Zdravje aj imame uste vreme do skrining.Moeto pred edna ipol nedela bese nad 100gr.Ne mi kaza tocno dr kolku.Kolku edno cokolado haha
На упатството пишува да се извести лекарот доколку истовремено се пијат лекови кои содржат цинк, соли на калциум или магнезиум. Јас пијам и прентални витамини плус магнезиум директ. Незнам сега дали да го замарам докторот со ова?
@mariz Од пазење јас не се пазев од ништо, а ни матичниот не ми рече ништо. Работев и низ дома и шетав, пешачев ама се умерено.
И јас ги купувам тие и еднаш се зезнав во Еурофарм, 800 и нешто ми ги наплатија. Доста се поевтини во Сити мол најгоре. Како штанд е во средина спроти Скечерс, за билдерски препарати, а и витамини има од Каливита. Таму се 100 апчиња за 600 денари од прилика, само не верувам дека ги делат таму на парче.
И јас толку ги земам , низ аптеките е таа цената.Не сум од Ск инаку. Сто апчиња се, па не е страшно, ми одговара цената, за повеќе од три месеци се. Ќе ја имам оваа информација во предвид. Фала.
Јас ги пиев и пијам се' уште, магнезиум исто така пијам уште иако не сум бремена, дури некогаш во исто време се погодува. Ако ти е шубе, не пиј ги во исто време со директот, некое растојание од два-три часа нека има меѓу нив.
Јас со Хеферолот вчера купив шумечи таблети од Вит Ц. од 1000мг. Од една капсула вчера изметот темно зелен ми беше
Инаку сакав да ве прашам, кога почнавте да го чувствувате бебето над папокот? Јас сеуште го чувствувам до папокот само, 23+5 гн сум денес.
Јас го имам осетено и многу ниско долу како ме клоца, а и многу високо горе кај желудникот. Баш пред некој ден бев испаничена и пишав дека многу ме здоболе кога ме клоцна горе кај желудникот.
Mene mi e celo vreme izmetot temno zelen od heferol a prethodno od ferum Jas duri 29 nedela prvpat go osetiv nad papokot I toa dva dena edno po drugo I od togas pak pod papokot si mrda
колку убаво. Инаку и јас уште го осеќам ниско. Цело време е под папокот, па претпоставувам дека е нормално
@SophiaBella јас пред 2 недели прв пат над папокот осетив , но ваљда кога се тегне само . Почесто под папокот па дури и во препони осеќам . Да ве прашам сега како сте со исцедокот ? Неколку дена мокри ми се гаќите не е бело прање баш како проѕирно е . Читав по нет велат нормално е , но сепак ми е страв . Аман веќе 1 ден да не си на раат
Одамна не сум ја отворила темава, ниту темата за поддршка. Се радувам за сите нови трудници, машала многу нови мешиња. Посебен поздрав за хероите кои ги пратев порано и се вистински лавици. Сочуствував со нивните битки, а кој знае уште колку имале. Мал збор е лавици за нив. Не се сомневам дека ќе бидат и прекрасни мајки. Многу се израдував кога прочитав дека во вас чука уште едно срце. @kukla21 и @eli25.
Мешиња јас сум 27+6 па само еднаш го имам осетено бебето на папок накај желудник. Повеќе В слабини го осеќам иако докторот вчера ми рече дека е со главчето надолу.
За исцедокот кај мене некогаш е различен. Некогаш е погуст и бел некогаш е течен и без боја но се додека нема некој мирис и друга боја не е загрижувачко. Јас кога се движам-пешачам тогаш најмногу ми течи. Не се грижете нормално е.
@orhideea јас се исплашив да не е плодова вода , но на преглед ваљда ќе кажеа дека нешто не е во ред . Се проверува ли некако дали е обичен исцедок или плодова вода ?Следната недела сум на преглед за цервиксот па ќе прашам .
Не верувам да е плодова вода, јас вчера бев на преглед и гинекологот ми рече дека се е во ред. Инаку и кај мене некогаш гаќите ми се влажни како со вода, ако не беше нешто во ред ќе ми кажеше докторот, сепак ти прашај си да си бидеш помирна. А како би провериле што е стварно незнам, носи црни гаќи и ќе видиш дали има бело на нив.