Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.179
    Допаѓања:
    118.395
    А морам сите да ги испитам или можам да испитам само еден баш за уреаплазмата? Тоа со докторот ваљда м?

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.180
    Допаѓања:
    124.651
    Можеш само еден, пример како кај Мариз да си провериш само уреаплазма. Ценовник има на страната.

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Кај докторкава еднаш имам правено брисеви микробиолошките (ваљда 4), но сигурно не ми зима само еден ги плаќам 1500. После кога ке проверам ке ти кажам 100% дали сите 4. 2500 плаќам со се ехото, но без ехо е 1500, само ехо и е 1000ден. Само приватно работи она.

4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.180
    Допаѓања:
    124.651
    @mariz ако ги носи во авицена нема шанси 1500 за сите, за еден да не ти зема? Јас одев порано кај неа тогаш ги носеше на микро и отприлика беа толку. Да не те лаже? Мене не ми даваше резултати по телефон ми кажуваше. Те молам провери си да не испадне пак на микро да ти завршат :?:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.179
    Допаѓања:
    118.395
    Обавезно ќе те чекам да ми пишеш, не ме заборавај:worried::*

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Без ехо толку ти наплати? Сега и се јавив и баш и кажав дека немам проблем, а имам резултати од државно со уреаплазма и кандида, каде ги прави она брисевите и ми рече во авицена. Ја прашав колку се 1500ден ми рече :^) незнам стварно зар да лаже... знам резултати за помалку од една недела има..

Може преку овој обичен бактериолошки да покаже уреаплазма? А тој со дополнително уреаплазма да не е и колку ја има?

Прикачени фајлови:

Последна измена од модератор: 19 мај 2017
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.326
    Допаѓања:
    37.298
    Хелоууу! :hug:
    Јас само да ве поздравам.
    Многу ми недостига темава.
    Ве читам колку можам доколку има потреба да одговорам на некое прашање, совет да дадам.
    Уживајте во бременоста! Верувајте најубав период е. Се разбира после доаѓањето на малото ангелче на свет, но тогаш повеќе слатки маки има и многу повеќе неспиење. :D
    Поздрав, галете мешиња, останете позитивни! :inlove::inlove::inlove:

На Mari*, sofi2107, Luna91 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.180
    Допаѓања:
    124.651
    Тој што го имаш штиклирано? Не. Мора да земеш само уреаплазма 800ден.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Ајде баш ке прашам убаво, ако треба плус ке доплатам и за уреаплазмата...

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    40.050
    Јас имам малку необично прашање. На стомакот ми пораснаа многу влакненца и ми се накострешени нагоре. Кога ја подигнам маичката како еж ми е стомакот. Има ли некоја друга вака?

На stevemila, karibian и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  11. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Исто :D поголемки ми се пораснати и стрчат на горе. Среќа не ми се црни и густи. Мојте се плави и ретки.

На stevemila, Belabelinakinder и forumce им се допаѓа ова.
  12. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    И јас имам среќа се плави кога се туширам и си го бришам мешко така ми :D

На orhideea, stevemila и forumce им се допаѓа ова.
  13. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Има има :lol: Јас имам ретки влакна насекаде, но сега во бременоста ми излегоа повеќе на стомакот и го депилирам и него сега.

На orhideea, forumce и stevemila им се допаѓа ова.
  14. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Исто и мене целиот стомак ми е влакнест доста ама среќа не се црни па не бодат многу во очи:D

На forumce и stevemila им се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Hahhahaha e ludi ste stvarno.Se smeam sama ko budala.Rezultatite od urinikultura i brisevite mi se uredni,fala na Bog.Se si mislev ke ima nesto:worried:.Edvaj cekam petok da dojde.Za skopje ke setame so bebce,da go vidime:inlove:Sega se pribiram,bev na kozmeticar si se srediv,pa pazarev.Simnuvajki se od taxi mi se slosi.(facepalm) ova e posleden pat kako izleguvam po zeskovo

На Belabelinakinder, Mari*, Seduction и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    2.844
    Здраво мешиња. Денеска бевме на контрола во Чаир. Направивме цтг супер беше . Бебе е супер си тежи 3100 гр . Малку се загрижи докторот за уреаплазма бактеријата и ми рече многу досадна бактерија и ќе мора да примам антибиотик кога ќе се пораѓам. Ми закажа за две недели контрола ама ми рече може и порано ќе се видиме :D.

На gjoker4e, Belabelinakinder, Mari* и 12 други им се допаѓа ова.
  17. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Имам и јас, црни се и гледам дека се згуснале. Јас редовно го депилирам стомакот кога депилирам интима. Пред 2, 3 недели се депилирав и стомакот исто. Ако ти сметаат нема штета да ги издепилираш.

На Seduction, stevemila, ada21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Може да се погрешни мене ми беа. Јас повторив во министерсѕво за здравство- центар за јавно здрабје

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Бев кај докторката, ја ѕирнавме и бебушка :inlove:.. потврди и она дека е девојче, ќутев не и кажував што ми кажале и рече еве нема сенки од тестиси, ова е лепотица на мама :D Башка убаво ми објасни се, рачиња, ноџиња, одговараат на 17+ недели, а глава на 18 :lol: џинче на мама и тато и она ке биде :D Постелката е на заден ѕид, затоа и убаво ја осеќам уште сега, со првото на преден ми беше. Брисеви направив и тоа одма ми рече кога ме виде вагинално дека имам многу црвенило до усни дури, а и секрет извади малку....така да сепак можно е уреаплазмата да ја имам... но рече да не почнувам да пијам, во пон ке имам резултати и тогаш ке ми каже дали да ги пијам, ми даде само три вагиналети канестен поради црвенилото. Е не успеав и уринокултура да направам... тоа тек во пон, ако работи Ремедика лаб и утре... И така денес ви досаѓав јас многу. Убав викенд :hug:

На sofi2107, gjoker4e, Capricorn Taurus и 14 други им се допаѓа ова.
  20. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Здраво идни мамички. Имам едно прашање? Денес ми се појави некое цудно боцкање во пределот на грлото на матката а и чешење али не застрашувачки. Осекам некои тапи болки во стомакот но не многу силни дали е сето тоа нормално и како се справувате со цешењето.Јас пробав со чај од камилица дали е правилно тоа. Секој совет е добредојден. Веќе сум во трета недела а на гинеколог имам закажано за следната недела што да правам дали е нешто сериозно имам жоленикаво кафеава боја кога ке се избришам дали тоа би можело да биде исцедокот.. Ви посакувам пријатна и убава вечер