Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.413
    Допаѓања:
    287.216
    Најпрво да се цитирам од една друга тема.
    Породилните болки не ги поврзав со често мокрење или мрдање на бебушот. Уствари честото мокрење е типично за последните месеци, посебно навечер. Бешиката не додржува.

На stevemila и Mama_Mia им се допаѓа ова.
  2. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички дали кога почнавте да ги чувствувате бебињата тоа беше секојдневно? :?:
    Како што кажав почнав да го чувствувам бебчето како мрда еве една недела и повеќе може, и тоа секој ден, посебно последните денови некогаш и по два пати. Ама денес цел ден не сум го осетила :| не знам повеќе со луѓе бевме, денес скоро цел ден не бевме дома може не сум приметила, ама дојдовме, си лежам и обично така ми мрда кога сум смирена кога лежам. Дури и кока кола пиев(приметив дека тогаш мртка повеќе :$) и ништо. Се загрижив искрено малку :wasntme:
    Дали треба секој ден да го чувствуваме како мрда? И кога ќе почне појако со клоцкање на почетокот дали и тогаш секој ден го чувствувате?

П.С Денес пиев малку повеќе алкохол (инаку пијам по две-три голтки или пола чаша) :) можно е нешто поради тоа? 8-|

3. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Hahaha si go ispijanila.Pocekaj da otrezni]:)se zezam sekako.Ne se plasi si odmara bebusot.

На Bebulleee, 0ли, Belabelinakinder и 4 други им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Хахаха, ме насмеа.
    И јас не го осеќам често. Имам приметено дека кога работам, тогаш и она е активна, помага и на мама. Инаку и јас понекогаш знам да си пијнам неколку голтки алкохол.

На Capricorn Taurus, stevemila и Вереничка им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.048
    Допаѓања:
    123.937
    @Вереничка и јас паничев за истото. Откако мрдна, го немаше недела дена. Последниот преглед ми рекоа од 28ма нед. да следам секој ден да мрдне. Така да нема што да паничиш. Јас околу 16-18 нед. кога го прашував во ремедика др. ми се смееше абе вика рано е чекај :)

На stevemila, Вереничка, Seduction и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Не се секирај мила, на почетокот не се осеќа секој ден, подоцна кога ќе почне да клоца се осеќа, барем јас сега секојдневно го осеќам и тоа често.
    Нормално е , не си стварај паники.
    :hug:

На stevemila, Mama_Mia и Вереничка им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.859
    А колку е тоа малце повеќе алкохол и каков?

На stevemila и Mama_Mia им се допаѓа ова.
  8. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Можеби се преморило денес бебо и сака да одмара, не мрдаат баш секогаш, и јас го раздвижував мојот синко со кока кола, и сеуште реагира на неа и на благо. Не се секирај уживај.
    П.С. Моите болки се смирија веројатно денес движевме малку повеке. Поздрав мами :* :* :hug:

На orhideea, stevemila, Вереничка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.710
    Малку повеќе од неколку голтки или половина чаша :)
    Чашка ликер и подоцна чаша пиво :$

10. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.710
    Мешиња :hug: Навистина се загрижив :( Фала што толку брзо ми одговоривте :*

На Mama_Mia и stevemila им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.859
    Избегнувај и алкохол и цигари
    Се што внесуваш ти внесува и бебето

На 0ли, Mama_Mia, naturally и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.710
    Па секако не пушам. А алкохол, за викенд некогаш и најчесто пиво/радлер/и сл по половина чаша.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.859
    Може го свати ова како навреда ама оние кои ти велат дека од време на време алкохол не се рачуна те лажат

На Nisse и stevemila им се допаѓа ова.
  14. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.710
    Не нема проблем :)
    Никој ништо не ми рекол. До трети месец не се напив воопшто ништо. Сега некогаш со убаво мезе и дека е потопло времето па сакам да се напијам некоја голтка. Тоа што сум прочитала е да се избегнува, а не дека е строго забрането и никако да не се употребува. А искрено не знам како е најправилно. Доктор не сум прашала. Околина секој различно, некој не става ни капка во уста, некој си пие почесто и повеќе. Некој како мене, да наздрави или да се разлади :)
    Ама не ми е потреба, ниту сум голем љубител, па и да не пијам ич нема да ми недостасува.

На mariz, Capricorn Taurus, Melinda85 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    На почетокот на бременоста, кога не ни знаев дека сум бремена, си пиев алкохол, чаша мартини или чаша вино и тоа често, оти беше тука некаде околу нова година и после неа, имиња имаше, стара нова година и секој втор ден имаше седенки. Ова првите 3 недели од бременоста. Многу ми беше страв дека нешто може да му биде на бебето, ама како минуваше времето се посмирена бев. Сега знам по 2 3 голтки да се напијам, не повеќе, и тоа еднаш неделно.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Se so e vo normala ne e stetno Jas nitu sum pomirisala alkohol.I nemam namera.Nikogas ne sum obozavala alkohol.Ko so pisa joy1 pogore,se so vnesuvame nie odi vo bebeto.Ne bi sakala alkohol od sega da konzumira:Dtoa tatko mu,ako e masko ke treba da go uci:lol:ako e zensko ne bi sakala da pie

:lol: Jas koga sum so luge togas go osekam.Izgleda mu smeta.I toa ko mene ke bide,ke saka tisina:worried:.Sinoka na tel zborime i na maz mi mu kazuvam kako cel den ne mrdnalo.Duri i pesnickata mu ja pustiv.Ma jok nigde go nema.Vika ne go ostavas deteto raat da odmori:lol: i op ete go odma mrdna ,da se znae deka za nego zborime.Epten nezno osekam seuste.Edvaj cekam da pocnam boksovi da jadam hahah

Последна измена од модератор: 8 мај 2017
    На Mama_Mia, Milobebence, Melinda85 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    До сега се немав напиено ни капка алкохол, и вчера бевме на гости прв пат ми се појави желба за чаша пиво. Испив една чаша мислев ќе се успие бебе тој кога се рсклоца цел стомак ми мрдаше, журка :D

На Belabelinakinder, Mama_Mia, Melinda85 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.048
    Допаѓања:
    123.937
    И јас минатата недела испив пола чаша пиво и се размрда ептен :D Инаку не пијам. За нова година испив чаша бело вино бев 5та, 6та недела. Не ме ни тера, освен пиво кога е топло , ама ќе се воздржувам :)

На Seduction, Capricorn Taurus и stevemila им се допаѓа ова.
  19. Nisse

Nisse Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    Нема безбедна доза на алкохол во бременоста, посебно не внесување на обоен алкохол како ликер,коњак и слични, сеуште нема докази дека алкохолот и во најмала доза не делува на бебето, и ако делува кои се последиците, било позитивни или негативни. Поздрав

На Seduction, stevemila, Aneta92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    76.640
    Јас незнаејки дека сум бремена на одмор 10дена секој ден пиев пиво на плажа, а некои од деновите и жестоко навечер... кога дојдов од одмор дознав дека сум бремена и многу бев загрижена, докторката ме утеши дека тек ке се развива и да не пијам да пазам, знаев чат пат по некоја голтка пиво на ручек од мм да земам. Фала богу здраво право ми е првото детенце.. сега оваа бременост немам помирисано алкохол, не ми ни бара душава.
    Инаку станав во 05:00 (facepalm) Овој нос ме полуде веќе два месеци јас спијам затната, дишам на уста.. устата сува јазиков ни грам плунка нема кога ке станам, уф ама е грдо :doh: а преку ден малку секрет, но немам што да издувам... чат пат знае да ми е одзатнат леле како спијам тогаш мерачки :D Ајде добро утро, кој е за кафенце :coffee:

На Belabelinakinder, Mama_Mia, Seduction и 8 други им се допаѓа ова.