И јас го пијам истиот магнрзиум еве 8 месеци мене баш ми помага. Во денот можеш 2 а ако ептен имаш болки и 3
јас пијам по две турски и едно без кофеинско си купив од кам и млеко во прав зошто друго млеко не поднесувам а и јас ако не се напијам ме боли главата,написе кока кола и стави внатре цеден лимон или неколку зрнца нес кафе
Јас обично не сум некоја кафеџика , пред да останам бремена кафе пиев ретко , еднаш неделно . Кога останав бремена толку многу ми се пиеше кафе што пијам секој ден по две . Пред една недела доктор гинеколог ни беше на гости и во муабетот спомнав дека пијам по две кафиња , ми рече многу е , можеш по еднаш дневно. Сега така правам , сабајле пијам само .
@eli25 Не бев порано кафеџика, потоа не ми одеше кафе, а сега си пијам по 1 до 2 нес кафиња со млеко. Битно да не се оди со повеќе.
Јас сум кафеџика, пијам по 2турски и 1филтер или нес на ден. Без кафе неможам да функционирам, станувам мн рано за на работа а имам и низок притисок.
Кафе не пијам никогаш ни порано ни сега освен капучино со чоколадо еднаш во месец а сега во бременост ни тоа. Некогаш кога ќе ми се пие нешто газирано пијам мала чаша кока кола
Јас пијам по две кафиња на еден, а некогаш се случува само едно да се напијам. На почетокот не пиев зашто од се ми се гадеше.
@eli25 и јас сум кафеџика и пред бременоста по 3-4 си пиев на ден без шеќер, сега само по 1 Не дека несакам, туку шубе ми е за повеќе некако . Иначе најчесто Нес (еспресо) си пијам.
Јас пред бременоста не можев да функционирам од главоболки без дупло турско од сабајле, со низок притисок сум. Сега уште од почетокот на бременоста ми се гади од кафето, се немам напиено 5 месеци воопшто, а супер функционирам сега ни главоболки, ни ништо.
Jas go pijam od pred dva dena.Piev magnezium tableti ama ne mi pomagaa nisto.Sega go zemav ovoj.Ne gledam razlika
Значи денес дојдов до заклучок дека од времето ми се вртоглавиците, тежината на главата, брзото срцебиење... Станав во 9ч и нели времево се стужи, росеше, сонцето никаде го немаше... лошо леле мајко, толку ме бутна што во 12ч заспав и спиев до 2ч... Во 3 се оправи, сонце огреа мене подобро и еве и сега сум супер.. дали што преспав, дали до времето што се оправи е. И јас не сум била ептен по кафето, чат пат знаев нескафе да се напијам и да го пофалам Jacobs velvet преубаво е! А сега во оваа бременост толку ми е слатко турското мх мх Еве сега ке си варам, на едно кафе сум сепак ради притисокот
Јас пред да останам бремена освен капучино неможев да смислам кафе. Турско сеуште непијам, ама затоа нес еднаш денот морам да се напијам, организмот сам ми бара. Исто и со кока кола. Знам дека не е убаво ама почнав да осеќам зависност па сега си купувам мало шишенце од 0.5 за неколку дена. Штом ми се припие само една голтка колку да го осетам вкусот хаха
Јас кафеџика си бев голема, ко ќе ми се увртеше кафе и мораше да се напијам. Си го пиев и до трет месец ама сега ниту едно на ден. Не да не го сакам ама ете го прекинав, во замена си пијам какао до два пати дневно и тоа и него не го сакав до пред некое време.
Се што е премногу не е убаво, пијам и јас чат пат кока кола не од 0.5, од 2л имам секогаш дома, зашто мм е зависен од неа хаха
Некогаш и мене ми бара организмот газирано и си пивнувам што ќе најдам зошто мажот ми без сок не може а зависник сум од вода и ноќе се будам само за вода
@Belabelinakinder и јас пијам директ само од друга фирма земам од 375 мг . Едно сабајле , едно вечер пијам . Ми помага многу . @eli25 што си во хороскоп . Така кога те читам , мислам јас сум пишувала хахах . И јас сум кафеџика . До скоро пиев само едно турско насабајле , но сега од времето имам проблем и јас со низок протисок и пијам 2ро или турско пола или од тие лигавите 2во 1 и сл.
Mamiii kako da prepoznaam porodilni bolki, beba mrde stalno denes, me bolat pozadi desno polovinite, na sekoi 15 min sum u wc mokram, vo petok 12 maj mi istekuva 9 mesec
Јас пак никогаш не сум била по соковите, особено не по газираните. Од сок најчесто конзумирана ми беше цедевита. Сега во бременост се навлеков на к.вода. Газираното убаво ме освежува.