Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ада, лежам заради краток цервикс.

Секој различно ики, јас околу 18та почнав да ги осеќам. Утре полни 23 недели.

Последна измена од модератор: 15 мај 2017
    На Belabelinakinder, iki26 и stevemila им се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Zavrsiv rabota so brisevite,urinokultura i na Transfuziologija za d dimeri i hemostaza.Se isplati cekanjeto po hodnici i zeskovo:!:
    Prasav za torc.U drzavna nemoze da ispitam pa mi dade upat za u edna privatna.Se javiv prasav ne vazel upatot,gi prakale rezultatite za Sk.Kosta 3iljadi den.Ke go prasam Trajkovski koga ke odam dali da ispitam.Veke na svoja glava nisto ne pravam.Prv pat maticnio me gledase na eho I toa sam izrazi zelba.Se e Dobro.Moeto sonce raste i pocnuva da ja mava mamicka so kloci.Preubavo e.Eve sega vo momentov go osekam.Mi se place od sreka.Gi zaboraviv site pretrpeni maki,site solzi,i cela taga sive ovie godini.Za ova se zivee.I katocniott isto ko i Trajkovski rece deka mu lici na curica.Kukla mamina.Toj sakal da e zensko da bilo ko mene ubavo:lol:a jas sakam da e ko maz mi ubav,i da gi ima ubavite oci negovi.Rezultat od transfuziologija porucek,a od brisevi vo sreka.Daj Boze da bide se dobro:inlove:Se izvinuvam za dolgiot post

На cat-woman, ma4e1311, Anetaoh и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.133
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички добар ден :*
    Како сте, како на топлово време викендов? Мене искрено грло ме боли денес :wasntme: изгледа многу на летно удрив :$

Ве читам за работа по дома, средување и ручек. За тие кои мораат да мируваат, имаат ризична бременост или едноставно тешка бременост и тоа како поддржувам помош од сопругот и околу чистење и готвење. И од бабите идни секако. :) Но доколку е нормално и се е во најдобар ред, доколку некој може( и сака) ред е да направи ручече, да потсреди низ дома и слично без многу напор секако. И нормално и правилно. ;) Како и да е, сите си ја знаеме силата и секако желбата и потребата.

На mal.ecka и stevemila им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.677
    Допаѓања:
    76.957
    Здраво мешиња, ручек направив, дете прошетано изморено и сега тек легна да спие.. па и јас да одморам :)
    @stevemila браво доста работи си завршила денеска, се ке биде добро :hug: Ептен убав позитивен пост од тебе, ептен се радувам на вакви работи.. особено после толкава борба, се радувам на среќата твоја, во постовиве се гледа колку ти фалело ова и дека си неизмерно среќна, што и да биде да биде баш какво што посакуваш, живо, здраво и најубаво бебе :inlove: Отидов јас да играм некоја игричка на моб, вода нема од 9ч сабајле! Џабе ја пуштив машината за перење.. чекам да дојде и да ја пуштам од ново. Супа и грашок манџа правев со флаширана вода, луксуз :rofl: И кујната ми е хаос...

На iki26, Belabelinakinder, Seduction и 5 други им се допаѓа ова.
  5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ti blagodaram mnogu srcka.Daj Boze na site vakva sreka.Zavrsiv se za denes,edvaj.Te :hug:

На Belabelinakinder, Melinda85, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    @stevemila го осеќаш мила? леле моиве многу мирни и не сум ги осетила до сега, едното да беше бар на мајка по живо :D. јас утре ќе одам пак за микробиолошки ќе пратам на приватно за кламидиата мир не ми дава.

На Belabelinakinder, stevemila и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  7. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Види интуицијата многи ќе ти каже :)

8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Eheee mnogu rano pocna.Nekade mislam 13 ipol 14nedeli bev.Ne mrdanje,tuku ona skokotkanje.A sega e malku pojako.Ko crvce nekoe.Si igrame.Mu zboram ke go pogalam taka malku pojako i ete go:DTvoite mozebi deka dve.Drustvo si imaat i ne im e dosadno da praat ringispil:lol:Moevo deka samo.Go zadevam ,muzika mu pustam mu zboram postojano ke mrda so ke prai(fingers)Inace si zakazav na 26 kaj Trajkovski,i vo Tireodijagnostika kontrola za tiroidnata

На iki26, Capricorn Taurus, Stara и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Значи не сум била сама и јас нон стоп му зборувам ама денес се изморивме многу па сега е поактивен мрда на секое срце мајкино

На Capricorn Taurus, Stara, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    ама ко ќе почнат и двете ќе биде интересно, вака ме заумивте од 13-14 недела, кај и да се треба да почнат што знам. Јас имам некој болки привремено, најчесто навечер доле на стомакот како со нож некој да ме притиска, и утре баш ќе прашам. И жива не наспана сум, ова со тоа дека треба да се спие на лева страна мислам од тоа не можам да заспијам да не се свртам на грб

На Belabelinakinder и stevemila им се допаѓа ова.
  11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Hahha ko naviena sum.Ili na bebeto ili na morskoto prase zboram.So ke prais,sam covek(facepalm)

Ke pocnat srcka.Zavisi i postelkata na presen zaden zid,neli taka pisuvaat.Toa igralo uloga za mrdanjeto,so znam.Neznam mene kaj mi e ne mi kazale.Ama ti ne se zamaraj tolku leva desna.Jas si spijam i na dvete.Se menuvam.Imam mnogi bolki vo kolkovite i nozete navecer pa na saat se budam i se vrtam.

На Capricorn Taurus и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  12. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Исто и јас со бебушот и со кучето си разговарам :D

Кај сите различно мене околу 20 недела почна значи сами лошо си правиме секој си има различна бременост битно да е се во ред,јас и не можам да спијам на десната страна и на грб не ми е удобно а за на левата и мене ми кажува дека е најдобро така да срцка ке почни бебушот и кај тебе да е немирно .Само да не е како мојов синко што не ме остава да спијам :*

А и кога читам само убави работи дека сите мамички и бебушките се добри ме исполнува :*

На stevemila и orhideea им се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Sekako deka site ke sme dobri.Eden kup bebinja ke ima.Samo ubavi misli.Normalno e malku stravot.Mrda,e zosto mrda tolku.Ne mrda,uh zosto ne mrda.Ovde me boli,onde me boli.Koga ne boli,panika.Se ke bide dobro:hug:

На Цвет88, iki26, Zaljubena111 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. darling69

darling69 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски. Влегов во 7ми месец и супер сум освен што ме јадат киселини последниве два месеца. Скоро бев три дена на планина и пиев вода што е поврзана на извор. Не знам дали е до тоа или планинскиот воздух ама 3 дена немав киселини, а мислев дека ми се од јадење леб, тестести работи и сл. што испадна дека нема везе зашто и таму го јадев сето тоа. Се вратив во Скопје и еве ме убија киселини.. Имала некоја вакво искуство???

15. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Здраво мамички,немам многу пишувано на темава но постојано ве читам и баш се радувам со толку позитивни коментари на последнава страница.Бебенцето уште не го осеќам 14 недела сум,али не се оптоварувам со тоа како што читам секоја бременост е различна.Денес ги добив резултатите од скрининг беа со низок ризик баш се израдував.Среда треба брис да ми земат се надевам и тие ќе бидат добри.Па на следната контрола можеби и ќе ми каже што носам :inlove::). Но имам една мака,малце настинав деновиве,страв ми е нешто да се напијам и така природно си се лечам. ;(

Последна измена: 15 мај 2017
    На Mari*, Belabelinakinder, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Сите сме добри тоа е одлично.
    Јас денес ги пробував купаќите и сите тесни ми се :( кога се гледам по купаќи како кит изгледам, а не сум поправена, некои и не знаат дека сум бремена,не се познавам воопшто. Денес не се сакам воопшто, цел ден негативец сум. Дали знаете дали постојат купаќи за трудници? Што ќе правам уште еден месец ништо точно нема да ми биде :(

На Mari*, Belabelinakinder и stevemila им се допаѓа ова.
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Mene odamna ne mi e nisto taman.Iznakupiv se novo.Jas se sakam epten.Takvi sexy oblini,stomaceto sekoj den pogolemo,abe meraci:lol:Preubava sum kako trudnica(da se falam sama).A se zamisluvav nikakva:!:Aman pa ti so se potresuvas tolku?Pa trudna si,a ne angel na victoria sicrets.Sekoja trudnica e ubava kolku i da ima kilaza.Normalno e.

На Bebulleee, Belabelinakinder, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Гледав на нет дека во H&M има

На iki26 и stevemila им се допаѓа ова.
  19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    17.906
    @iki26 барем ќе идеш на одмор, што се замараш за купаќите. Секоја трудница е привлечна :).
    Јас годинава скокам одмор. Мислев да тркнеме до прв крак, ама почеток на јули влагам во 9 ти и ми е шубе некако. :whew:

На Belabelinakinder, eli25, Capricorn Taurus и 2 други им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    40.050
    Мамички јас не можам да спијам. Цел ден ми е никаков откако ја прочитав страшната вест за феминката. Преска кога си легнав една тахикардија ме фати, се тресев целата од страв, не можам да заспијам само се вртам во креветот и бебето беше вознемирено, па се напив вит. Б6 за да се смирам малку. Се надевам дека ќе заспијам конечно. Многу ме потресе оваа случка, мислам најтежок ден ми беше, иако воопшто не ја познавав феминката. :(

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.