Не се секирај. Бебето и си спие, одмара или има денови кога е мирно. Касни благо, напиј се кока-кола за да се раздвижи.
Толку од моето спиење, земјотресов убаво ме извади од сон и од памет. Сега ке дежурам до сабајле Пуу дали дека трудна сега, еден уплав поголем од минатите земјотреси, уште срце ми лупа и нозеве ми играат...
Секој ден пијам по 1 Утрогестан како превентива, и имам уште две за денес и утре. Исто и ја еве си сварив кафенце повели. Јас и онака ко вампир бев ретко спиев е сега кога здрма рипнав од кревет и уште се тресам а што убава дремка ми дојде
Јас па на гости до касно со мм, накај 2 си дојдовме.. а синчево горе кај свекрва ми на спрат спиеше... Кога рипнав! Брзо со трчање, они сите свекрва ми, свекорот и синко будни... он е спанко голем, а цела ноќ не спиел како да осеќал. Еве го до мене сега, кома си спие. А мм кома, јас го раздрмав абе викам јак земјотрес имаше!!! Ај легни си ми вика абе викам стварно, не сонував.. и затвори очи мува не го лази, кома Утре ке се чуди од каде малиот одеднаш меѓу нас спие хахаха
Јас не срипав не можев од перницата , малку да се насмеам Маж ми не осети јас викнав по него. Ми се спие ми се плаче Леле душиче синчето од памет се извадило Нека не чува Господ сите
И мојата бебушка ич не сака благо така со сила јадам некогаш а кога ќе изедам после одма леб ми се јаде
Добро утро. Гелдам убаво сте се размрдале нокеска. Јас нешто бев разбудена во менување положба во моментот кога беше земјотресот, инаку можеше да не го осетам. Мм рипна бидејќи не знаеше што се случува. Ама после тоа се свртевме и си продолживме и двајцата со спиење. @eli25 ти што се исплаши. Онаа перницана ќе не заштити. И онака како во оклоп во нејзе сме. Го зезам мм, викам со оваа перница, како некој цела ноќ да ме гушка се осеќам.
Јас денес цел ден работам. Пуштам машини од зимните алишта, ќебиња... Умрев. Стомакот сега ме боли. Правев паузи ама џабе. А имам уште толку работа ММ излезен е со малата на раат да сработам.
ММ ми помага, но беше излезен да ја шета момата да не ми префаќа низ дома додека работам. Ама многу се изморив. 3-4 машини пуштив па пружувај, дипли, прередувај... Се ме боли ама морав сега додека е убаво времето да завршам.
Ako se osekas deka mozes raboti si.Pa ne sme jajce da se skrsime neli?!Nema da krevas,da skokas.Dur bese maz mi doma pocnav po nesto da si rabotam.Osekam deka Mozam, so ke se ligavam li,mozam a drug ke mi raboti.Do 10ta nedela stvarno nemozev.Glava nemav sila da krenam.Nemozam jas drug da mi sluguva a jas da lezam ko krava nekoja.Stom mozam ke si rabotam sama.Ama sega sum polna energija duri cudno mi e.Sega si srediv kujna.Poleka so odmor.Tuku od Vcera ne sum osetila crvceto da mi mrdne strav me faka.Neznam dali e normalno vaka.
И јас си работам. Не можам мм да го чекам алишта да ми простира или садови да ми мие. И јадење јас си правам. Некогаш и со негова помош. Ама кога е на работа он, сама. Не ќе го чекам него за се. Ми помага и он ама тоа што можам сама си го работам.
@iki26 ако можеш работи ако не... одмарај и јас си работам цело време маж ми не ми дава да кревам за усисувам да се веднам... ама полесни работи машина пери суши си правам . Пред некој ден се преценив кујната ја цистев целосно и утредента умрев контракции болки.. земав дупчо магнрзиум и подобро ми беше. Пробај и ти
мм не ми дава да пипам ништо. Сум му се плеткала во работа - замива садови, пушта машина за алишта и садови, суши алишта, чисти вц, усисава Цела куќа ја одржава. Мајка ми улетува чат пат. За јадење најчесто од мајка ми земаме - дома ретко се готви.
И јас треба да мирувам ама неможам да чекам некој да ми среди плакар,ручек прави свекрвами,мм ми помага за носење алишта до тераса да ги спрострам,оти не смеам да кревам тешко,ама друго сама се си работам.Малку по малку,Господ само да чува. Не правам генералки како порано,зачистувам само од поголемото и површно