^ Кажи му на гинекологот може ќе ти даде вагиналети. Исто спомни и за болките. Ќе правиш и брисеви ама незнам дали би ти земал толку рано.
Zenicki koga se zimaat vtorite mikrobioloski brisevi od sinoka dole mnogu me cesa I neznam dali e kandida ili nesto Drugo inace sum 25+4
Не е проблем и сега да ти земат штом имаш симптоми. Инаку околу 34 та и јас знам дека се 2рите. Многу ти е за чекање.
Мешиња ми треба совет.. во Август сме на блиска свадба и ке бидам некаде 7ми, крај на 7ми месец. Дали би нашла да купам фустан или да закажам да шијам? Можеш да си направиш и сега ако ептен имаш чешање...
Види во енџел таму имат големи броеви и јас сум август на кршевка ке барам таму ако не ми точни никој од моите
Каде е тоа? Едит: ги најдов на фејсбук Изгледа е тој каде минатата година си земав два фустани за на синчето роденденот... имаше таму големи броеви, фала
Одма спроти порта ... кај онаа продавницата каде што продаваат огромни лустери сега погоре подолу дуќан два битно таму е
Najprvo se izvinuvam za latinicava posto sum od tablet. Mamicki kako ste denes jas da vi se pozalam uzasno pa dobro bre zasto postojat takvi bezosetni luge ne mi e jasno. Idam kaj komsikata na kafe imase edna zena tamu prv pat ja gledam me prasuva koj mesec si i vikam 7 leleee masala pa kolku si golema pa sigurno si ti 7 ??? I jas se zbuniv so da i kazam prv pat ja gledam mi vika ti da ne ragas porano abe kako izreagira bog da cuva i taa edna druga komsika se smee i vikam a ti se sekas kolkava bese krrkati samo me poglednaa i zakutea dali namerno mi rekoa ili nesvesno neznam abe sepokajav sto otiov. Izvinete na dolgiot post
Тоа е грам памет. Истото и првата бременост го доживував, дека и повеќе се поправив и луѓево без осет: Да не носиш две? Ко божем јас незнам колку носам и сега скоро најадена убаво ладничко беше облечена убаво бев и една ми рече: Оооо абе две да не се, не викам едно е 100% Да не е скриено некаде ми вика Не им се замарај немаат друга работа и така викаат од што незнаат што друго да кажат. Па и чим е некоја што прв пат ја гледаш, ич не и се замарај Уживај си со мешето
Abe kako mozes na nekoj sto prv pat go gledas taka da mu kazes Da ti kazam iskreno na momenti ne mi se izlaga od soba pa tolku se zagleduvaat golema si pa golema e dobro de golema sum moj problem sto da pravam jas i mene me prasuvaat da ne ti se dve kolku pati mi ide da im kazam tri se ne se dve haha a zafcera izlagam do prodavnica edna zena abe se zavrti skroz za da me izmeri duri se sopna brej rekov amanluge prv pat li gledate bremena zena sekundarno te vadat od takt
Не се замарај, мене ме отекоа со спротивното. Си качив нормална килажа од 11-12кг, еве ме 9ти месец сум, ама си зависи од градбата на телото. Сѐ ми е во стомак и гради, така си имам и обравчиња. Коментари еден куп, леле сигурна ли си дека бебето ти е ОК, да не ти е нешто лошо пресметано, ова не е нормално, бла бла до бескрај. Така да или ќе ти јадат слатки дека си големка или дека си слабичка и ќе ти полнат глава со глупости да ти расипат расположение. Битно е ти да си се прифатиш со сите промени кои ти ги носи бременоста, а глупите коментари само на игнор
Ja sum samo vo stomak sega za sega pa ke vidime do kraj haha od glupi komentrai poglupi ama taka reagiraat bozem covek sum ubila se osekam na momenti ko od mars da sum padnata
Не знаев каде па тука ќе го поставам прашањето. Последна менстр.13.04 На гинек бев на 05.05. на рутинска контрола и ПАП. Тогаш матичната ми рече се е во ред еве овде гледам во овулација си др се е супер. Вчерашниот тест покажа бременост. Прашање ми е како би ја сметала бременоста сега? Од кога? Која недела би била? Ств се збунив...
Да си сметам од последната менстр? Нема врска што овулацијата ми била на 05.05? Не би ли се видело на ехо ако се смета така? П.С. Фалаааа
Дa дa немa врскa oвулaцијaтa oд првиoт ден нa пoследнaтa менструaцијa се сметa. И мене ми е збунувaчкo и чуднo aмa сметaњетo е тaкa. Зa ехo би ти сoветувaлa дa пoчекaш уште 4-5денa oти мoже дa не се види(кoнкретнo кaј мене не се виде вo 5тa неделa) Немa прoблем пoвели и друг пaт