Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. raddda

raddda Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Zdravo do site majki i idni majki....Jas sum nekade 3-4 nedela bremena i me interesira dali nekoja trudnica vo ovie nedeli imala grcevi vo matkata.Pred 8 meseci imav spontan vo 5-ta nedela i sega se se plasam da ne mi se povtori istoto.Doktorkata mi prepisa utrogestan 200,no mene nekako me e strav da gi stavam zatoa sto vo prvata bremenost samo sto si staviv vecerta,utroto prokrvaviv i nekako mi e strav pak da ne mi se desi istoto.Se nadevam deka nekoja od vas ke mi pise nekakvo smiruvacko iskustvo......Pozdrav do site i so sreka neka ni e....ke ni treba :)

2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    јас сум втора недела бремена осекам болки во долниот дел на стомакот докторот ми рече дека е нормално на почетокот само да нме се силни и да нема крварење.. а што е тоа утрогестан за што ги препишуват лекарите?? јас многу се плашам дека уште сум многу скоро и не сакам да мислам негативно ама психата многу ме тепа и се трудам да мислам само на позитивно.... Господ ад е со нас и со насите бебиња

3. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    и јас имав грчеви и уште имам,јас за нив и за крцкањето на коските пијам магнезол шумливи таблетки,јас имам ставано само вагиналетки за кандида,и не верувам дека ти било од тоа крварењето, не мисли на тоа само опуштено и ќе видиш дека се ке е во ред. :*

4. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Драга моја,немој да си депресивна,еве глеј ме мене уште гурам,да знаеш како сакам да излезе да се олеснам,ама убаво му е зашто да излага :) Денес цел ден осеќам болки во ребрата од левата страна,се качил тој нагоре,не му текнува да се симне :) ама тоа е,само позитивни да сме,ке биде се како сака Господ така :*

5. raddda

raddda Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Fala mnogu Butterfly i Gladiola.Vcera vecerta staviv Utrogestan i sega prvo stanuvanje i pravo vo wc i nema nisto.Mnogu mi e milo sto postojat vakvi sajtovi kade sto site trudnici mozat da si razmenat mislenja,dadat sovet.
    Zal mi e sto i vie minuvate niz nekoj maki,no sepak vredi.Pozdravce do vas i se nadevam deka kaj vas se ke bide vo red i deka i tie mali bolki sto gi imate ke minat....pozdravce....pisite pak :*

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. raddda

raddda Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Zdravo ddevojce
    Utrogestanot vo rana bremenost go davat za zadrska na plodot,barem jas taka znam.Kaj mene posto veke imav eden spontan,a sega pak imam bolki vo dolniot del na stomakot doktorkata mi gi prepisa.
    Devojce ako imas bolki treba da si otides kaj ginikologot i da vidis sto ke ti kaze.Pozdravce i so sreka

7. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Јас бидејки имав еден спонтан,кога вториот ппат останав бремена гинекологот ми рече до трети месец да ги ставам како превенција,не е ништо страшно,ако ги ставас,тие се убави и за микрофлората во матката и покрај тоа што придонесуваат за задржување на плодот,поздрав се најубаво и лесна бременост

8. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    248
    инаку утрогестан се вагиналети се ставаат знаци вагинално зависи колку ке ти казе лекарот една ,две или три пати дневно а за грцевите да не се секирас пијај си магнезиум сумеки супер се за грцевите поздрав

9. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    248
    здраво со лено нека ти е јас инаку сум 9 недла а за вагиналетите не се пласи ставај ги ама без стрес знам како ти е ама бе нервоза и нема да се слуци нисто а грцевите со ги имас се нормални засо сега се имплатира бебусот и затоа имас грцеви само без стрес мила поздрав :*

10. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    Јас бев на 4д во ГАК и ништо не видов од 4д, беше обично ехо, и истиот пристап од докторката го имав (може била истата докторка :lol: , за бременоста не ми кажа ни збор, а кога влегов 15 мин пред закажаниот термин (немаше гужва и сестрата ме пушти) ми се развика зошто не сум почекала :fubar: веднаш си закажав на приватно, платив 3000 ден и мирна глава :*

11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    лекарот ништо не ми рече за овие вагиналети само да си пијам фолна... ги препишуваат на сите бремени или само на тие што имаат потреба вагиналетите.... во рана бременост ги препишува или .... а што треба да осекаш за да ти ги даде лекарот.. стварно сум загрижена.. со лесно нека ни е на сите поздрав милички :*

12. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Ddevojce не ги препишуваат на сите не се секирај :) јас фала Богу ги немам ставано :)

И ДОБАР ДЕН МАМИЧКИИИ :lol:

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ти благодарам миличка инаку која недела си ти... ние денеска правиме полни 2 недели влегуваме во третата и супер сме расположени.. само времето многу е ладно и не ни се шетка никаде.. ветер дува- мава :| :drunk:

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    17 недела до половина :D ,баш завчера ми кажаа дека носам момченце :D , и јас бев исто како тебе на почеток за се се грижев, верувај и сега се грижам поготово бидејќи немам уште стомаче, и мислев дека бебето не расте како што треба ама фала Богу се е во ред. :)

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    :clap: прво па мушко баш ми е драго нека ти е здраво и живо да бидеш горда мајка на прекрасен ерген :clap:

16. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    фала да си дочекаш се најдобро :inlove: :inlove: :inlove:

17. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81
    Во врска со магнезиумот, какви шумливи пиете стриктно тие што се за трудници или обични шумливи.

18. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    јас пијам магнезиум таблети на natural wealth

19. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Со среќа и се најубаво во бременоста :) Сакам да прашам како дозна за бременоста во втора недела, како рачунате, во четврта е нели тешко да се види, сеуште не доцни циклус во втора недела, тоа не ми е јасно. Дека мене еве два дена ми касни, никогаш вака не било, а тестов ми покажа една цртичка. Можеби и не сум бремена, незнам сеуште, меѓутоа ме зачуди ова втора недела, или можеби мислиш втор месец?

20. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Јас мила ти препорачувам да одиш на гинеколог. Тестовите се шкакливи, не е дека грешат, ама гинеколог ќе види одма колку е саат. Почекај да ти доцни 3 дена, направи утрото тест, ако заебава тестот трк на гинеколог. Да ти биде мирна главата. Тебе ти дадоа да ставаш утрогестан првентивно? Ако памтиш, мене ми го даваа од 16 ден циклус до 28, во случај вгнездувањето на плодот да не е проблем. Гинеколог е гинеколог, неможе тестот да го замени. Или пак, трк во првата лабораторија, и нека ти испитаат преку крв. ;) Ајде израдувај не со бебушка! :*