Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Матката од самиот почеток има контракции , од 6-7 недела, само не се осеќаат до второ тромесечие. Мислам тоа што осеќате се бракстон-хикс контракции и не е за плашење воопшто. Зголемете магнезиум само и без грижи. Други се вистинските контракции.

На stevemila, Annath, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.917
    Не :D @mariz и @kristina.k малце ме смиривте пред спиење :whew:Сега го испаничив и маж ми ми рече да закажам преглед . Ајде добра ноќ , мирна без контракции :lol:

На kristina.k, kukla21 и mariz им се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.368
    Допаѓања:
    119.512
    Јaс oд тoa гуглaње и youtube ќе зaвршев нa психијaтaр буквaлнo. Немoјте дa се плaшите се е дoбрo сo вaшите мaлечки, кaкo штo гледaм све е нoрмaлнo вo бременoст и дa те бoли меше и дa не те бoли е нoрмaлнo. Бебенцaтa тaму си уживaaт уживaјте и вие сигурнo немa дa седиме нa фoрум феминa кoгa е времетo нa вистинските кoнтрaкции. :lol: Спијте си мирнo се ќе биде дoбрo без грижa Гoспoд е гoлем и секoгaш е сo нaс :*

На ada21, Stara, forumce и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Немој те молам не се будали. Немаш потреба никаква. Се тоа р нормално

На eli25, iki26 и stevemila им се допаѓа ова.
  5. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Женски што може да се пие за опуштање на мускулите? Имам некој внатрешен немир во мене, не можам да спијам. А нема причина.

6. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    635
    Магнезиум

7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Бедоксин и магнезиум. Друго не е препорачливо баш.

На mariz, Seduction, iki26 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.800
    Допаѓања:
    40.354
    Б комплекс или само вит В6, тој е за нервниот систем.

На stevemila, Seduction и iki26 им се допаѓа ова.
  9. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Се присетив кога некои членки имаа нервозни нозе, јас имам нервозно тело. Возбудена сум без причина, секој нерв ми мрда во телово, не можам на едно место да седам, ако седам во седечка положба ми иде на повраќање... и ред други работи.
    Само болки сеуште немам.
    Пијам Магнезиум од 1900 мг. x2
    Морам и Б6 да почнам.

На stevemila и fana им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.875
    Допаѓања:
    77.364
    Јас сум таква но периодично... но јас сум дома цело време и мислам тоа ме прави таква, а и времево. Па гледам да излезам да прошетам со малиов, дури одам кај тетки, сестра по цел ден им седам :D дури на мм му реков мислам дека ме фаќа некоја депресија :shake: иначе само сакам да те прашам и заборавам... нели е тоа многу магнезиум од 1900мг, па и по две? Мене како што ми кажале макс 500мг.. или има некоја разлика во тој што го пиеш? Иначе пиј какао, тоа малку смирува... баш ми текнува кога работев со едно детенце со аутизам, пред да почнеме да работиме татко му му даваше какао, да го смири..

На iki26 и eli25 им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.917
    Магнезиум мене ми рекоа макс. 3 по 300 мг. ги пиев магнезиум директ. Сега ги сменив со тие на Алкалоид. Планирам по две да пијам.А ова јас мислев кај Ики грешка да не е? Може дека се близначиња појака доза.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Може да е период но лошо ми влијае. Еве и на работа сум и се без-веза ми е.
    Поповиќ ми го препорача овој магнезиум и во упатството пишува по две на ден. Овој го пијам.
    И нервозна сум, викендов се одморив ама пак по општо здравје не се осеќам убаво. 0001441_magcitra-mag-citrate-1900mg-60s-tablets-768x768.png
    0001441_magcitra-mag-citrate-1900mg-60s-tablets-768x768.png

На eli25 и mariz им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.800
    Допаѓања:
    40.354
    Сега баш го прогуглав овој магнезиум цитрат, содржи само 300 мг магнезиум, затоа по 2 се пијат. Јас си користам Магнезиум со б комплекс, тој содржи 400 мг магнезиум, по 1 на ден си земам. Мислам дека бремените смеат да земат 500 или 600 мг магнезиум дневно, не се сеќавам точно колку беше.

На kukla21, iki26, Ano и 3 други им се допаѓа ова.
  14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    I jas pijam od toj magnezium so b kompleks.Piev tableti ama en mi pomagaa nisto pa smeniv.No nema nisto podobruvanje

На forumce и iki26 им се допаѓа ова.
  15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Toa e mnogu magnezium.Jas ne bi piela tolkava doza.I ne e vistina Deka teloto go isfrla nepotrebnoto,imaat pisuvano ovde.Zborev so edna clenka,nema da kazam koja ako.me procita sama i nema da i e problem moze sama da si kaze za nejziniot slucaj.Koco od Hemolab i dal pregolema doza na magnezium i vo sistina dr i kazal Deka mozelo da bide loso po nejziniot zivot.I edno od 1900 e mnogu a kamoli po 2.Imas magnezium na drugi firmi.Jas piev najprvo na healt aid mislam taka se vikaa.Do 1000mg najmnogu se preporacuva taka mi kaza dr.Ova ne ti go kazuvam da te plasam ili slicno znam sega moze da ima komentari od tipot stvaram panika ili strav.Ne.Samo ednostavno zosto da stavas vo organizmot tolkava doza nepotrebno.Prasaj si i vo apteka ke ti kazat

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.941
    Допаѓања:
    203.230
    За МагЦитра - содржи 1900мг магнезиум цитрат, при тоа во организмот се ослободуваат 300 г, што е сосема доволно.
    Во двете бремености пиев различен тип на магнезиум, искрено, најзадоволна сум баш од МагЦитра, најмногу ми делуваше. Кога пиев магнезиум од друга фирма не ми делуваше исто како овој, а имало врска тоа во каква форма е магнезиумот. Најдобро и максимално се искористувал во организмот ако бил во форма на магнезиум цитрат, како што е МагЦитра, а многу помалку ако е во форма на магнезиум оксид, како што е во повеќето препарати на пазарот.

Значи не се внесува 1900 мг магнезиум дневно, туку само 300 мг од две таблети.

На ada21, stevemila, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    A kako moze 1900mg a se apsorbira samo 300?!Nema logika

18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    Дневна препорачлива доза за секое возрасно лице, вклучувајќи ги и трудниците е 300мг. Но и дуплирање на оваа доза е често советувана од страна ан дпхторите, посебно од втората половина на бременоста кога се засилуваат грчевите и болките.
    И јас го имам слушнато истото што пиша и Анатх. Знам дека некои трудници екстра го бараа овој вид на Магнезиум.

На iki26 и mariz им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.875
    Допаѓања:
    77.364
    Еве Форумче прогуглала и пишала дека содржи само 300мг тој, затоа по две се пиеле... и мене премногу ми изгледа па 3800мг магнезиум да се пие.

На iki26 и stevemila им се допаѓа ова.
  20. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Neznam bezveza e malku.Pies 1900mg a se apsorbira 300(facepalm)Pa ok mozebi.Inace 2×1900 toa e premnogu