Форумџика на годината

Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

И јас не го осеќам секој ден и се вадам од памет. Ама вероватно дека е рано па затоа така. Осетив 2 вечери по ред по 1 силен удар и по некое благо мрдање, вчера мислам дека не осетив. Ах бе...мајки само се секираме. Јас па викам леле едвај чекам да излезе, вака е ептен на моја одговорност, а имам уште повеќе од пола.
    Се секирам кога спијам, чудни пози фаќам, па се си викам да не му направам нешто.

2. forumce

forumce Форумски идол

Добро утро мешиња.
    Еден сон глупав сум сонувала. Дека мм се изневерува со некоја трудна колешка од работа. Господе Боже. Па дури и му бев лута кога станав, ама тој спиеше па не сакав да го будам. Носот и на мене ми е постојано затнат, а кога го чистам има траги од крв.
    И болки во карлица имам, некогаш кога лежам едвај станам од болките. И болки во препони имам. Нормално било, докторот вика.
    Еве сега ја осеќам малата разиграна уште сабајле.

Mama_Mia, Seduction and stevemila like this.
  3. macalavica

macalavica Популарен член

И јас имам мака со затнат нос. Пред да дознаам дека сум бремена ставав капки нафазол нокога дознав дека сум бремена ги прекинав бидејки пишуваше воупатството дека не се препорачливи за трудници.
    Има ли некои капки или спреј за нос кои може да ги користиме?

stevemila likes this.
  4. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Мене др ми кажа дека сме смееле оперил. Но доколку ти е постојано затнат подобро купи само хипертоничка вода, како Isomar

Stara likes this.
  5. Stara

Stara Популарен член

@mariz @macalavica Не си ја мачете душата, прскајте си спреј или капки за нос-детски, не се штетни. Јас 3 години сум со затнат нос, незнам од што? Се проверив но ете...и трудна останав и се е во ред, гинекологот кажа можеш детски капки или спрејчиња. Јас без тоа не би можела да дишам.
    ПС Оние солените и сл. спрејови не ми помагаат.

mariz and stevemila like this.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Јас ставам солен спреј некој dead sea, ама не ми помага... абе цел ден ми е супер, одзатнат.. а легнам скроз затнат, како да ми отекува слузницата, секрет немам за дување многу, а кога ке ја раширам ноздрата со рака убаво дишам, од нервоза некогаш така лежам и си го влечам носот за да дишам малку асално на нос :rofl: какви капки поточно? Кои детски? :)

7. Stara

Stara Популарен член

Може сите детски за да сменуваш ако имаш потреба за подолга употреба. До 4 месец користев за возрасни, не знаев дали може или не, но без нив никако, ни преку ден, ни ноќе. Сега користам или оперил капки за деца или септа назал спреј за деца.

mariz likes this.
  8. BellaS

BellaS Популарен член

Иста сум и јас, затнат скроз навечер а мене и денски ми е катастрофа, ми тече со крвави моменти :(

stevemila and mariz like this.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Не се сеќавам ич дали првата бременост ми беше затнат.. ама тогаш често па крв ми течеше. Ајде ке пробам со детски спрејови, неможам вака ми се спие, а станувам во 5,6 (facepalm) и неможам да заспијам зашто се нервирам што дишам на уста.. па станав во 5 дремев во дневна чекав да не ми се одзатне, се одзатна малку.. отидов легнав пак се затнав.. :( Мислев јас до парното да не е поради сув воздух, ама еве нема веќе парно и исто пак.. башка јонизатор-навлажнувач пуштам и тоа не помага.

BellaS and stevemila like this.
  10. BellaS

BellaS Популарен член

Џабе и навлажнувач за воздух и се, мене ми дадоа Септаназал капки, малку помагаат ама моментално... Untitled.png

mariz, Stara and stevemila like this.
  11. Seduction

Seduction Популарен член

@forumce и мене пак ме нападнаа соновите, еве веќе 2 вечери глупости сонувам.. ме грабнале, сакале да ме силуват, па змија огромна во дворот ни поминала.. абе хорори, а бев престанала да сонувам со месеци.
    Иначе носот и мене ми е затнат и крв ми има 2-3 пати течено, а предходно никогаш. Кога го дувам исто знае крв да има, но ништо немам користено, јас и онака капки за нос не користам никогаш :|

eli25, stevemila and forumce like this.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Пуштете Телма, Адамова ќе збори за здрава бременост :)

Seduction, Aneta92, mariz and 2 others like this.
  13. Masnickaaa

Masnickaaa Популарен член

Мамички, дали некоја користела сируп Феро Ц бебешки? Каде може да го купам? Барав во Зегин и ДМ, нема. Ми остана да проверам во Биоорганика во City mall. Докторот ми рече да го пијам, железото ми е добро, ама хемоглобинот ми е под граница.

Seduction likes this.
  14. Seduction

Seduction Популарен член

И мене ми го кажаа истиот, но во ниедна аптека неможев да го најдам, ми кажаа го немало веќе :( Ако случајно успееш да го најдеш те молам да ми кажеш бидејќи јас не сум од Ск.

Masnickaaa likes this.
  15. BellaS

BellaS Популарен член

Женички мора ли ако знаеш дека веќе ќе одиш на царски тие последните брисеви да се земаат? Знам дека со природен пораѓај мора за да не излегува бебето по каналот кај што би можело да има некаква бактерија и слично, но со царски мора или...?

16. baby 5

baby 5 Популарен член

Сестрами се правеше царски и мораше да ги прави сепак прашај си доктор тие најдобро знаат.

17. eli25

eli25 Форумски идол

Од утре сме 25 недела. Откако ме испаничи матичната дека постелката е ниско долу, го осеќам бебето неколку дена ептен ниско . Почесто одам во тоалет, а малку мокрам. Потоа бев нели во ремедика и др . ми измери дека постелката е нормална не е ниско баш е таман. Маж ми вика сега оти ти рекла матичната ниска постелка и си умислуваш :^) Претходно под папок мрдаше. Кај вас како е? Инаку, никој не ми спомнал од докториве дека го носам ниско, ова е нова паника моја :$

18. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Јас сум 27ма недела и исто, го носам бебето ниско. Постелката ми е назад, ниско долу. Плус карлично е завртено. На почетокот ми беше постојано страв да не излезе бебево наеднаш... Но со текот на времето, се навикнав. Постојано одам во ВЦ, се трудам ниту малку да не чувам во себе. Инаку, да мрда цело време под папок :) ќе ти кажам она што си го викам на себе, само опуштено и без размислувања за тоа што би можело да тргне наопаку. Се ќе биде во ред, верувам во тоа :)

stevemila, pandelka, eli25 and 2 others like this.
  19. Seduction

Seduction Популарен член

@eli25 јас секогаш на различни места го осеќам. Некогаш стварно ептен ниско дури и страв ме фаќа, некогаш дури кај желудникот горе, а денес додека бев на работа странично се утепа од мавање. Не се грижи, сигурно е нормално бебчо се мести, мрда, сеуште има простор :)
    И мене ми немаат кажано дали ниско го носам но јас мислам дека да, бидејќи мешето ми е подоле, но баш ќе си прашам на следната контрола. Како и да е, си знаеш дека се ти е ок, не си стварај паники непотребно. :*

stevemila and eli25 like this.
  20. Stara

Stara Популарен член

И моето меше е ниско долу, од почеток ми кажаа дека мн. долу се имплантирало, а и сите околу мене ми велат ниско го носиш. Го чувствувам долу како мрда, мислам ќе излези, но искрено и горе си мрда, како си расти, се шири и насекаде си претка. ^_^:wasntme: