Хаха и уште на врата ми вели пријатно и се врти со цевката во уста леле а јас незнаев кај е кваката врата да отворам. Само стресови незнаеш на кој доктор да веруваш
Јас пак ќе ти кажам да се гордееш, и секако бебчо прво да е добро. Јас само што влегов во 6ти а стомак имам како некои за 8ми-9ти. Тешко ми е лежањето, вртењето во кревет, станувањето од кревет....само си туфкам по цел ден и ноќ. Ама две се, само да ми се живи и здрави и да издржат во мешето на мама до 9ти, па и мајка ќе издржи за нив се
Ич да не се секираш. Кога станува збор за бремена жена во 9 месец сите очекуваат да изгледа како кит, слон, со отоци и сл. И јас сум 9ти, баш денес ми се испонаша козметичарката кога бев на депилација, слаба сум била, сум немала стрии, ниту целулит, сигурно ли сум била 9ти месец, требало досега да испукам, што сѐ не изнакажа. Сѐ е од завист Уживај си, барем нема да се мачиш после да симнуваш килажа и да стегаш стомак. Битно е бебето да си е ОК.
Ве читам за големината на стомакот. Јас не знам колку би требало да сум голема ама си велам дека сум нормална, добро е што немам некои маки, спијам добро, само понекогаш имам болки од десната страна на стомакот кога ке се изморам или ако пешачам подолго. Веке сум 32 недела, уште малку остана. Ке си се гушкаме со керкичката. Уште не ми се верува дека ке имам бебенце,а братучетка ми пред некој ден ми рече нема да ти се верува ни кога ке ја држиш во раце на почеток Убав викенд на сите.
Mami, da ve prasam.... 8ma nedela sum, imam izrazeni simptomi, no imam i eden neobicen simptom koj sto mnogu mnogu mi preci. Bukvalno se sto ke kasnam ili sto ke se napijam mi ostanuva blago vo ustata, i vodata sto ja pijam mi e blaga, vcera parce pica kasnav blago mi bese... edinstveno samo meso mozam da jadam... a ne go sakam mnogu mesoto... ama samo toa mozam da go jadam bez da mi e blago... vo vtornik sum na kontrola ama nemozam do togas da cekam ke poludam.... nekoj drug so vakvo iskustvo?
Јас се восхитувам па на такви слабички со меше, јас со првото кит бев стомакот до душа не ми беше голем, ама затоа се друго целулит, стрии, бутови нааа Мене и со првото и со ова ми кажаа абе две да не се? Дека стомак сум имала уште сега... Абе на секој што му збори устата и да мора нешто да каже секогаш, се да е најдобро пак ке тресе зелени...
Многу сте сензитивни. Луѓето си зборат интересна состојба е бременоста. Секој има по нешто да си каже. Голем - мал стомак, чисто - исфрлено лице, машки - женски пол, па имиња итн... Не значи дека некој има лоша намера ако искоментира. Па не е бременоста табу тема кој што има нека си каже. Мене лично не ми пречи.
Se soglasuvam.Narodot e za da zbori.I mene mi vikaa od pocetok deka dve se.Od pocetok pocnav da se siram.A mene me bolese toa so ne se fati i drugoto embrionce.So tek na vreme si se smiriv,i postojano si vikav fala na Bog so mi go podari malovo.Borbata bese za edno.E sega koj so kazal gajle.Mene pa site me zamaraat so pol.Ama jas im kazuvam,mene ne me interesira a ne pa vas.Pocnaa i za ime kapa da krojat,zamisli.Ama svesna sum na narodot nemozes usta da zatvoris.Neka si zborat.Bitno za ubavo zborat
Се сеќавам бидејќи имавме идентична бета и кај мене беше околу 1500 на 15ти ден а едно е. Ама и јас сум му бескрајно благодарна на бога. Инаку за се друго, за пол за име за стомакот толку сум кул не ми пречи ништо. Ние имавме машко име уште пред да дознаеме дека е машко. И ќе го кажеш на луѓе на некои им се допаѓа на некои не. Нивно право јас не се лутам и да ми кажат им викам е ако де нема твоето така да го крстам мое си е хахаха. Ама ваљда таков карактер сум ептен либерте ич не сум лутка
Haha nie ko epten slicni.Vo mnogu muabeti se pronaogam vo tebe.I mene ne mi smetaat komentarite.Znam deka site mi se bliski,i site se srekni.I deka so i da kazat ne e so losa namera.Ama nekogas i nie preteruvame.Hormoni vrijat pa znaeme za gluposti da izreagirame.Ama site okolu mene me svakaat toa e najbitnomaz mi kutriot ke odmori malku sega od mene.Iako vika deka toj si znae samo kako mu e.Voopsto ne mu e lesno sam bas sega. Srce moeAma ajde se e za ubavo
Еј првите три месеци фацата ми беше лом, акни гнојни грозни огромни никакви, сама не можев да се гледам, уште кога ќе ми речеше некоја леле јас блескав у фаца кога бев бремена, што си ти ваква Ај тоа помина накај 4ти, сега пак сум шарена, флекосана, пегосана, дали ќе се исчисти кој знае. Тоа е, не можеш да забраниш на никој да ти коментира, ама пусти хормони, сѐ лично сфаќам, некогаш тешко се контролирам, знам дека си е до мене
Само што ми кажаа пол за едното- машко веднаш и се јавив на кумата. Она имаше желба ако е машко едно од бебушите да му даде име. Ми го кажа и името и баш ми се допаѓа, и здравје да се родат живи и здрави тоа име ќе го ставам. Јас воошто не се лутам и да ме прашуваат до кај сум, што пол се, па и да ми оправаат криви-дрини. Ако е женско другото си имам име избрано и се. Некогаш сме многу сензибилни, и познавам доста трудници и веќе породени што во таа блажрна состојба глумеле лудило, изигравале принцези, мази и слично.
Здраво мамички. Конечно да седнам после бурниот ден исполнет со емоции. Дополнително шти и на работа за малер се погоди да ме фати гужва. . Незнам што сум пишала, што не, ама накратко ќе напишам. Во ниеден момент до вториот скрининг ни на крај на памет не ми беше ниту амнио, ниту нифти ниту било кое слично испитување. Особено што ниту првиот скрининг не покажа никаков сомнеж, бебе си напредуваше супер и се останато си беше уредно. Е сега и покрај тоа што и на вториот скрининг се беше уредно, големина, сите органи и параметри, докоторот ноншалантно нафррли, ама ако не да си направиш амнио или некој од тестовите преку крв. Единствено образложение му беше суспектибилен всд на мембрана (состојба на срценцето на бебето). Дури и Драшко во систина не се согласуваше со неговата сугестија, ама ете едноставно ми ја стави мислата во глава. Образложението беше дека кај голем процент кај децата со даунов синдром има аномалии на срце, иако обратната врска не е докажана, а уште повеќе што кај нас беше само суспектибилна состојба, која пред 24-25 недела неможе ни да се потврди. И сите што знам што имале слична состојба само им препорачувале дополнителен преглед на срцето во соодветна недела. А факт беше дека е само за парите да ги соберат, да не навлагам во детали. Ама мирот ни беше нарушен и после размислување од неколку дена и истражување за неинвазивните тестови (амнио не ми беше во план во ниту еден момент), се одлучивме да направиме испитување. Се одлучивме за Verify illumnia (во Филип Втори), затоа што од многу помала концентрација дава резултат (1% наспроти 4-5% концентрација на клетки од бебето потребни во крвта на мајката кај nifty и другите тестови), плус и озбилна институција (одлуката беше меќу нив, Гинекаликс и Синлаб) иако факт е дека сите за пари ќе ти продадат приказна. Разликата меѓу овие испитувања и амниоцинтеза е 0,3-0,4% во точност. Причината што кажуваат дека ако овие дадат не дај боже позитивен резултат, постои веројатност тоа да е од друг неуспешен ембрнион, трансплантации, трансфузија и сл, па со амнио да се утврди дали навистина позитивниот тест е од бебето или некоја друга причина. Ве гушкам сите и се надевам ниедна нема да ја снајде тоа што мене ме снајде, само заради алчност за пари. Нека ми прости господ ако грешам и стварно била искрена препораката.
Да се вратиме сега на убавите и слатки маки. Фала богу откако ми пристигна перницата, болките при спење ми се намалија. Ама последнава недела неможам да трпам прслук особено не со фишбан, па конечно си најдов онаков спортски и раат видов. Мешко последниве денови нагло почна да расте. Прееска од мерак отидовме да си гледаме количка и продавачката ми вика демек ова вашево летно бебе, викам во септември ми е термин, малку се збуни Ама ако, само нека си напредува синко. @karibian ти реков да не се секираш дека се ќе биде во ред. Продолжи да си уживаш во бременоста. Како што кажа и @Capricorn Taurus незнам зошто дозволувате да ве изнервираат туѓи коментари, особено што тие неможат да ви наштетат, туку само да ве изнервираат. Вие и бебуши сте најбитни, игнорирајте ги коментарите или ако толку ви пречат игнорирајте ги луѓето од кои доаѓаат такви коментари. Галете мешко, купувајте за бебуши и радувајте се што секој ден сме поблиску да се гушкаме со тие мали суштества кои сме ги створиле и што ќе дадат поинаква смисла на нашите животи. И уште ова, приска и оние испитувања на крв се сосема различни. Приска е само статистичко испитување на вашата крв, додека кај пренаталните испитувања се испитува днк од бебето преку клетките што се во крвотокот на мајката. воопшто не е исто.
Дали може слика да споделиш од појасот? И јас имам огромни болки и укочување на колковите, тешкотии со движење. Докторката ми рече дека можам да носам појас, но не знам каков да земам.
Во моментов сум кај мајка ми на подолг поседок, па не можам да го сликам појасот бидејќи ми е дома, но имам слика од опаковката. Не е купен од Македонија, но принципот на функционирање им е ист. Изглуглај го за да видиш критики, карактеристики за да имаш некоја престава кога ќе го набавуваш твојот.
За жал не. Ама не ми ни кажаа така. Ми кажаа 7 работни или 7-10 дена. Ми земаа крв минатиот вторник, а резултатите ги добив денес.