Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    290
    Бог да чува јас си помислив плодова вода да не ми истекува.Прва бременостми е нисто незнам и за се одма паники кревам.

2. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    се ќе се среди само на време да се реагира ;) нормално е да имаш зголемен исцедок само не чини да мириса. Инсистирај да се провериш што поскоро, ако има нешто ќе си примаш терапија и уживај и не се замарај :)

3. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Значи во темата ''Се породив'' уште нема нови одговори... :) Јас секој ден чекам да се преселам таму ама некако тешко ми оди..Овие Јунскиве бебиња решиле да се преместат за во Јули :lol: :lol: Само со лесно нека е...Пријатен остаток од денот мешиња :*

4. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Мене ми се случува тоа последниве недела дена и истото го помислив да не е плодова вода, ама ништо не е. Кај мене е како водичка и нема никаков мирис. Нормално е да имаш зголемен вагинален исцедок за време на бременоста. Јас имав кандида ама пред 2 недели ставав вагиналети, па знам дека не е ништо ова сега (и брисевите ми беа ок). Оди направи си ги рутинските брисеви и пап тест и ќе си бидеш мирна.

5. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Mamicki nie vcera bevme na Priska 1 i bebusko e 13.2gn. Ama odgovara spored rastot na 12.5gn. Imam li prostor za panika? Ustvari jas veke sum ispanicena :worried: :worried: Normalno li e ova? Ostanato se e vo red i najverojatno ke kupuvame sini alistenca za nekoe vreme :inlove: Pozdrav i izvinete za latinicava od mob pisuvam ne dodrzav da sednam na komp sakav sto pobrzo da prasam

6. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Што пишува LOW RISK? Ако е така тогаш немаш место за паника, башка Париска се прави онака рутински и плус не е комплетно веродостоен преглед (пишува доле скроз) пошто се базира на некоја математичка формула и статистика. Ако немаш некој што е болен од даунов синдром во фамилија немаш простор за паника. А бре уживакај будалче :D Мојата ме прати на приска пошто било задолжително иначе ми рече дека може да примети по носната коска и по вратот дали има нешто не дај боже.

На Tenna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    ветрушка добре дојде, ајде малку пофали ни се, инаку наздравје одмор :) , него девојки ајде помош ако некоја знае, оваа мојава принцеза решила да ме мачи, мн.лошо е поставена свиткана е како кифла со главчето на десен кук и телото е свиткано како кифла во долниот дел од стомакот, не ме клоца на стомак туку навнатре по органи и е мн. глупаво чувство и ми задава проблем со движење и со бешика, мн. е мрзлива и абер нема да се премести од таа позиција, е сега знам дека има вежби за сам да си помогнеш односно мрзливите бебиња да ги натераш да се прместат од местото но незнам како да барам и каде да ги најдам, хелп ако некоја знае мн. ќе ми помогне, имајте убави сончиња

8. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Јас вчера бев на гинеколог и ми рекоа преграда некоја дека имам кај матката ништо страшно, бебенцето таму си се крие ако не сака да му го видиме главчето.. Поентата ми беше, и јас имав така водичка докторката ми даде да пијам утрогестан и рече дека добро напредуваме со малото, така да не се плаши. Ми кажа дека кај многу трудници се појавувала таа преграда и дека бебето со растот само ќе ја тргне доколку му смета. :lol: Уживкај си и имај си лесна бременост! :) :*

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Mози некој да ми кази сто Jе то аронија прв пат слусам :$

10. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Жалосна, тоа е овошје слично како боровинка, и е полно со витамини и железо за крвта. Јас не сум јадела вакво ама сум гледала на телевизија :D и многу ја фалат

11. cherry-pie

cherry-pie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    39
    Многу е здрава аронијата и скапичка е..Јас сум ја пробала ич не ми се бендиса, кисело/горчлив вкус што ти ја собира устата е сеа не се јаде многу него по 4 зрнца. :D

12. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamickii Kako ste mi? Raspolozeni ili depresivni Kako jas :(

13. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    ја поспано,се разбудив ранооооо и неможев да продолжам со спиење ;( ;(

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    не знам кој месец си ама имам слушнато да пуштис музика во близина на стомакот посебно ако имаш некоја што стално му ја пушташ на бебушот по звукот ќе се заврти во таа позиција од кај што доага звукот.... мислам не е којзнае каква филозофија или тешко да се изведе ама ништо не те кошта да пробаш... дали делува не знам.. :wasntme: :*

15. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.003
    Допаѓања:
    4.239
    супер е аронијата јас јадам по 10-12 зрнца дневно замрзната, и не е ич скапа, ја купувам од тинекс 123 денари пола кило, 185 кило :hai:

16. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Наредната недела треба да закажам царски рез и многу ми мава на психата како ќе биде, како ќе поминам со анестезијата и слично. Мислам дека може околу 38 недела така? Си викам нека биде што побрзо

17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :D ме стрви Oд сто цитам A незнам стое уххххххх :doh: це барам Nа гоогле мози це покази несто па да знам сто да купам :worried:
    :rofl: најдов ама Oвде има само сокови од ова цудово :D сокце це си земам :rock:

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Сакам да прашам дали некоја од вас мамички го правела скринингот од 20 до 22 недела на приватно и колку ве чинеше? Пошто некни на скринингот во 12та недела докторката од Гак ''многу'' детално ми објасна се што гледаше на ехо, читај молчеше како риба 10 мин и само зјапаше во мониторот, сакам наредниот скрининг барем да идам на приватно и од прегледот да излезам со некакви сознанија за тоа што расте во мене, а не со никакви.

19. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Јас ќе го правам нај Д-р Димчев во Систина и ќе чини 3500.Инаку тој во 12 недела нели е за Даунов синдром и мислам дека е обично ехо а не 4Д. П.С.Јас на тоа не бев бидејќи матичниот ми рече дека нема потреба бидејќи е само веројатност. :*

20. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Во суштина мене не ми се допадна пристапот на докторката, па и обично ехо кога е, нели треба да се изусти некој збор, а не така само колку да помине редот. Фала ти инаку на одговорот, јас здравје за 4д ке закажам кај Органџиски, сеа видов ценовник и прегледот чини 3000ден.