Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.969
    Допаѓања:
    13.700
    Не се секирај. Докторот во Систина ми рече дека се случува и да не се осети некогаш зашто си спие, одмара или тоа си мрда ама ти или си во движење и не го осеќаш. Уживај си :)
    @Ano баш ми е мило што е супер се :D

Последна измена: 12 мај 2017
    На stevemila и Вереничка им се допаѓа ова.
  2. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Мамички најубави сме ние кој со големи мешина кој со мали јас викам и сто кила ќе се попрам само со бебушот се да е во ред сега се е во ред фала му на бога е 22 сме,сега си патам од неспиење и јас два дена во 4 си се будиме е сега на левата рака кај зглобот ми е отсечена а десната не и ја осеќам на тој дел ладна. Вчера бев кај матичниот да видиме како оди со породилното и од кога ги спремав документите не бев појдена и ми се изнаразвика е како да одам кога има ехо од дедо ное и ништо не ми кажа и како да одам кај него лудаци бе

На stevemila, Capricorn Taurus и Kay Scarpetta им се допаѓа ова.
  3. aleksandricka77

aleksandricka77 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    6
    Pa nemam nikoj dijabeticar za da mozam da meram so aparatce non stop offff lele mori majko rabotava

4. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Ама какви ти се резултатите кој ти препорача?!?!
    Ако е гинеколог треба да те прати на ендокринолог.А ако е ендокринолог МОРА да ти објасни детално

Ама ти си 4ти месец нема така често да го осеќаш не се секирај. Закачни го малку пушти му музика и ќе те поздрави ;)

Последна измена од модератор: 12 мај 2017
    На stevemila и Вереничка им се допаѓа ова.
  5. Kay Scarpetta

Kay Scarpetta Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    222
    Јас трпам ноќ, две, веќе третата пијам Б6 или си правам чај од маточина инаку ќе полудам. И бебево ми се погоди екстра активно, како и да легнам не бива, ни со перницата ни без неа. Веќе карлица, колкови, сѐ боли, тежината си го прави своето.
    За трпнењето не се секирај нормално е, не знам точно на македонски како се вика, на анг. е Carpal tunnel. Ми се појави негде после 20та недела, сега пак осеќам оваа недела ама дупло поизразено, плус благи отоци. Има појаси за рака за ова ако ептен немаш осет, прашај кај матичен.
    Заврши си работа сѐ па најди си нов матичен кога ќе се породиш, јас така планирам после сите пропусти, така ѝ се стои на мојата.

На stevemila и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  6. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Моите во Германија кога ги пратија ми наплатија 39400 од Bio Save,кај вас намелено кај нас си држат цена.

Јас подучена од твоето искуство не направив кај нив,туку во Bio Save,исто на двапати крв ми земаа и без резултати.Им реков чекајте да бидам 9 месец па ке ми кажете и таа ми вели имаше една жена од Прилеп исто вака и рече какво и да е ќе си го родам.И реков ако планирав какво и да е да го родам немаше да се нервирам и правам и плаќам тестови кај вас.

https://www.facebook.com/neobonalietuva/?fref=ts,https://www.facebook.com/vita34.macedonia?fref=ts

Последна измена од модератор: 12 мај 2017
    На stevemila и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Овој тест го има и уште една фирма во Скопје. Изгледа сум се помешала. Девојката со која се видовме тврдеше дека за 5 дена има резултати. Наводно во рок од 48ч откако ќе пристигнат во илумина резултатите се готови.
    Баш ќе ѕирнам што сум запишала за Филип II, ама се ми се чини и тие дадоа пократок рок од 7-10 раб денови.

Фала на споделеното искуство :hug:

На *Mila24* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.142
    Допаѓања:
    40.507
    И @manako1 кажа исто. Дека за 5 дена имала резултати од Филип Втори. Мене како ми кажаа така беше.:hug:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Добро утро мешиња :hai: Денес е голем ден, веќе со сигурност ке знаеме што е бебчето :inlove: Едвај чекам да одам на гинеколог... Инаку денеска и брисеви ке правам бидејќи минатиот пат не ми направи... @Вереничка јас па ептен рано почнав да го осеќам и два дена сега никаде го немаше... а секое сабајле си осеќав пеперутчиња и придвижување, па вчера сабајле ете го пааак, одмарало чоечето два дена :D Убав ден, убав викенд мешиња :*

На podravka, Bebulleee, Luna91 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.178
    Допаѓања:
    124.646
    Ние одиме на фризер да се пролепшаме :makeup: Синоќа не спиев имав некои бодежи во стомак :sweat: А и многу беше активно до 12ипол , како почна од 10 не престана.... Ме фати некоја паника се напив мг , дишев длабоко, ама пак така.... @mariz со лесно (fingers)

На Luna91, stevemila, Stara и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.133
    Допаѓања:
    1.710
    Ајдее убаво да поминете на преглед :inlove:

Се надевам дека е во ред, пред два дена беше многу активно дури чудно ми беше.. вчера одвај вечерта малку мрдна, и обично секое сабајле беше размрдано, вчера и денес го нема :?:

На stevemila, ada21, Belabelinakinder и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    76.942
    Фала виии :*
    Јас не се пофалив, вчера се разлепшав.. се шишав, леле ама ми е полесно одма... долга е пак, ама не се чешлаше од што бев за шишање :D Инаку прееска читав статија 10-15 работи кои никој не ви ги кажал за бременоста.. и пишуваше баш за тие болки незгодни...
    @Вереничка касни благо, пиј кока кола да го разбудиш :D може има фатено некоја таква позиција па не се осеќаат ударите... :)

На stevemila, Stara, Belabelinakinder и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    @mariz Убаво да поминете на прегледот, па да не известиш и нас какво бебче е на пат :inlove:
    @eli25 И јас вчера имав и бодежи и како истегања на левата страна на стомакот.. Баш убаво што ќе се пролепшите, ќе ти се разубави и денот :*
    @Вереничка немој да се грижиш мила, еве синоќа си го осетила. Нормално е во овој период да не го осеќаш често. :hug:
    @Ano мила, мнооогу ми е мило што на крај еве се е како што треба, уживај во бременоста и сега конечно на раат можеш да си купуваш по нешто за бебчо. :hug:

На Ano, Luna91, eli25 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Во пораката ти пишав за една недела резултат не за 5 дена.Понеделникот ми зедоа крв,во вторник ги носат и наредниот вторник ми се јавија.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  15. pikacu87

pikacu87 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2017
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    148
    Заборавив вчера да проверам :( ќе ви пишам денес ;)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Вереничка не се плаши безпотребно . Знам дека не е леснп . И јас бев иста на почеток кога почнав да го осеќам . Се плашев ако не мрдне . Но мало е , не се осеќа секогаш . Така да опушти се не си прави стресови . :hug:

На Luna91, eli25, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Мора да имаш 5 прегледи кај матичната во текот на бременоста за да добиеш породилно. Така ми кажаа. Инаку и јас не сакам да одам кај матичната зашто има компјутер со ехо од првите што воопшто се појавиле, ниту се гледа нешто на нив, ниту може да испечати нешто. Затоа само ги одложувам прегледите кај неа, но мора 5 да имаме.

На Belabelinakinder, eli25 и stevemila им се допаѓа ова.
  18. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    4.928
    Ви ги наплаќаат ли прегледите матичните? Нели за трудници е бесплатно?Мене на првиот преглед ми наплати 400 ден за ехо а не ми даде упат ни за крвна слика и за мокрача. Го прашав ми рече да одам на општ матичен. Исто му споменав да ми даде упат да проверам тироидна жлезда ми рече дека тој не може да дава упат, треба општ матичен да ме упати на интернист а интернистот да ми даде упат.Денес ке одма кај матичната ке и кажам да ми даде упати за се што треба да проверам во врска со бременоста. Докторов мој ми закажа ехо на 30ти пред да одам на одмор и на 16 скрининг одкако ке се вратам, сега сум 7+1,

На baby 5 и stevemila им се допаѓа ова.
  19. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Денес пола Скопје го прошетав едвај ги најдов на рецепта Хеферол. 12 е, не е крај во месецот па да ги нема на рецепт. Прочитав во упатството пожелно е со Вит. Ц да се пијат. Дали ги пиете пред или после јадење?
    Од наредната плата се договоривме со ММ да почнеме да купуваме памперс 1 за бебушите да не ни дојде наеднаш после.

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Обавезно со витамин ц, купи си некој подобар, активен.За да се сврзува железото.
    Јас пијам на Каливита, околу 800 ден е, 100 апчиња. Ги делат и на парче мислам.
    Пиј ги после оброк, да не ти прават проблеми.

На eli25, stevemila и iki26 им се допаѓа ова.