Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Сакаш друштво :)
    Веќе 2 часа сум будна и никако да заспијам, а мртва уморна сум. Еве 05:00 часот е, уште малку и алармот ќе ми звони. Уфф секоја вечер иста песна.

На Belabelinakinder, stevemila, Poppins и 3 други им се допаѓа ова.
  2. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.953
    Допаѓања:
    29.049
    Сакам да ти пишам дека не сакам друштво, за да спиеш бар ти...(fingers);) 
    јас сум ајде на крај, ќе истрпам некако... Ама ти имаш уште многу.. Дај боже и кај тебе да заврши оваа фаза :hug::hug:

На iki26, stevemila, Poppins и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    И јас не спиев цела ноќ несшто слично како секоја претходна ноќ ама оваа посебно тешко ми беше. Вчерашниот ден ми беше емотивен бродолом, имав неколку лоши ситуации и одвај чекав да стигнам дома да се исплачам. И од времето тешко ми е, како болна сум, и премногу обврски периодов што неможам да оставам друг да ги заврши туку морам лично. А синко мрда се бунтува нешто како да сака да ми каже не се секирај мамо јас сум тука. Заради него се обидувам да бидам посмирена и да издржам.

На Ano, Poppins, victoria и 6 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.484
    Допаѓања:
    76.651
    Јас со некои црни мисли, неубави сонови, се мрднав (facepalm) До завчера секое сабајле осеќав придвижување во стомак, осеќав дури и каде е наместено бебето, сега два дена ништо... ги нема ни оние пеперутки, ништо баш... дури некако ми е спласнат стомакот, каде ли се сместило ова бебе :?: и ете денес поради тоа се будев и пак утепана ке бидам преку ден. Ке одиме денес кај една тетка на мм на целодневна со синко, малку да се олабавам и да ми мери притисок, има апарат со жива и добро знае да го ракува...

На stevemila, victoria, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Mpopta

Mpopta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    Meshkovci, dobro utro :) Jas pred nekoj den bev na pregled, vekje sum 31 nedela , inaku vekje dva meseci kako odma na kontrola, bebeto e karlichno, so gazeto e nadolu, glavata, na leva moja strana a nozete na desna. Inaku so prvata bemenost mi beshe se normalno , i beshe namesteno vekje vo pochetokot na 7 miot mesec. \me \fakja panika, dali ke se namesti, i sakam da prasham iskustvo so ova. :worried: :worried:

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    2.841
    Докторката кај што бев во систина ми рече дека не е страшно ако е карлично завртено , даваат рок до 34 недела , затоа што се уште има простор да се сврти , после тоа е малку потешко оти помал му е просторот. Има и исклучоци нормално каде што бебето пред пораѓај си се мести како што треба. Гали меше и не се секирај , рано е , нема простор за паника.

На stevemila и Mpopta им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.484
    Допаѓања:
    76.651
    Имаат доста пати пишувано за ова, баш периодов некоја трудница прашуваше и и кажаа дека дури и во 40та недела може да се намести, да се заврти... :) Ти имаш време 9 недели, така да има шанса да се заврти... имаше и трудници со искуство баш таму последните недели се завртеле бебињата...

На Aneta92 и Mpopta им се допаѓа ова.
  8. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    2.841
    Добро утро мешиња. Сабајлево станав со страшна главоболка , ноќеска ич не спиев мирно , само кошмари имав. Мм сабајле ми мереше притисок 100 со 70 , ама изгледа од времево ми е . Сега се напив едно б6 и легнав. Инаку да прашам магнезиум се пиеше до 9ти месец или до крај?

9. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    5.657
    најголема веројатност и времево ни го прае тоа така исто сум и јас ко зашеметена глава ќе ми прсне мисл па и неспањето плус ни придонесува за тоа :envy: слободно пиј си магнезиум нема одредено време за него до кога и не смета никако :smirk: само да не се претера нормал ..

На Aneta92 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    967
    Здраво :) Јас го прашав докторот за магнезиум, ми рече максимум треба да се внесува 500 мг во 9ти месец. Инаку и да земаш повеќе не е штетно за бебето, туку за мајката.

11. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    И моето е карлично во 33 недела ми кажа док. Но кај мене нема значење, секако сум со втор царски... мислам дека е можно и до крај да е карлично па пример во 40 недела оп се свртело :)

12. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Мамички да ве прашам нешто дали и вас ви идат некои глупи мисли или само мене :?: што ке биде како ке биде се плашам да не се роди бебето пред време и многу други работи не знам што ми е посебно денес некако депресивно се чувствувам и некој страв :?:

На Вереничка, mariz и karibian им се допаѓа ова.
  13. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Идат и тоа како, лоши и црни мисли.
    Дали ќе биде се во ред, како ќе биде.... Нормално е да мислиме на се, колку и да не сакаме сепак идат во глава и такви мисли :doh:

На Belabelinakinder, Stara, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.
  14. lilipus

lilipus Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    365
    Mesinja nie od denes sme 32tt. :) Inaku vtora bremenost mi e i celosno uzivam. So sinko epten macna mi bese bremenosta odvaj cekav da se porodam. A sega letam zasega nemam nikakvi tegobi, nitu grb nitu glava me ima zaboleno a sto e najvazno nemam otoci, so prvoto bev kako bumbar :) A navecer bukvalno spijam kako bebe ne mozam da se iznaspijam :) E sega se nadevam deka poragjajot kje mi bide isto polesen, so prvoto epten loso pominav imav dolg i macen poragjaj. Sega samo toa edino me maci i iskreni mnoguuuu mi e strav. :(

На Belabelinakinder, stevemila, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  15. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И јас исто се плашам цело време, ама се трудам да мислам позитивно. Сигурно нема трудница која нема такви стравови.

На eli25, stevemila, karibian и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Mpopta

Mpopta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    Ke chekam kako sto mi kaza matichniot do 35-36 nedela da vidime dali ke se namesti ili ne . Vtora bremenost, a se razlichno apsolutno se :) :worried: Toa e posle ke se raduvame kako ke izlezat :*

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2016
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    436
    Леле а јас па вчера и денес скроз забегав со мисливе. Па сега ме фати некој страв едвај чекам да идам на контрола да видам дали е се во ред со бебешка моја ве :hug: сите

На manako1 и orhideea им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.048
    Допаѓања:
    123.937
    За спиење ич немам мака. 23ч максимум заспивам. Чудно дури. Црни мисли имам , ама кога ќе почнам така да размислувам си се карам самата себе. Сите имаме страв. Секоја болка, ако го нема да мрдне некое време ( еве отсабајле дури сега мрдна а јас за тоа време ми се чини не дишев и го чекав) , па и докторите знаат да те испаничат многу убаво:( Среќа што маж ми не е таков и одма ме смирува. Тој нема поима со медицина, ама пример ќе му речам ме штрека , ќе рече нормално е расте бебето, матката :D Па дури и ме прашува каде точно ме боли :lol:

На manako1, Capricorn Taurus, stevemila и 9 други им се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Aj da se pozalam i jas .Koga veke se zalite site(facepalm) jas nema na koj doma da se pozalam.A koga ke se javi navecer ne mu kazuvam nisto.Nesakam da se sekira.Tamu sam,daleku pa ke me misli dali sum dobro.I toj ko na eli maz i,koga mu se zalev mi vikase normalno deka ke boli,raste bebeto se sirat organite vnatre.Srcka e.Da me utesi.Iako nema poima so kako.Inace jas so bolkite vo nozete,kolkovite uste sum isto.Nema nikakvi promeni.Samo sega plus me boli dolu nisko .Ako lezam na leva strana tamu boli,ako ne na drugata strana.Ova e novo.Dva dena veke.Najverojatno e normalno:?:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Се вратив од преглед кај Поповиќ и ми даде зелено светло за на одмор, само лабаво ми рече без многу оптеретувања Срцко е.
    Едното од бебушите е машко :)
    Другото многу мрдаше не можеше да се види убаво но најверојатно женско ќе биде. ***So happy**
    За жележо ми даде превентивно едни таблети ама не ми текнуваат како се викаат :(
    Ај ако сакате пишете ми некои и ќе ми текне кои се.

На do-re-mi, Mari*, podravka и 14 други им се допаѓа ова.