@Ano јас на работа во почеток откопчував панталони така седев во канцеларија Си викав блазе им на сите што се дома си одат во хеланки. Купував тогаш панталони , сукња труднички ама сега не ми се фаќаат Сега ми е уживанција по дома Барај фустани тоа те спасува.
Најмалку за што ми се дава пари е трудничка облека, кога после ќе ја носам-никогаш! Од првата бременост едни фармерки имам, од втората уште едни, блуски само поширочки модели кошули си купував и после да ги носам секако немам големо меше ич и највеќе во панталони-хеланки не за трудници обични што ги носам и кога не сум бремена си поминав. Само една единствена блуза за трудници си купив од H&M и се покајав хаха. Сега некои познати кога ќе ме видат ми велат ,,чекај ти си трудна пак нели" а јас во 9ти влегов, некои пак викат како 3ти месец да сум... не ми се верува дури дека така им личам.
И јас среќа во несреќа што последниве месеци од бременоста сум дома, па немам потреба да купувам многу алишта. Инаку кога одев на работа имам купено само труднички панталони и фармерки кои сеуште ги носам. Останатото гледам да биде нешто што ќе можам и после да го искористам. Сега викендов сум на блиска матура и ќе морам да си купам некое фустанче, а ич не сакам...
Добро утро.. Јас не сум за надвор сама, особено не со синчево. Бев до едно пазарче во маало, а претходно во маркет и во маркетот ништо не ми беше.. стигнав на пазарчето и одбрав јаболки прво и некако како да ми се стужи... и ај викам ништо. По 5 секунди црно пред мене, главава во круг едвај зборев да и кажам на жената дека не ми е ич добро дека мислам дека ке се онесвестам, едвај 1метар до едно исечено дрво стигнав да седнам, ниту слушав околу мене, ниту гледав ми донесе јаготки женава и ми рече изгледа ти падна притисокот.. и и реков трудна сум, трудна сиии?? Не се ни приметува, слабичка си доста.. па кога и кажав дека скоро полни 4 месеци сум, накај 5ти одам се зачуди Прв пат некој да рече дека личам на помалку па и ич трудна... и седев едно 15мин, синчево среќа што количка земав... и си реков подобро ми е, станав да докупам други работи и оооооп црно пред мене пак и ништо си реков викај ти тебе некој да те земе, па ме зема прадедото на синко, вози кола уште он.. не е далеку ич ама неможев... Уште ми е лошо и ја викнав сестра ми да ми дојде. А притисок мерев 140/80... значи не ми паднал, мислам шекерот дека ми паднал зашто гладна излегов, само еден чај пиев. И некако многу ми е ладно, се ежам...
Па не може гладна бре девојче, шеќерот ти паднал, бебето си зема што му треба и тебе нишо не ти останува од енергија. Ајде јади повеќе, ќе се среди.
Па дека блиску ми е ептен си реков дека чај (со шекер го пиев) ке ме додржи не бев гладна, а дека внесов шекер... не мислев дека вака ке ми се слоши. А баш кога искочив во двор да одиме, свеква ми на раб одеше и и се пофалив колку убаво и лесно се осеќам...
Од облека во почеток се ми чинеше, па откопчана во канцеларија седев, но потоа морав да купам некои работи. Мн. ниско го носам па невозможно е обични панталони да ми одговараат. Пари не ми се даваа за трудничка гардероба, но морав, а планирам цела бременост да одам на работа. Купував труднички панталони 2 пара, хеланки, 2 фустани, суња, 2 кошули и маичка. Нешто е зимско, нешто пролетно, две сезони ме фатија. Ама горните алишта од порано што се пошироки ми чинат, нема потреба од мн. купување. Имав 3 свадби и си купив убав фустан кој од под гради шири, паѓа убаво но не е труднички, а одлично одговара и за трудничка, дури и во 9тти месец.
Истото и мене ми се случи викендов. Со мм ќе одевме пешки на кафе во ГТЦ (од рампа кисела вида) а си направив смути од банана,јагоди и аронија кога се разбудив .Стигнавме до зелен пазар мислев ќе се онесвестам ми се лоши ми се гади нозете пресечени ладна пот ... Од трафичето одма зедов едно чоколатце и газирана вода и за неколку минути бев подобра. Се карав со мм дека сум излегувала гладна, а не се осеќав гладна кога тргнавме ... Затоа мамички никако да не излегуваме гладни а во ташните по едно гранола бар (на пример) да се носи обавезно за вакви ситуации. Можам да претпоставам колку си се уплашила дека си била сама јас барем со мм бев..
Уште повеќе страв дека со детево... среќа па и што имаше кој да ме земе. Никако веќе гладна, имам излезено со банана, јаболко јадена и бар тоа ме држело, а вака веќе не иако ми е на само 2,3мин од дома...
Јас си купувам едни мали чоколатца од европа (мини се викаат) и си чувам во ташничката секогаш, за не дај боже. Некогаш се наоѓаат и за стрв
Добро утро мешиња. Сношти си имав киселини уф гадно ми беше. Седев до кај 3 сат и си ставив 4 перници под мене да бидам подкрената па така заспав и спијав до кај 9:30. Сега кафе си пијам. Туку овде кај нас не е многу жешко, постојано е облачно и дожд врни, планинско место е со многу природа а мене многу ми е жешко. Имам како топлотни бранови се потам ми се чини 40 степени е. Како ќе се издржи до август уф. Вчера бев нешто по документи дури срам ме фати се потев многу на лице. Јас немам купено трудничка облека, блузи на кратки ракави ми чинат уште, за надолу си купив обични хеланки имам и фармерки со ластика, фустанчина, доста е и јас повеќе сум дома. Мајка ми ми купи 3 кошули што шират од под гради со ременче ќе можам и после да ги носам. Убав ден на сите
Nekni koga bev za bris na edno devojce i se slosi cekajki u hodnik.Bila 3ti mesec.Veruvas daska.Koski i se poznavaat.Vika koga ke imam mese ko tvoeto.Vika ne sum jadela.Vikam ni jas.Imav voda i dadov.Od pamet me izvadi.Bez voda ne trgnuvam od doma.Ne ti e visok pritisokot,ili tolku ti e obicno?Za meseto,mene mi se poznavs bajagi.Sekoj den se poveke.I bez da kazam lugeto primekaat.Kupiv farmerki trudnicki,helanki isto,maicki 3 so bebe,i fustani 2 imam kupeno do sega.Sakam kratki farmerki trudnicki.Ako ima vo waikiki super ke bide,na 26 doagam Sk.
Јас се уште не сум купила облека за трудници си купувам од обични бутици имам неколку пара хеланки како пантолони со ластик ги земав по 350 а кошули ги носам старите кога бев подебелка ги купував и сега ми најдоа маички земам најголем број за да можам и после да ги носам стојат а и еве скоро во 6 ке бидам а мешко ми е како за 4
Jas bev epten slangnisto ne mi e taman.Maickite sitr kratki.Farmerkite od kolena nagore ne mrdaatmora da se kupi po nesto.A mene mi e pa i merak.Se vozhituvav od sekogas na trudna doterana zena,sekogas si vikav ah koga ke bidam i jas .Ete dojde i toj den,pa si se razgaluvam da si kupam.
Јас си купив трудничка - не многу, ама да се наоѓа. Немам проблем со ширината на облеката, туку само со горниот дел кај стомакот, таму ме стега обичната облека. Трудничките панталони се 36, значи уште не сум преминала во категорија за „грижење“
Па не му верувам многу на апаратчево.. мајка ми и татко ми се на енап (мислам така се викаа) и двајцата со многу висок притисок, тоа малку наследно ми е, сега ми покажува 120/70, таман. А пулсов па 70 да се чудиш толку смирено ми чука што се осеќам како без срце хахаха а до вчера градиве и блузата ми се тресеа од него, се инаку над 100ка ми беше.. рекорд 138 пред некој ден, не трчав.. дома бев Значи трудна кога сум, сум невозможна Инаку имам меше и тоа според мене не е баш премало за овие недели, ама дека висока сум доста и блуза ако носам поширока не се познава. Еве сега ке ставам една слика кај мешињата..
Знам дека доцнам ,ама од обврски и од што сум заборавена не стигнав да ви пишам. Мамички докторката што ме гледаше на скрининг која инаку како гледам била и м-р . Се вика Кристина Блажева. Таа ми ги даде информациите од типот, да си дојдам на преглед за 4 недели, бидејки срцето не се гледало убаво, после тоа дека имало прсти на рацете само не се гледаат дали ги има сите... И на крај прегледот што го заврши со има две очи и нос. Значи М-р Д-р Кристина Блажева
Jas sum 25 nedela I dosega si imam zemeno samo trudnicki farmerki I bluza so bebe. Bluzite od porano mi se tocni a farmerkite veke me stegaat kaj meseto. Sakam da ve prasam od sabajle sinko go nema da mrdne normal no li e ili ?
@mila24 сврти се на лева страна, изедо благо и чекај. Ако го нема до крај на денот, јави се на др. И мене ми се случувало да почне да мрда покасно, не паничи. Инаку се вративме од преглед, слика нема ни покажа грбче само Одговара точно на неделите, само се бунам кај мерките кај bpd пишува 24 недела , а доле си пишува дека одговара на 26 та. Знае некој да ми објасни? Тоа на сликичките од ехо кај што ги пишува мерките.