Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sandra 141

Sandra 141 Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Jas primam terapija i doktorkata sto me vodi e dr. Crcareva mnogu dobra doktorka bese sefica na endokrinologija do pred 3 godini sega e vo sistina prefrlena i na 2 mesevi ja sledam tiroidnata i znam mi ima kazano za trudnici treba da e do 2 maksimum, taka da odi si na doktor i pocni so tetapija sto poskoro i bez stres

На stevemila и Annah87 им се допаѓа ова.
  2. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.710
    А мене не ми поминува проблемот со стомакот и хемороидите. (facepalm)
    Не знам веќе мешиња што да правам.;(
    Што и да јадам верувајте имам проблем. И нема правила. Ќе јадам тост или пица и ништо нема да ми биде. Ќе јадам пилешка чорба домашна преубава, како синоќа и ќе ме скине стомакот. Стегнат, не мрда и сабајле не отидов во тоалет. (facepalm)
    Ја средив исхраната, ама и инаку не ми беше лоша, и пак ништо. Неполн месец мака мачам со хемороидиве, само кантарион помогна, и во неделата, најверојатно од повеќе и различна храна, пак се влоши. А не знам од што, некогаш нешто ми прави проблем, некогаш не.
    Навистина ми е тешко, морам да одам дали на д-р или нутриционист не знам што да направам да си помогнам. :whew:
    Читам за хемороиди еден куп работи не треба да јадам, некаде па пишува смее, некаде не смее за иста работа.. (facepalm)
    Дај кажете чаре, лек, совет?
    :hug:

3. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Имаш пробано со компот од сливи да пиеш, за да одиш полесно во wc? Ако си ја средиш столицата можи ќе се среди проблемот.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Девојки дали имате тешкотии при дишењето? Цела ноќ и еве до сега ме стегаат градите тешко дишам, неможам да земам убаво воздух.

На Butterfly87 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Трудна жена се си има хаха, тешко дишење, и киселини, мачнини, гадење, повраќање... доброто е што имаат крај овие работи :D

На mariz, danichap и kiki_riki им се допаѓа ова.
  6. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Кога ке легнам тогаш тешко дишам и јас.

На kiki_riki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634
    Пробај на лева страна најдобро се дише. И јас цело време тешко дишам

На kiki_riki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Кога сум на грб легнати секогаш тешко дишам и кога ќе се прејадам

На Stara, Libra88 и kiki_riki им се допаѓа ова.
  9. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    На лева страна обично спијам, но проблемот е овај пат и станата и седната ми е тешко дишењето. Излегов и надвор малку на воздух и таму исто.

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.482
    Допаѓања:
    76.645
    Времево сите не отепа :D Кога ке биде жешко па што не чека :worried: Крајот ке ни се најде кога ке се олесниме :D Напиј се б6, мавни туш и одмарај...

На kiki_riki, Seduction и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.710
    Пијам и тоа Софи, и така јадам по неколку во денот и ништо. Вчера бев на лесна храна, кисело млеко, интегрален двопек, свежа краставица, чорба пилешка, сливи и смокви. И цела ноќ ме стегаше стомаков и цело сабајле. Правев и компот од сливи сабајле, јадев само кисело млеко и еве се уште не ме пуштил, ниту во wc сум била. Така си дреме стегнат стомак, подуен. (facepalm) Ама во принцип јас немам опстипација, еднаш во неделата можеби, а редовно вршам нужда, секој ден. Денес исклучок.
    Знам дека сум досадна, ама навистина си имам проблем и не знам како да го решам. Можеби е само бременоста, хормоните, органите се поместуваат, ама не знам до каде и колку е нормално ова. Се плашам да не имам некој сериозен проблем :( А ако не зошто само мене ми се случува вака, толку драстично, досега не сретнав некој со ист проблем.
    :|

12. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Ај ве молам искуства за скратено грло ;( мене ми се скратило ми рекоа строго мирување . Многу се плашам

13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.048
    Допаѓања:
    123.937
    Колку ти е?

14. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @eli25 2.8 cm ;( пред 4 ипол недели ми беше се нормално 4 cm ,а сега се скратило . Незнам веќе уште каков стрес ќе имам . Утрогестан стандард си пијам по 1 на вечер од 200 , магнезиум по 2 . Обично мирувам, но не строго лежење . Сега само до вц . Ќе одам и на друго мислење сл недела ама тоа е , 3 пати го мереше

Последна измена: 9 мај 2017
    На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.482
    Допаѓања:
    76.645
    Краставицата е тешка за варење, мене таа ми прави таков проблем сега... од неа да не ти било...

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.048
    Допаѓања:
    123.937
    Добро е штом 2,8, ја мислев повеќе. Ставај го утрогестанот вагинално мене ми рекоа подобар ефект има. Само види, мене исто ме извадија од памет минатата недела матична мери 3,2 одма следен ден во ремедика 4,2. Исто три пати мереше. Значи за еден месец со не строго мирување ми се зголемило за сантим и нешто ми беше 3ка. Му викам докторе како миже од 3 на 4 за 1 месец? Епа вика примаш утрогестан магнезиум си завршиле работа. Јас ти викам иди на 2 мислење. Ми текнува и @SophiaBella ја извадија од памет непотребно во Плодност. Не се стресирај дополнително, ма да знам како ти е и јас сум иста . А и матичните вадат од памет. Мене за постелката кога ми рече Иииии постелката ниско и готово срце ќе ти застане. До која недела стигна иначе? Инаку нормално е да се крати како напредува бременоста, натежнува бебе, матка.

На stevemila, Seduction, ada21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.953
    Допаѓања:
    29.049
    Не се секирај.. Опуштено, релаксирано.. Стресот и нервозата поголеми бељи само прават.. Прашај дали да зголемиш доза утрогестан.. По две бар во ден.. Мирувај повеќе, нозете покренати.. Ако одиш на работа земи си боледување малку..
    Само добра мисла, гали го мешето.. Јас скоро цела бременост сум на граница.. Утрогестан ставав до 36 недела.. Мирував повеќе а на работа не одев од 32-33 недела.. :hug: одморот и терапијата ми беа мноооогу од полза.. Еве терам сега 39+3 :)

На stevemila, Ano, Stara и 6 други им се допаѓа ова.
  18. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Ти кажав и во лп, можи залудно да те извадиле од памет. Прво да си одиш на друго мислење, на 2 други ако треба. Утрогестан 2 пати јас ставам, магнезиум од 400 и си лежам. Тројца други доктоти ми измерија кој 3,2 кој 3,4цм. Само тој шо ме извади од памет 2,4. Зато барај друго мислење обавезно.

На stevemila и ada21 им се допаѓа ова.
  19. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @eli25 и @SophiaBella фала ви на утехата . Ќе појачам утрогестан и вагинално ќе ги ставам . На 2ро мислење обавезно ќе одам .
    @victoria колку ти е тебе ? Без серклаж ли издржа . Јас мирувам дома сум од почетокот на бременоста. Каква терапија примаше?
    Инаку сум 26 недела .

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    9
    Јас кога вечерам касно и тешка храна така ми е синко се буни не му одговара таа храна ми се чини ке ми пукни стомакот