Jas primam terapija i doktorkata sto me vodi e dr. Crcareva mnogu dobra doktorka bese sefica na endokrinologija do pred 3 godini sega e vo sistina prefrlena i na 2 mesevi ja sledam tiroidnata i znam mi ima kazano za trudnici treba da e do 2 maksimum, taka da odi si na doktor i pocni so tetapija sto poskoro i bez stres
А мене не ми поминува проблемот со стомакот и хемороидите. Не знам веќе мешиња што да правам. Што и да јадам верувајте имам проблем. И нема правила. Ќе јадам тост или пица и ништо нема да ми биде. Ќе јадам пилешка чорба домашна преубава, како синоќа и ќе ме скине стомакот. Стегнат, не мрда и сабајле не отидов во тоалет. Ја средив исхраната, ама и инаку не ми беше лоша, и пак ништо. Неполн месец мака мачам со хемороидиве, само кантарион помогна, и во неделата, најверојатно од повеќе и различна храна, пак се влоши. А не знам од што, некогаш нешто ми прави проблем, некогаш не. Навистина ми е тешко, морам да одам дали на д-р или нутриционист не знам што да направам да си помогнам. Читам за хемороиди еден куп работи не треба да јадам, некаде па пишува смее, некаде не смее за иста работа.. Дај кажете чаре, лек, совет?
Имаш пробано со компот од сливи да пиеш, за да одиш полесно во wc? Ако си ја средиш столицата можи ќе се среди проблемот.
Девојки дали имате тешкотии при дишењето? Цела ноќ и еве до сега ме стегаат градите тешко дишам, неможам да земам убаво воздух.
Трудна жена се си има хаха, тешко дишење, и киселини, мачнини, гадење, повраќање... доброто е што имаат крај овие работи
На лева страна обично спијам, но проблемот е овај пат и станата и седната ми е тешко дишењето. Излегов и надвор малку на воздух и таму исто.
Времево сите не отепа Кога ке биде жешко па што не чека Крајот ке ни се најде кога ке се олесниме Напиј се б6, мавни туш и одмарај...
Пијам и тоа Софи, и така јадам по неколку во денот и ништо. Вчера бев на лесна храна, кисело млеко, интегрален двопек, свежа краставица, чорба пилешка, сливи и смокви. И цела ноќ ме стегаше стомаков и цело сабајле. Правев и компот од сливи сабајле, јадев само кисело млеко и еве се уште не ме пуштил, ниту во wc сум била. Така си дреме стегнат стомак, подуен. Ама во принцип јас немам опстипација, еднаш во неделата можеби, а редовно вршам нужда, секој ден. Денес исклучок. Знам дека сум досадна, ама навистина си имам проблем и не знам како да го решам. Можеби е само бременоста, хормоните, органите се поместуваат, ама не знам до каде и колку е нормално ова. Се плашам да не имам некој сериозен проблем А ако не зошто само мене ми се случува вака, толку драстично, досега не сретнав некој со ист проблем.
@eli25 2.8 cm пред 4 ипол недели ми беше се нормално 4 cm ,а сега се скратило . Незнам веќе уште каков стрес ќе имам . Утрогестан стандард си пијам по 1 на вечер од 200 , магнезиум по 2 . Обично мирувам, но не строго лежење . Сега само до вц . Ќе одам и на друго мислење сл недела ама тоа е , 3 пати го мереше
Добро е штом 2,8, ја мислев повеќе. Ставај го утрогестанот вагинално мене ми рекоа подобар ефект има. Само види, мене исто ме извадија од памет минатата недела матична мери 3,2 одма следен ден во ремедика 4,2. Исто три пати мереше. Значи за еден месец со не строго мирување ми се зголемило за сантим и нешто ми беше 3ка. Му викам докторе како миже од 3 на 4 за 1 месец? Епа вика примаш утрогестан магнезиум си завршиле работа. Јас ти викам иди на 2 мислење. Ми текнува и @SophiaBella ја извадија од памет непотребно во Плодност. Не се стресирај дополнително, ма да знам како ти е и јас сум иста . А и матичните вадат од памет. Мене за постелката кога ми рече Иииии постелката ниско и готово срце ќе ти застане. До која недела стигна иначе? Инаку нормално е да се крати како напредува бременоста, натежнува бебе, матка.
Не се секирај.. Опуштено, релаксирано.. Стресот и нервозата поголеми бељи само прават.. Прашај дали да зголемиш доза утрогестан.. По две бар во ден.. Мирувај повеќе, нозете покренати.. Ако одиш на работа земи си боледување малку.. Само добра мисла, гали го мешето.. Јас скоро цела бременост сум на граница.. Утрогестан ставав до 36 недела.. Мирував повеќе а на работа не одев од 32-33 недела.. одморот и терапијата ми беа мноооогу од полза.. Еве терам сега 39+3
Ти кажав и во лп, можи залудно да те извадиле од памет. Прво да си одиш на друго мислење, на 2 други ако треба. Утрогестан 2 пати јас ставам, магнезиум од 400 и си лежам. Тројца други доктоти ми измерија кој 3,2 кој 3,4цм. Само тој шо ме извади од памет 2,4. Зато барај друго мислење обавезно.
@eli25 и @SophiaBella фала ви на утехата . Ќе појачам утрогестан и вагинално ќе ги ставам . На 2ро мислење обавезно ќе одам . @victoria колку ти е тебе ? Без серклаж ли издржа . Јас мирувам дома сум од почетокот на бременоста. Каква терапија примаше? Инаку сум 26 недела .
9 Јас кога вечерам касно и тешка храна така ми е синко се буни не му одговара таа храна ми се чини ке ми пукни стомакот