Форумџика на годината

Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. fana

fana Форумски идол

Кaкo штo ти бaрa душaтa тaкa ќе јaдеш (секaкo aкo немaш шеќер или хoлестерoл) сaмo мaлку пoвеќе движи се. Зa килoгрaмите ќе се мислиме пoсле пoрoдувaњетo. :rofl: oвa зa бебетo штo икa

Belabelinakinder, stevemila and eli25 like this.
  2. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Мешиња како сте ние тераме 28 недела ,засега се е он,како сте на жешково,јас почнав на нозетекај зглобовите да отекувам па и притиокот ми е се 100 со 60 последниве денови, но да не се жалам подобро вака отколку висок убав ден

3. iki26

iki26 Популарен член

Цела недела и повеќе мртва уморна сум. Луѓе со по 3-4 часа сон сум и турбо обврски. Навечер легнувам кај 11-11:30 и веќе во 01:00 часот будна сум :( и така дремам до кај 03-04 часот, ќе заспијам и алармот за на работа во 06:30 звони :(
    Немам душа веќе. И малава попладне захтевна е се нешто бара, сака да шета... Кога јас со неа, кога ММ ама не можам повеќе. СОН ми фали :(
    Се ме нервира веќе, живци немам.
    Едвај чекам викенд да дојде да одиме кај моите, ќе се затворам во соба 12 часа нема да излезам, само ќе спијам.

4. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Добро утро мешиња. Ние денес почнуваме да го ситниме седмиот месец, 27ма недела. Моево бебе е многу активно цело време мрда па неколку саати спие па пак клоца и така во континуитет :D инаку јас се здебелив 8 кг уште на скринингот во 23та недела бев толку и сега овие недели стагнирам само 500гр сум ставилат, така да 8,5 кг до 27ма недела не звучат многу страшно :D денес ќе одам на клиника да мериме д димери. Се надевам дека ќе биде се во нормала.

pikacu87, podravka, cat-woman and 9 others like this.
  5. Среќа

Среќа Популарен член

Феминки и идни мамички ви посакувам убав ден, мислете на бебињата и тие на вас. Верувам дека ја чувствуваат љубовта која ја имаме уште пред да се родат. :l:

6. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Добро утро мешковци, јас се уште во кревет. Касно легнувам ама па и по 100 пати за во вц станувам. Убав сончев ден ми стои денес

7. Seduction

Seduction Популарен член

@iki26 и јас навечер се будам по 2 до 3 пати за во тоалет, а за на работа станувам во 6 :30 и кога се враќам дома се осеќам преморано. Одмарам малку и пак нешто во акција.. а и стомакот ме боли како пред циклус овие денови и со расположението сум променлива како времето :wasntme: Едвај чекам да одам на преглед, се надевам следната недела ќе биде.
    Него кажи ми до кога планираш да одиш на работа? Јас си викам додека да влезам во 9ти здравје ако издржам и ако е се како што треба дека не сакам после да седам помалку време дома со синко.
    :hug:

stevemila, Belabelinakinder and eli25 like this.
  8. iki26

iki26 Популарен член

Јас планирам до 8 месец да одам нс работа-дека близнаци носам и плус дома уште едно зверче нема да имам сили повеќе да одам. Ако се осеќаш добро и се е во ред оди до кај 37-38 недела и отвори боледување, спремај се дома на раат. Болките нормални се не се плаши се ќе биде во ред.

9. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Еден совет за килограмите од породена веќе трудница...
    За сите кои трето тромесечие им се паѓа цело лето,внимавајте на исхраната најмногу се качува килажа баш во последните месеци јас бев 30+ на пораѓај и цела отеков со притисоци.
    Летото не е воопшто лесно толкава.
    Само најдобронамерен совет :)
    Чувајте се:*

cat-woman, Stara, kiki_riki and 10 others like this.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Добар ден :) Ептен ме израдува крвната слика, се е супер 4.7 глукоза, железото 18 :clap: не внесувам ништо за железо, освен Премама витамините.. малку има таму мислам :) е друго ме загрижи, мокрачата... и тоа првата мокрача ја заборавив дома и едвај таму мочнав малку... а видете леукоцити, бактерии чуда.. мора да правам уринокултура, вака проблем немам ни пецкање, ништо :^) леле се јавив сега имам кандида и уреаплазма на брисевите :@

Attached Files:

11. eli25

eli25 Форумски идол

@mariz направи си уринокултура ти пишува горе и многу заматена. За уреаплазмата ќе ти даде антибиотик. Ама многу е без врска :(

stevemila, Seduction and mariz like this.
  12. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Каде правеше брисеви? Мене за уреаплазма ми ги згрешија во микро иологија па прав ев во институт за јавно здравје

stevemila, Kay Scarpetta and mariz like this.
  13. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Јас изгледа уште не сум свесна дека сум бремена. Одам прееска до жито маркет да си пазарам и на каса имаше неколку луѓе пред мене си застанувам нормално во редот и касиерката ми вика: можете да чекате? А јас неколку секунди дур да процесирам што ми збори зошто да не можам, таква зачудена и викам: молам? :D И таа пак дали можете да чекате да ве услужиме веднаш. И јас дури тогаш укопчав викам: ааа не не во ред е ќе си почекам хахаха.

14. mariz

mariz Форумски идол

Ја имав во 8ми месец минатата бременост, ама тогаш имав и страшни симптоми.. сега ништо, на време сме ја откриле... можно е да е таа и во мокрачата... мокрачава па и втора ми ее замисли, уффф @Butterfly87 матичната ми зема, они незнам каде ги носат...

15. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Јас би ги повторила ако нема симптоми. Да не се труеш со антибиотик

mariz likes this.
  16. Kay Scarpetta

Kay Scarpetta Истакнат член

Браво, ова е до персоналот :) Мене во Гранап ми земаа ред, а убаво ми се познаваше стомак, збориме 6-7 месец. Култура, што да кажам. Ова и мажи и жени ми го правеа :)

17. mariz

mariz Форумски идол

Како и да е имам многу бактерии и во мокрача, ако е еден ист антибиотик сензитивен на двете работи, одеднаш да ги лечам со ист... ама резултати за урина тек пон ке имам ако правам денес...

18. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Фала ти срцка :*

Фала :*

Last edited by a moderator: May 19, 2017
    stevemila likes this.
  19. Kay Scarpetta

Kay Scarpetta Истакнат член

Исто, ми покажа кламидија и уреаплазма, ова во 12та недела. Прежалив не знам колку пари беше и ги повторив во Авицена, чисти беа. После кога ми се скрати цервикс правев уште два пати на микро ама добри беа. И јас би проверила пак за да не се труеш за џабе и ти и бебето.

Butterfly87, stevemila and mariz like this.
  20. ada21

ada21 Популарен член

Јас да ве известам бев на преглед , цервиксот е супер 3.9цм . Со бебче си е се во ред 990 гр е . Фала му на Господ .

podravka, cat-woman, Stara and 14 others like this.