Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    И јас исто не гледам детално, без потреба ќе се замарам ќе трошам време ако ми каже лекар дека се е ок. Сами некогаш си ствараме некои погрешни слики слушајќи, читајќи и сл.

На pikacu87, iki26, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.957
    А може и сега да отидеш на друго место да ти покаже разлика па плус денови, може така го фатил докторот главчето, куцнал поназад или сл.. како што приметувам докторката прави пауза ако ја начека главата убаво и стиска па влече круг и неколку пати да фати различно, различно ке покаже... не се грижи :) јас сега дознав дека таа мерка е за главата, минатата бременост поима немав ништо хахаха

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  3. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Немој да мислис за тоа дали пократки или подолги нозете биле или незнам сто со мерките. Се зависи како го мерат, од каде е земена почетната точка. Секое дете по раѓањето различно си расте. Некои колку мали се родиле, потоа огромни израстиле и обратно. Нека е здраво и живо, тоа е најбитно.

На Вереничка, Belabelinakinder, Seduction и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    @Stara точно ни малку не ми е битно дали ќе биде високо или ниско, дебело или слабо. Само нека се родат и бидат живи и здрави, други ништо :)

На iki26, Вереничка, barby и 5 други им се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    40.049
    Мамички, јас сум се родила малку повеќе од кило и пол. Кога мм ме побара за жена немав ни 40 кг. после тоа се поправив 10 кг. така да килажата не е толку битна кога ќе се роде бебето. Брат ми исто мал се роди, ама сега да го видете колкав е.
    Воопшто не ми е битна тежината, и јас и мм сме ситни и не очекувам дека бебето ќе ни биде големо.

На joy1, Mari*, Stara и 11 други им се допаѓа ова.
  6. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    и мене воопшто не ми е битно колкаво ќе се роди бебето. Кога ќе ми кажуваат толку,онолку јас само им одговарам битно да се роди здраво со се на број,а и мало да е ќе си порасни.

На Stara, Belabelinakinder, iki26 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    2.843
    Добро утро мешиња.
    Од како станав ме боли главата толку многу што ме тера на повраќање. Од сабајле се некои црни мисли ми идат во врска со пораѓајот . Па што ако се случи ова , што ако се случи она и како во депресија да сум . Мм е на работа сама сум до 16 , затоа и тука го пишав тоа морав да се испразнам . Имајте убав ден.

На Belabelinakinder, forumce, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ништо нема да се случи, ич не му ја мисли на "глупости". Единствено ќе се случи да си добиеш мало, слатко бебуле ♡

На Belabelinakinder, Melinda85, forumce и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.142
    Допаѓања:
    40.507
    Се ќе помине и ќе се гушкаш со бебо. На друго не ни помислувај. :hug:

На Belabelinakinder, Seduction, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Иста сум и јас, се некои црни мисли ми се вртат , како ќе поминам на пораѓај, дали ќе биде добро бебето, и уште 10000 дали и како. Одвај чекам да поминат уште овие неколку недели

На stevemila, Aneta92 и eli25 им се допаѓа ова.
  11. Kay Scarpetta

Kay Scarpetta Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    222
    Изгледа како ни се ближат термините сите стануваме параноични :) Исто се чувствувам и јас. Свесно размислувам на сите слатки работи што ги купивме за бебето и колку ќе бидам среќна кога ќе го држам в раце, а од друга страна потсвесно цело време размислувам што ако нешто тргне наопаку...
    Запомни дека секоја родилка е приказна за себе, фокусирај се на крајниот резултат, и не отварај веќе во темата Породилни приказни :D јас престанав, ќе отворам да споделам искуство кога ќе дојде време.
    Релаксирај се последните недели, поминувај повеќе време со сопругот и само позитивно ;)

На Ano, Вереничка, forumce и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    2.843
    Баш како што опиша така се чувствувам . Од една страна пресреќна кога купувам работи за бебе , кога ги средувам , а после ќе ме фати некое лошо чувство и некои лоши мисли и се тоа потсвесно си работи.Ќе го послушам твојот совет . Фала на сите мешиња што ми дадоа поддршка.

На forumce, Seduction, karibian и 3 други им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.179
    Допаѓања:
    124.649
    Читав нешто интересно, па да споделам :) image.jpeg

На Mari*, cat-woman, Kay Scarpetta и 21 други им се допаѓа ова.
  14. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Девојки доколку имате мака со болки во мускулите да си земете ICE POWER GEL. Го зедов за мм, аптекарката ми кажа дека е безбеден за трудници, а и во упатството пишува. Две вечери со ред ги мачкам нозете пред спиење и конечно станувам без болки.

На Kay Scarpetta, barby, Stara и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Јас и денес турбо по чаршија си се дотеравме и си излеговме со синко мој си купивме поклон за татичко денес ни е годишнина од кога сме заедно и сега кафенце пиеме и слатки правиме кога сум излезена на ништо не мислам и денес си гледав колички да ја средам спалната па полека ке почниме да се спремаме за синко :inlove:

На Mari*, cat-woman, Kay Scarpetta и 15 други им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.957
    Добар ден :) уф денес се изнашетав со синко низ маало на љуљашки, во двор, на улици, дома жената што ни чисти беше, па раат ослободена од тоа.. што ми е убаво сега ми светка, ама до кога... :D Леле многу депресивно се осеќам, се некој на живци ми оди, вријам во себе, а се истурам на мм и жал ми е после... сирот ме трпи, му кажувам и после таков период на жути минути извини не сум ова јас, неможам ни јас да се поднесам :lol: само ми се плаче... се надевам побрзо ке помине.
    @Belabelinakinder нека ви се множат годините заедно :*
    Јас утре една крвна слика ке правам, па да закажам за тироидната, да одам до банка да поднесам за нова ел.картичка, па до факултет.. сакам три предмети да земам да полагам, имам уште 6 за до дипломирање и ги влечкам, не одам на полагања, за тепање сум :D го пратив синко со дедо му до продавница, го чекам да дојдат па да го земам пак за шеткање, на роденден сме неделава па да земеме подарок :) Денов помина мешиња, така да убава вечер :*

Последна измена од модератор: 19 мај 2017
    На Mari*, Belabelinakinder, iki26 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.142
    Допаѓања:
    40.507
    Честитки и да ви се множат заедничките години.:*

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    So sreka neka vi e godisninata.Srekni i berikteni uste najmalku 100godini:hug:

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.179
    Допаѓања:
    124.649
    Доброутро:hai: Изгледа ние икаме, веќе неколку минути не е како клоцање нежно ми подрипнува стомакот на едно место до папокот без престан. Тоа е? Мене ме испокара мојата др. дека мн. килограми сум качила ( по моја вага 10 до сега, таму ниеднаш не ме мереле) , па ми забрани благо никако, грицки бадеми лешници да намалам повеќе на овошје, салати, бели пецива никако :( Инаку за ова бпд што ве прашував, значело само помало / поголемо главче, генетски нели, битно било обемот на стомаче да не доцни многу. Исто како што кажаа мариз и форумче.

На Mari*, Ano, Luna91 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    @eli25 Бебето ика :lol: тоа подрипнување на мешето е од икање. Често и јас така го сеќавав, но на почеток мислев клоца. Ама не, сосема е различно, може неколку минути во кратки интервали, на исто место да скока мешето...си ика бебето.:)
    Јади си се, не туку мисли здебелена или сл. но внимавај на одредена храна како што рекла докторката, што не значи дека целосно да се откажеш од таа храна. На бебето се му треба, се му се јаде :D

На Mari*, Belabelinakinder, Seduction и 7 други им се допаѓа ова.