Форумџика на годината

Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Море осеќам клоцање, ама по 1-2, другото се е поблаго како пулс. Уфф мн се паничам знам.

stevemila likes this.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Не се секирај. Бебето и си спие, одмара или има денови кога е мирно. Касни благо, напиј се кока-кола за да се раздвижи.

stevemila and Belabelinakinder like this.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Толку од моето спиење, земјотресов убаво ме извади од сон и од памет. Сега ке дежурам до сабајле :D Пуу дали дека трудна сега, еден уплав поголем од минатите земјотреси, уште срце ми лупа и нозеве ми играат...

4. Smilleeeeee

Smilleeeeee Истакнат член

Секој ден пијам по 1 Утрогестан како превентива, и имам уште две за денес и утре.
    Исто и ја еве си сварив кафенце повели. Јас и онака ко вампир бев ретко спиев е сега кога здрма рипнав од кревет и уште се тресам а што убава дремка ми дојде

stevemila and mariz like this.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

И јас мариз :( Ми се замрзна крвта. А гости до 1ипол имав жива ненаспана :sweat:

6. mariz

mariz Форумски идол

Јас па на гости до касно со мм, накај 2 си дојдовме.. а синчево горе кај свекрва ми на спрат спиеше... Кога рипнав! Брзо со трчање, они сите свекрва ми, свекорот и синко будни... он е спанко голем, а цела ноќ не спиел како да осеќал. Еве го до мене сега, кома си спие. А мм кома, јас го раздрмав абе викам јак земјотрес имаше!!! Ај легни си ми вика :rofl: абе викам стварно, не сонував.. и затвори очи мува не го лази, кома :D Утре ке се чуди од каде малиот одеднаш меѓу нас спие хахаха

stevemila, Chantal, manako1 and 2 others like this.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Јас не срипав не можев од перницата , малку да се насмеам :) Маж ми не осети јас викнав по него. Ми се спие ми се плаче :( Леле душиче синчето од памет се извадило:( Нека не чува Господ сите :hug:

stevemila, Chantal, manako1 and 3 others like this.
  8. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Кај мене тоа не делува не обожава многу благо тој само мајка му :D

stevemila likes this.
  9. karibian

karibian Популарен член

И мојата бебушка ич не сака благо така со сила јадам некогаш а кога ќе изедам после одма леб ми се јаде :D

stevemila and Belabelinakinder like this.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Добро утро.
    Гелдам убаво сте се размрдале нокеска.
    Јас нешто бев разбудена во менување положба во моментот кога беше земјотресот, инаку можеше да не го осетам. Мм рипна бидејќи не знаеше што се случува. Ама после тоа се свртевме и си продолживме и двајцата со спиење. :lol:
    @eli25 ти што се исплаши. Онаа перницана ќе не заштити. И онака како во оклоп во нејзе сме:rofl:. Го зезам мм, викам со оваа перница, како некој цела ноќ да ме гушка се осеќам.

11. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Леле кас како труп ништо не сум осетила, а ноќеска се разбудив 4 пати за во тоалет ама неее

Last edited by a moderator: May 14, 2017
  12. iki26

iki26 Популарен член

Јас денес цел ден работам. Пуштам машини од зимните алишта, ќебиња... Умрев.
    Стомакот сега ме боли. Правев паузи ама џабе. А имам уште толку работа :(
    ММ излезен е со малата на раат да сработам.

13. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Дома кај нас мм се работи. Не ми дава ништо да пипам.

14. iki26

iki26 Популарен член

ММ ми помага, но беше излезен да ја шета момата да не ми префаќа низ дома додека работам. Ама многу се изморив. 3-4 машини пуштив па пружувај, дипли, прередувај... :( Се ме боли ама морав сега додека е убаво времето да завршам.

15. stevemila

stevemila Форумски идол

Ako se osekas deka mozes raboti si.Pa ne sme jajce da se skrsime neli?!Nema da krevas,da skokas.Dur bese maz mi doma pocnav po nesto da si rabotam.Osekam deka Mozam, so ke se ligavam li,mozam a drug ke mi raboti.Do 10ta nedela stvarno nemozev.Glava nemav sila da krenam.Nemozam jas drug da mi sluguva a jas da lezam ko krava nekoja.Stom mozam ke si rabotam sama.Ama sega sum polna energija duri cudno mi e.Sega si srediv kujna.Poleka so odmor.Tuku od Vcera ne sum osetila crvceto da mi mrdne:| strav me faka.Neznam dali e normalno vaka.

16. Black girl

Black girl Форумски идол

И јас си работам. Не можам мм да го чекам алишта да ми простира или садови да ми мие. И јадење јас си правам. Некогаш и со негова помош. Ама кога е на работа он, сама. Не ќе го чекам него за се. Ми помага и он ама тоа што можам сама си го работам.

17. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

@iki26 ако можеш работи ако не... одмарај и јас си работам цело време маж ми не ми дава да кревам за усисувам да се веднам... ама полесни работи машина пери суши си правам . Пред некој ден се преценив кујната ја цистев целосно и утредента умрев контракции болки.. земав дупчо магнрзиум и подобро ми беше. Пробај и ти

18. stevemila

stevemila Форумски идол

Trudni sme ne invalidni ne daj boze.Osven ako e rizicno pa da mora da se miruva:makeup:

19. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

мм не ми дава да пипам ништо. Сум му се плеткала во работа - замива садови, пушта машина за алишта и садови, суши алишта, чисти вц, усисава :) Цела куќа ја одржава. Мајка ми улетува чат пат. За јадење најчесто од мајка ми земаме - дома ретко се готви.

Kitten, LadyC, eli25 and 3 others like this.
  20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

И јас треба да мирувам ама неможам да чекам некој да ми среди плакар,ручек прави свекрвами,мм ми помага за носење алишта до тераса да ги спрострам,оти не смеам да кревам тешко,ама друго сама се си работам.Малку по малку,Господ само да чува.
    Не правам генералки како порано,зачистувам само од поголемото и површно:tmi: