Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    24
    Девојки ме интересира тие што оделе или одат на цтг по колку пати во неделата одите. Додека ми ја немаше докторката, докторот што и беше на замена ме тераше барем 2 пати во неделата да одам... терминот ми е наредниот понеделник. Сега се врати оваа мојата и абер нема вика доволно е еднаш оваа недела ???? :^)

2. raddda

raddda Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Ecapereca,zavisi kakov ti e ciklusot...dali do sega ti ima vaka kasneto.Kaj mene vo prvata bremenost trebase da mi dojde na 13-ti.Na 16-ti napraviv test i bese negativen.Si mislev deka mi kasni radi stresot oti toj mesec pravevme svadba.Na 29-ti pak napraviv test i bese pozitiven...Kaj drugarkami eden den ke i kasni i odma i pokazuvuva i toa nemora da e so prvata mokraca.I jas neznam kako odat tie raboti.Izgleda kaj sekoj e razlicno.
    Jas i prviot i vtoriot pat izgleda sum ostanala bremena na krajot na plodnite denovi.Mislam deka i toa ima vrska.
    Zemi si Sure chek i sabajle napravi go na prva mokraca pa ke vidis sto i kako.
    Se nadevam deka ke ima dve debeli crtkicki i posle toa pravo na dginikolog....
    Pozdravce od mene i se nadevam ke ni pises pak ......

3. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    И јас исто,а бидејки ги пијам наутро и навечер и тие се од 250 мг.кога евентуално ке снемам од овие пијам од шумечите магнезиум на кругер тие пак се од 200мг.

4. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    до 4-5 месец и јас пиев двапати, потоа докторот ми рече по една дневно е доволно. Е сега почнаа да ме фаќаат грчеви во нозете, па си мислам да почнам пак да пијам по 2, ама ќе чекам да се врати од одмор да се консултирам со него :*

5. raddda

raddda Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Da prasam nesto...mozebi ima nekja so takvo iskustvo....mozebi na nekoj malce cudno ke bide prasanjeto no sepak..Me boli celoto mese no najmnogu okolu popokot.....Epten cudno...no mozebi da ima nekakva povrzanost...
    Pozdravce....

6. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Срцка и на мене како тебе ми рекоа доволно е еднаш кога бев минатата недела,еве веке и термин ми помина и се,и на цтг сум дури утре (значи после една недела) :^) а од вчера навака имам болки горе кај почетокот на ребрата...Едвај чекам да видам што ке ми кажат утре и дали малово има абер да излага или не :)
    Можда нема потреба од секој ден цтг па затоа така ти кажале..Не е страшно :*

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    вака мила, мене ми иде на 28 дена значи ми каснеше 4 дена, си направив тест и позитив излезе.. бев на гинеколог и ми рече да појдам за една недела бидејки е уште рано да се гледа на ехо. после една недела бев и еве бебчо ( црно мало слатко кругче ) се гледаше веке... ми рече дека сум 2 недели

8. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    е па девојче ти си трудничка 5 недели , а не 2 недели, затоа и ти кажал да одиш за 1 недела за срцева акција односно 6- 7 ма недела ;) :)

9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    за срцева акција ми рече да одам некаде кај 15.07 а кога бев минатата недела ми рече дека сум две недели... :?: шо знам .. здравје кога ке одам ке си прашам поубаво :!:

10. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    I mene mi Kazaa ednas nedelno da odam na CTG à terminot mie cetvrtok e sega nezz shto da pravam koga da odam utre ili ne à bolki nigde nemam. E sega da prasam dali e mozno vodenjakot pomalku da istece ili od ednas nekako cudno koga odam po mala nuzda posle toa Kako voda po tri cetri kapki mi tece da ne e nesto?

11. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    ете сум и јас :D бевме на контрола за срцева акција :inlove: како вовче чуф-чуф :lol:
    дечко ми вика ова си се журка внатре :D иначе пораснало :!: гин. ми вика се гледа веќе бебче.
    и конечно ... ми кажа дека сум 7 недели и 3 дена бремена.

На Bebulleee, Danni79, elena.mak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    мене ми беше високо пукнат водењакот и имав исто така по малку истекување дури и незнаев дека е пукнат додека со рака не ме прегледаа и не истече се, можно е и да е пукнат и кај тебе високо па затоа се излеваат само по неколку капки, како и да е крајот ти се ближи и уште малку ќе се гушкате ;) само со лесно да е

13. nevesta

nevesta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2010
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    110
    еве тука пресметај си која гестациска недела си - http://tvoebebe.com/kalbrem.php , инаку плодот е стар 2 недели, ама бременоста се рачуна малку порано, пред да се зачне ембрионот, затоа и така ти кажал, ама обично никој не рачуна така, туку си се рачуна од денот на последна менструација... има време се ќе си научиш, само напред и пофали се со срцева акција :)

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    :o :o овде ми покажува дека сум 6 недели и 4 дена... и сеа на кој да верувам, само нека ми е здраво и живо. инаку дали имате осетено како да ве тупка нешто одоздола кај вагината денеска ми се има случено тоа 2-3 имате ли некој претпоставки од што може да е :?: поздрав мила

15. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Мешиња како сте ми..некако слабо пишувате...
    Јас инаку супер се чувствувам...морам да кажам дека секретот веќе не ми мириса но сеуште е тука...
    одвреме на време чувствувам мачнини но ништо посебно...лиѓе бре не можам да се изнаспијам се некако ненаспана сум,не ми се доволни 8 часа спиење :yawn: времево сега е супер за спиење не е многу топло таман е...
    Ајде некој нешто да се пожали да се пофали... :*

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ова го пишав и погоре ама еве и тебе ти го пишам можеби можеш да ми одговориш.... дали имате осетено како да ве тупка нешто одоздола кај вагината денеска ми се има случено тоа 3-4 пати имате ли некој претпоставки од што може да е

17. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Само како пулс...така имам осетено... :?:

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    е да нешто како пулс ама појако.. од што може да е тоа имаш ли некоја претпоставка ??

19. She1

She1 Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво мамички :)
    Ние сме во скоро 5та недела и ова ми е прва бременост. Имам некои мали болки во јајниците, слични на предменструални болки, и скоро се‘ ме нервира! Еве сега во петок треба да одиме на преглед пак. Па споделете свои искуства на овие теми. :)

20. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    zdravo mamicki kako ste ? Jas sum super vcera bev na Doktor i si go videv bebceto kako polzavce e :rofl: mu go videv srceto kako trepka ama ne mozev da go slusnam doktorot rece uste e rano i ako pusti da se slusa mosi da mu nastetime oti mnogu toplina ke pocustvuvalo pa taka za slusane ke pocekam drugata nedela ama go gledav kako mu trepka uffff preubo custvo mi napraje slika si ja baknuvam koga ja gledam :rofl: i samo si zboruvam so stomakot :rofl: znam ula sum ama si mislam deka me slusa :rofl: :rofl:

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.