За хеферолот со две раце потпишувам, како паталец, единствен препарат што ми го дигна железото од 0.5 на 20.26. Содржи чисто железо, без додатоци, за разлика од останатите суплементи кои ги препишуваат за иста намена, а се полни со плус додатоци и немаат голем процент на железо. И да бидам искрена, ретко кој препарат така добро го поднесував како Хеферол капсулите. На гладно ги пиев, се случуваше и два часа да не јадам после тоа, воопшто немав мака, што не беше случај со Тотема и слични.
Знаев, знаев!! Мајчинскиот инстинкт неможе да се прелаже на мм и на пријателки само им викав, иако ми е сеедно осеќам дека ова е девојченце вртеше цели кругови златна на мама те лево главата, те десно
Јас конзумирав, редовно ставав во смути. Умерено и од време на време....немам слушнато/прочитано да е забрането или негативен ефект.
Здраво мешиња и јас денес бев на контрола. 27+5 сум по мое а на ехото ми пишуваше 27+3 не е битно 2 дена разлика. Синко само си ја покриваше главата со рачињата па гинекологот малку ме стегаше на стомак да си ги тргни рачињата да му ја измери главата и да му го видиме лицето И плус клоцаше, сигурно му сметаше што го гледавме. Јас сум плус 8 кг до сега. А за бебето ми кажа дека е 1 кило и нешто не го разбрав точно колку е, битно се е супер, бебето супер си напредува. Ми даде 4 слики докторот две во профил како што е застанато и 2 од лицето од кои на едната слика си ја држи главата со раката. Кога излегов од кај докторот си ги гледав сликите и ми се идеше да плачам од среќа, ама имаше луѓе и се воздржав. Колку ми е само убо бебето мое има нос мал како мојот и полни усни, неможам да го изнагледам Инаку го имав и првиот вагинален преглед со рака, ама се исплашив - ама среќа докторов многу нежен беше па ништо не осетив, и малку и железото ми го пикна го под отвори и ми вели супер е се нема инфекции, хахаа си велам само со поглед виде дека нема ништо Само се прашувам не е ли рано за вагинален со рака??? Битно се е во ред, следен преглед по 4 недели. Инаку ми кажа дека бебето е со главата надолу. Ама јас убаво си го осеќам во слабините. Некогаш можеби се тегни и во двете слабини ме удира, што значи си се врти си има уште место.
Него за ова заборавив да пишам од возбуда прееска... Постелката ми е многу ниско, ништо посебно не ми кажа само рече дека може ке си се крене не е страшно. Само не ми кажа да не треба повеќе да се пазам?.. или нема врска?
Која недела си? И мене така ме преплаши матичниот. Бев на второ мислење и ми кажа докторот дека нема врска дека после 18-20 недела почнува да се качува постелката.
Изнин, едно мислам друго пишувам. Моја грешка, затоа те цитирав, да ме поправиш ако грешам. Инаку за матичните. Јас го жалам мојов. Бебето го нема видено откако сум останата бремена. Упат ми дава секогаш без проблем, еднаш месечно за крвна слика и урина и за д димери и хемостаза. Крвна слика правам во авицена и не плаќам ниту денар. Само за брисеви кога бев платив 100 денари за спекулум. @mariz што убаво. Според мене најубава комбинација. И машко и девојче. Сигурно батко ќе ја пази многу.
@mariz За постелката, ми рекоа во 28ма нед. се дефинира како е. Мене кога ме испаничи матичен дека е на неколку мм до цервикс (ниско) , не ми препорача некои мерки плус. Рече рано е ќе почекаме. Уживајте
Искрено само сабајле многу ја осеќам кога сум сеуште легната после спиење Прееска на ехо цели кругови правеше, се буткаше со нозе и се вртеше во круг Ме гледа со ехото десно од пупак главчето таму, крева малку ехото се враќа на исто место.. на местото нозе главата на лева страна од пупакот. Ама јадев благо намерно, зашто минатиот пат па ептен беше мирна Осеќам чат пат како пуцкања некои, дали се удари или некои грчеви уште неможам да препознаам Ти кога си на гинеколог? И каде ке правиш скрининг во 22ра? Рано ми е, ама да си зимам искуства уште сега..
Hahah gimnasticari ke bidat.I moeto na prviot skrining luduvase.Nemozea salam da go merat.Maz mi vika ova ko tebe zivec.Sonce mamino.Jas osekam uste od 14,15nedela ko golickanje.Neznam dali e toa toa.A poslednava nedela ko pukanje nekoe.Krkorenje i nesto cudno nemozam da opisam.Srcka jas nakaj 25 planiram da doagam Sk.Za tiroidnata kontrola i ke si zakazam kaj Trajkovski kontrola.Pa ke vidam so ke kaze toj.Dali kaj nego vtor skrining ili neznam.
Ке соберам и јас искуства, мојата матична ми правеше со првото.. ама сега морало да правам на друго место, не ми објасни зашто. Како и да е и она ке ми прави, ама морало и плус уште едно мислење.. можам каде сакам, државно, приватно сеедно. Инаку цуцкава 130гр на 15+3, иако женска и таа ке биде џинче бебе како синко ке видиме до крај како ке тераме, синчето по некои пресметки 8 дена го надносив си порасна доста во мене он