.
  19. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Mamiii kako da prepoznaam porodilni bolki, beba mrde stalno denes, me bolat pozadi desno polovinite, na sekoi 15 min sum u wc mokram, vo petok 12 maj mi istekuva 9 mesec

Belabelinakinder likes this.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Јас пак никогаш не сум била по соковите, особено не по газираните. Од сок најчесто конзумирана ми беше цедевита. Сега во бременост се навлеков на к.вода. Газираното убаво ме освежува.

Belabelinakinder and kukla21 like this.