Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    22.098
    И јас не го осеќам секој ден и се вадам од памет. Ама вероватно дека е рано па затоа така. Осетив 2 вечери по ред по 1 силен удар и по некое благо мрдање, вчера мислам дека не осетив. Ах бе...мајки само се секираме. Јас па викам леле едвај чекам да излезе, вака е ептен на моја одговорност, а имам уште повеќе од пола.
    Се секирам кога спијам, чудни пози фаќам, па се си викам да не му направам нешто.

2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Добро утро мешиња.
    Еден сон глупав сум сонувала. Дека мм се изневерува со некоја трудна колешка од работа. Господе Боже. Па дури и му бев лута кога станав, ама тој спиеше па не сакав да го будам. Носот и на мене ми е постојано затнат, а кога го чистам има траги од крв.
    И болки во карлица имам, некогаш кога лежам едвај станам од болките. И болки во препони имам. Нормално било, докторот вика.
    Еве сега ја осеќам малата разиграна уште сабајле.

На Mama_Mia, Seduction и stevemila им се допаѓа ова.
  3. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.236
    Допаѓања:
    4.903
    И јас имам мака со затнат нос. Пред да дознаам дека сум бремена ставав капки нафазол нокога дознав дека сум бремена ги прекинав бидејки пишуваше воупатството дека не се препорачливи за трудници.
    Има ли некои капки или спреј за нос кои може да ги користиме?

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Мене др ми кажа дека сме смееле оперил. Но доколку ти е постојано затнат подобро купи само хипертоничка вода, како Isomar

На Stara му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    @mariz @macalavica Не си ја мачете душата, прскајте си спреј или капки за нос-детски, не се штетни. Јас 3 години сум со затнат нос, незнам од што? Се проверив но ете...и трудна останав и се е во ред, гинекологот кажа можеш детски капки или спрејчиња. Јас без тоа не би можела да дишам.
    ПС Оние солените и сл. спрејови не ми помагаат.

На mariz и stevemila им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    76.644
    Јас ставам солен спреј некој dead sea, ама не ми помага... абе цел ден ми е супер, одзатнат.. а легнам скроз затнат, како да ми отекува слузницата, секрет немам за дување многу, а кога ке ја раширам ноздрата со рака убаво дишам, од нервоза некогаш така лежам и си го влечам носот за да дишам малку асално на нос :rofl: какви капки поточно? Кои детски? :)

7. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Може сите детски за да сменуваш ако имаш потреба за подолга употреба. До 4 месец користев за возрасни, не знаев дали може или не, но без нив никако, ни преку ден, ни ноќе. Сега користам или оперил капки за деца или септа назал спреј за деца.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Иста сум и јас, затнат скроз навечер а мене и денски ми е катастрофа, ми тече со крвави моменти :(

На stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.479
    Допаѓања:
    76.644
    Не се сеќавам ич дали првата бременост ми беше затнат.. ама тогаш често па крв ми течеше. Ајде ке пробам со детски спрејови, неможам вака ми се спие, а станувам во 5,6 (facepalm) и неможам да заспијам зашто се нервирам што дишам на уста.. па станав во 5 дремев во дневна чекав да не ми се одзатне, се одзатна малку.. отидов легнав пак се затнав.. :( Мислев јас до парното да не е поради сув воздух, ама еве нема веќе парно и исто пак.. башка јонизатор-навлажнувач пуштам и тоа не помага.

На BellaS и stevemila им се допаѓа ова.
  10. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Џабе и навлажнувач за воздух и се, мене ми дадоа Септаназал капки, малку помагаат ама моментално... Untitled.png

На mariz, Stara и stevemila им се допаѓа ова.
  11. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    @forumce и мене пак ме нападнаа соновите, еве веќе 2 вечери глупости сонувам.. ме грабнале, сакале да ме силуват, па змија огромна во дворот ни поминала.. абе хорори, а бев престанала да сонувам со месеци.
    Иначе носот и мене ми е затнат и крв ми има 2-3 пати течено, а предходно никогаш. Кога го дувам исто знае крв да има, но ништо немам користено, јас и онака капки за нос не користам никогаш :|

На eli25, stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.048
    Допаѓања:
    123.937
    Пуштете Телма, Адамова ќе збори за здрава бременост :)

На Seduction, Aneta92, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    967
    Мамички, дали некоја користела сируп Феро Ц бебешки? Каде може да го купам? Барав во Зегин и ДМ, нема. Ми остана да проверам во Биоорганика во City mall. Докторот ми рече да го пијам, железото ми е добро, ама хемоглобинот ми е под граница.

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    И мене ми го кажаа истиот, но во ниедна аптека неможев да го најдам, ми кажаа го немало веќе :( Ако случајно успееш да го најдеш те молам да ми кажеш бидејќи јас не сум од Ск.

На Masnickaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Женички мора ли ако знаеш дека веќе ќе одиш на царски тие последните брисеви да се земаат? Знам дека со природен пораѓај мора за да не излегува бебето по каналот кај што би можело да има некаква бактерија и слично, но со царски мора или...?

16. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.166
    Сестрами се правеше царски и мораше да ги прави сепак прашај си доктор тие најдобро знаат.

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.048
    Допаѓања:
    123.937
    Од утре сме 25 недела. Откако ме испаничи матичната дека постелката е ниско долу, го осеќам бебето неколку дена ептен ниско . Почесто одам во тоалет, а малку мокрам. Потоа бев нели во ремедика и др . ми измери дека постелката е нормална не е ниско баш е таман. Маж ми вика сега оти ти рекла матичната ниска постелка и си умислуваш :^) Претходно под папок мрдаше. Кај вас како е? Инаку, никој не ми спомнал од докториве дека го носам ниско, ова е нова паника моја :$

18. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    Јас сум 27ма недела и исто, го носам бебето ниско. Постелката ми е назад, ниско долу. Плус карлично е завртено. На почетокот ми беше постојано страв да не излезе бебево наеднаш... Но со текот на времето, се навикнав. Постојано одам во ВЦ, се трудам ниту малку да не чувам во себе. Инаку, да мрда цело време под папок :) ќе ти кажам она што си го викам на себе, само опуштено и без размислувања за тоа што би можело да тргне наопаку. Се ќе биде во ред, верувам во тоа :)

На stevemila, pandelka, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    @eli25 јас секогаш на различни места го осеќам. Некогаш стварно ептен ниско дури и страв ме фаќа, некогаш дури кај желудникот горе, а денес додека бев на работа странично се утепа од мавање. Не се грижи, сигурно е нормално бебчо се мести, мрда, сеуште има простор :)
    И мене ми немаат кажано дали ниско го носам но јас мислам дека да, бидејќи мешето ми е подоле, но баш ќе си прашам на следната контрола. Како и да е, си знаеш дека се ти е ок, не си стварај паники непотребно. :*

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  20. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    И моето меше е ниско долу, од почеток ми кажаа дека мн. долу се имплантирало, а и сите околу мене ми велат ниско го носиш. Го чувствувам долу како мрда, мислам ќе излези, но искрено и горе си мрда, како си расти, се шири и насекаде си претка. ^_^:wasntme:

На Mia.milicka, eli25, Capricorn Taurus и 2 други им се допаѓа ова.