Мешиња зелен чај смее во бременост? Да пијам бар еднаш на два дена, еднаш на ден... ич не одам во веце, немам тврда столица, само не одам...
Мене мешето ми е високо, а синко го осеќам насекаде, ама секогаш реон под пупакот. Некогаш на средина, некогаш странично, некогаш како по јајници да ми удира, па дури понекогаш и долу кон вагината како да клоцка. Докторите ми викаат дека е добро поставено, што значи нормално е да го осеќаме на сите страни. Сепак сеуште има многу простор за движење. Исгледа многу акробати се ова бебушиве наши
Баш вчера пишав околу кофеинот кој го содржи зелениот чај. Може да се конзумира, како и скоро се друго, умерено. Еден шол зелен чај содржи 50мг кофеин, а дневна препорачлива доза е до 200-300мг. Ова за ако си комбинираш со кафе или кока кола, па да си имаш во предвид.
Мешиња. Денес правев лаборатотија и tsh ми излезе 4.04 а граница е до 4, додека ft4 е 0,95 во граница на референтни вредности. Др. Ивановски ми пиша да направам контола кај ендокринолог, а ништо не ми спомна за терапија да примам. Ве молам тие што имаат искуство со оваа проблематика да ми пишат дали на овие резз се прима некоја терапија. Инаку сум 17 г.н
Најдобро да одиш кај ендокринолог, мене ми е сега 2.5 а сеуште си пијам бидејки ако прекинам одма ми се качува, но јас сум и со покачени антитела, тоа испита? Може ке следите на почеток, а може и ке ти даде минимална доза бидејки најдобро е да биде во средина 2.5.
Мора ендокринолог да ти пише терапија. Закажи кај ендокринолог, реално тој е одговорен за терапија. Не ти е многу висок, ама треба терапија. Терапијата е еутирокс и само треба да го следиш.
А освен на клиника може некаде по другиве болници да се најде ендокринолог. Или најпаметно на клиника да одам?
На наша тв има емисија за бременоста и многу убаво објаснуваат за поврзаноста на бебето и мајката уште во матката.
Има во систина, центар срце, верувам има и други приватни зу кои работат ова. Да ѕирнеш во темата тироидна жлезда?
Mene mi bese 5pati poveke od so treba tsh.Bev vo privatna ordinacija.Imam pisano. Vo temata za endokrinolog.Ili ako sakas ke ti pisam poraka
Јас кафе два-три пати на ден пијам. Дома обавезно пред да одам на работа и тоа со млеко го пијам. Едно на работа со колегите, и едно зависи или со ММ дома, или ако сме излезени нес-кафе. 16 недела сум и сеуште не ги осеќам бебушите. Може е рано, и малата дури во 23-24 недела прв пат ја осетив. Во Среда сум на контрола кај Поповиќ се надевам полот ќе ми го каже и дозвола за на одмор. Јас цело време пијам Магнезиум од 1900 мг два пати на ден и воопшто засега немам болки, пецкања и грчеви. Инаку крш бев во првата бременост. Ви го препорачувам 750 ден се. Едно пијаѓ наутро пред да одам на работа, и едно пред да си легнам.
За што е ова испитување? Тироидна на своја рака проверувате? Сега ме замислувате и јас да проверам. Пред бременост беше во ред. @mariz зелениот чај мене не ми помага. Само киви и компот од суви сливи секојдневно.
Mag- Citra се викаат. Засега супер функционирам и плус близначка бременост. Мислам од нив ми е. Кога ми беа при крај си реков ај да заштедам некој ден, и пиев по едно на ден и веднаш осетив разлика.И сега секој ден по две. Така и на упатствито пишува.
I jas na svoja raka ispitav od toa so citav deka vo bremenosta znae da se poremeti.I izleze deka ne funkcionira ko so treba.Ne ti e zijan.Da si mirna.Koga ke pravis.krvna slika mozes i za ova
@eli25 за тонусот и мускулутурата на матката. Баш поради тие стегања и опуштања што зворевме. Да се испита дали се грчи матката . На неврологија се испитувало , па ме интересира дали некој испитувал