Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Како да се читам себе:) И мм ја има истата улога, јас сум на мирување од доктор. Ама уште на почетокот мм ме предупреди да не се филмам да чепкам нешто оти ќе ми натрие на глава ако ми се случило нешто.
    Исто најчесто од мајка зимаме ручек, а некогаш му е мерак тој да зготви, што би рекол тој, нешто помодерно (од Пинтерест некој рецепт).

На Capricorn Taurus, Stara, Melinda85 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.142
    Допаѓања:
    40.507
    И кај мене како кај @kukla21 и @Libra88 . Освен ако раскренам сушара, или нешто ситно зготвам, мм не ми дава ништо друго да пипнам. Машини за перење, за садови, усисавање, се тој прави. Права домаќинка е станат.:lol: Ручек исто покриен од мајка ми скоро цело време. Викенди подспремаме заедно или се јаде надвор. Посебно додека седев дома, ептен строго не ми дозволуваше. Сега дека си одам на работа, да сменам атмосфера и да се осеќам полезна. пак не ми дава, за да се одмарам кога ќе се вратам, ама не е толку строг.

На LadyC, eli25, Capricorn Taurus и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Браво за мажот ти јас се си работам додека можам а мажот ми е отепан од работа нема време да ми помага по цел ден работи наша е фирмата ама ако не трча тој кој . Само во недела е слободен а денес имавме мајстори ја спремаме спалната ја бојадисувавме се спремаме за синко ;)

На Вереничка, eli25, Seduction и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Јас нејќам да ја гледам не па да ми се вртка цело време пред мене и да ми чисти со викам јас како лисицата со опашката

На Anetaoh, mal.ecka, karibian и 2 други им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Леле колку ми недостига темава. Девојчиња најубави, уживајте во бременоста, бидете кралици, дозволувајте да ви угодуваат, галете го мешко, зборете му, разгледувајте разни парталчиња за бебе, купувајте, јадете што сакате, смејте се, дозволете да бидете галени, верувајте најубавиот период е тоа кој моментално го знаете! После доаѓа бебушот за кој верувам уште сега се ќе дадете за него, но верувајте поголема среќа од тоа да сте во „блажена“ состојба - нема! И спијте! Спијте мн после сон нема ! Бог да ви е на помош, да ве чува, да имате лесен пород и да поминете без маки.Ете јас сакам пак да осетам ама рано ми е,но пак ќе се вратам да знаете! :inlove:

На sofi2107, Pinky97, Zaljubena111 и 29 други им се допаѓа ова.
  6. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Синко мој секој ден во исто време ме разбудува уште од внатре те командува што ќе се прави вака :|а на мама и е мака и се спие а денски вопшто не подлегнувам кажете некој лек

На Butterfly87, mal.ecka и stevemila им се допаѓа ова.
  7. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ах лејди, за кој како... Ни јас не ни помислував дека некоја трудница може да и се случи се она што ми се случило до сега на мене.Па и сега вака заковена во кревет :( неможам во никој дел од бременоста да уживам, освен кога преткаат во стомакот и денот кога си ги гледам на екран кај чичко доктор. Затоа едвај чекам да поминат овие неколку месеци и да си се гушкаме со бебушите.

На podravka, stevemila, iki26 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Јас си рАботам низ дома правам ручек садови прашина алишта мое е се зашо маж ми баш е претепан од работа и плус по цел ден работи. Мајка ми викенди доаѓа за генералка. Правосмукалка не пуштам јас зашо тешко ми е. Маж ми само веце чисти :). Брзо минува време ама пак сум нестрплива едвај чекаме да си ја гушкаме нашата принцеза :inlove:

На cat-woman, stevemila, Вереничка и 6 други им се допаѓа ова.
  9. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Libra88 душо за што лежиш ти ? Иста ситуација сум и јас ако ти е од утеха . Кога ќе кажам на некој дека лежам и ќе ми каже ехее убавина цел ден да си лежиш , а незнаат дека е најтешко и деновите како година ми се .

Последна измена: 15 мај 2017
    На cat-woman, Belabelinakinder и stevemila им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.178
    Допаѓања:
    124.647
    Околу домот помага маж ми отпочеток. Бидејќи одев на работа, гинеколог ми рече после работа кревет и нема станување, се превзема тој. Сега зошто сум дома, ќе соберам алишта, ќе ги наредам, прашина и ручек правам. Некогаш знам да претерам, ама генерално тој работи . Знае да се налути и да ми свика ако претерам. Ми паѓа криво за него некогаш , работа , па работа дома, ама сепак е за убаво ;) @ada21 ти зошто лежиш?

На joy1, stevemila, Seduction и 2 други им се допаѓа ова.
  11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас до пред ова со цервиксот си праев се низ дома, сега презеде мм. Се прави тој и метење и машини и чистење WC и прашина и ручек некогаш, некогаш кај моите или свекрва ми ручаме, некогаш купуваме. Иако не ми кажаа строго мирување, јас гледам колку можам повеќе да сум в кревет. Ако треба нема да се мрднам од кревет и нема да се пожалам ни еднаш, само се да биди во ред да истуркаме до крај. И јас како @Libra88 едвај чекам да поминат овие месеци само и да си го гушкам бебчето живо и здраво. Во бременоста само стресови преживувам, ни еден ден не сум уживала и мирна не сум била.

Вчера да ви кажам сум кивнала јако, и една болка во јајници и во стомак моментална ама јака, како нешто да ми се откорна значи. Од тогаш бебето како многу ниско да го осеќам да клоца, ми се чини готово ќе излези. Се надевам не е страшно :| Имам читано вака дека многу го осеќаат. Ви се има случено? Ми е страв да не го крати цервиксот дека толку долу удира, секакви мисли низ глава ми се вртат :x

На stevemila и ada21 им се допаѓа ова.
  12. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    @Libra88 koja nedela si?
    Јас 17 сум и сеуште не ги осеќам :(

13. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Ох @SophiaBella ние исти случај сме . Истите мисли и јас ги имам , а кога ќе ќивнам многу се плашам да не се случи нешто . Цело време сум во мисли . @eli25 мила , мене уште од почеток ми кажаа да мирувам повеќе поради матката , се водам како ризична бременост . Ама не бев строго лежење . После ми кажаа за плацентата ниско скрос , па лежев строго 5 недели .Потоа на скринингот ми кажаа дека супер плацентата е качена негде до средина и дека можам да се размрдувам. Тоа ми беа поактивни 4,5 недели , па затоа мислам ми се скрати цервиксот . Сега лежам пак , само до вц , кафе си ставам сабајле и тоа е . Сега сл недела сум на 2ро мислење за цервиксот . Но си дадов фора да излежам и со утогестан 2 пати на ден , се надевам да ми каже барем 3 цм .
    Се извинувам на долгиот пост .Ве гушкам

На stevemila, Capricorn Taurus, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Блазе си ви вас што имате некој блиску да ви помага. Јас немам никој, ако зготвам ќе има зготвено, ако купам леб ќе има ако не нема.
    Мажот ми излегува рано за на работа си иди доцна, изморен се капи и легнува.
    Зимата тој не работеше па јас работев, и тој правеше се дома, мијаше садови, алишта, чистеше дури и готвеше. Јас ништо не правев тогаш. Ама од февруари месец сум дома и се е на мене. До душа со мерак готвам не ми е тешко. Само чистењето ми е тешко генералките после то 3 дена ме боли половината.
    Да имав некој барем некогаш да ми зготви или направи кафе.
    И кога ќе се роди бебуш мајка ми ќе дојди може месец ќе поседи после тоа јас сама со бебе. Како ќе се справуваме незнам.

На Stara, stevemila, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    Добар ден мешиња.
    Пред малку дојдовме од преглед. На скринингот не можеше докторот да му го измери срцето, бебе беше со грб свртено па ми рече да дојдам на преглед во 26 та недела. Овој пат син ми беше многу пофин па дозволи мерење :) срценцето му е супер комори, пред комори, артерии го гледаше во програмчето за срце и се е во нормала.
    Инаку тежи 972 гр. Според ехо е 26w3d а според циклус 25w4d пораснал мамин :l:

На 0ли, Ano, kiki_riki и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    17.905
    Драга ич немој да се сакалдисуваш. Верувај се си има предности и недостатоци. Ете сега ти е страв што ќе бидеш сама со бебушот и ќе ти биде потешко, но од друга страна сама ќе му создадеш ред без никој да ти се меша и соли памет. Секогаш гледајте од позитивната страна :).

На Stara, Chantal, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Ве читам за домашните работи зборувате, јас како за инат и со првото и сега последниот месец турбо се изнаработам, тоа некако како издувен вентил ми е хаха, затоа испровоцирав пораѓај пред термин неколку недели пораѓај со првото ќе видиме сега... пожелно е мирна да седам последниов месец али не можам, дома се живо и диво правам и што треба и што не треба и се преморувам многу ама тоа е. Заборавив да кажам, на работа до крај и со првото и сега планирам...

На Stara, Belabelinakinder, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Да и јас за тоа се радувам ќе нема кој да ми се меша, фала богу. Мајка ми можи ќе иди почесто но за неа не се секирам од помош ќе ми биди. Среќа свеки ќе го гледа 2 пати годишно бебето по 2 недели ќе се истрпи, и онака на посебен спрат сме во МК.
    Само ете во мисла ми е како ќе се справувам. За совети ќе го имам само форумов и некои групи на фб :)

На Belabelinakinder, Chantal, Luna91 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.178
    Допаѓања:
    124.647
    Помош треба, ама верувам најдобро е сам да си го фатиш редот. Вака ќе ти се мешаат сите и ќе има само нервози. На мајка ти ќе и свикаш, а на свекрвата? Немате ист однос и толкава слобода. Пред мајка ќе се истуриш и готово е. Мене не ме плаши чувањето на бебчо, едвај чекам да си го гушнам :l: туку мислата дека најверојатно порано ќе се вратам од породилно.... Кој ќе го чува тогаш, жена или приватна градинка :sweat:Државните примаат од 9 месеци. Само да истуркаме до крај, потоа ќе се мисли. Туку, вчера и завчера седев повеќе дали од топлото ми отекоа нозете не можев обувки да облечам:( Притисок мојот стандард 90 со 60. Сега лежам отоци нема ама малку се замислив. 25 недели и 6 дена сме.

На cat-woman, Belabelinakinder, Chantal и 5 други им се допаѓа ова.
  20. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Од топлото е, и јас немам проблеми со отоци па овие денови малку ми потекоа, ништо страшно крени ги нагоре и уживај.

На Luna91, stevemila, forumce и 2 други им се допаѓа ова.