Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Masnickaaa

Masnickaaa Популарен член

Пишував и претходно, докторот ми рече дека смеам да пијам магнезиум во 9ти месец, максимум 500 мг дневно, јас пијам магнезиум директ од 375мг, пола сабајле, пола навечер. Ми кажа дека магнезиумот не е штетен за бебето, туку може да биде штетен за мајката доколку се пие во големи количини.
    Инаку јас од утре влегувам во 40та недела, и јас имам болки во кичма, препони, стомак. Ноќеска се разбудив и да сменам положба, кога ми пукна/крцна нешто меѓу нозе, претпоставувам карлицата се шири, дури и маж ми слушна, мислеше дека ми е ногата, ама беше кај препоните. Се надевам телото се спрема :) Малку ме фати страв :o Утре сум на ЦТГ, па ќе го прашам докторот.

2. fina erika

fina erika Популарен член

додека не се породиш треба да го пиеш

Kay Scarpetta likes this.
  3. stevemila

stevemila Форумски идол

Ovde vo mk se e obratno.Vo Ch magnezium ne se pie stom se vleze vo 9ti.

4. iki26

iki26 Популарен член

Женски нормално е течење на крв од носот во бременост така? Ми тече само при секнење. Вчера ми течеше, ај си реков нормално е, еве и денес 2 пати ми течеше, веднаш сопира само додека го дувам.

stevemila likes this.
  5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

И мене ми е така. Читав тука дека и други се жалат, па не му придадов значење.

iki26 likes this.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Normalno e srcka. jas maka macam so zatnat nos.I toa bilo normalno:worried:

Edit:Nerva me tepa od cesanjevo na stomakot.Mackam kokosovo maslo,se smiruva pa za kratko pak.Stomakot mi e cel veni.Ocigledno od rasteganjeto na kozata se poznavaat tolku.I okolu papokot mi e nekogas modro.E ova enznam dali e normalno:?:

iki26 likes this.
  7. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Доктор вика до пораѓај

Еве ме пак домче... ќе си почекаме некој ден :)

Ano, Kay Scarpetta and orhideea like this.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Му кажав на докторот дека ми се стврднува стомакот, ме праша колку пати во денот, кажав околу2-3 пати ,вика ништо не е тоа. Значи се е нормално.

eli25, Seduction, ada21 and 3 others like this.
  9. fana

fana Форумски идол

Да, имам читано поради зголемениот волумен на крвта може да се јави крварење од носот и е нормално :D

10. stevemila

stevemila Форумски идол

Eteeee se e normalno duri i nenormalnoto haha:hug:

11. ada21

ada21 Популарен член

@iki26 мене секој ден ми тече по малку , да се чепнам само и готово , нормално е .
    @forumce која недела беше ? Мене ми се стврднува така ,некогаш повеќе некогаш помалку ,бев правев и емг на утерус се е нормално не се плаши .

forumce and stevemila like this.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Јас прекинав со магнезиум откако влегов во 9 месец, потоа ептен по потреба пиев. Кога ќе почнат вистинските контракции ни магнезиум не ги смирува.

13. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

И мене ми се стврднуваше по еднаш по два пати кога бебето ќе се поместеше барем така мислев дека од него е, а сега последните 2-3 дена некако почесто, 25та недела сум. Колку често е нормално? :sweat:

eli25 and stevemila like this.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Вчера во темава неколку жени кажаа дека им се стврднува стомакот, па јас денес го прашав докторот и тој ми кажа дека не е страшно, па затоа пишав за да ги охрабрам. Јас сум 22+, не знам колку пати дневно е нормално ама 3-4 пати не е ништо.

ada21, kukla21, Ano and 1 other person like this.
  15. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Девојки немате претстава колку ми е мака што пишав. Се надевам дека не ве растревожив многу.

Last edited: May 22, 2017
  16. forumce

forumce Форумски идол

После тебе и други пишавме дека истото ни се случува, јас секако денес бев кај матичниот и си прашав. Нормално е, штом на повеќето ни се случува истото. Немај гајле ти, затоа постои темата.

kukla21, eli25 and stevemila like this.
  17. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Јас ја начнав темата :$

eli25 and forumce like this.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Добар ден, ама сум утепана ми се спие ми се плаче.. ме бута времево, ми паѓа притисокот. Бев во 12 на факултет како божем набрзинка да земам материјал од проф за полагање, арно ама си чекав 3 саати таму, среќа имав чоколадце во ташна и се залажав малку. Ми пропадна и план за ручек, па спржив јајца и колбасички, испеков пиперки ги направив со оцет и една брзинска крем супа направив, мора да се апне нешто.. но искрено слатко се најадов :) Во памет ми е лубеница, ама незнам од каде да земам да ја погодам... или сепак да чекам уште малку :?: :lol: Мене да ви кажам ке ме снема периодов малку, три предмети ке полагам... па и семинарската една од две книги треба да правам (тоа денес си добив на факултет :lol: ), ваљда ке успеам, среќа детево си спие 2,3 саати, па тоа време активно ке работам на тоа. И така едвај чекам мм да дојде и да дремнам малку. Сестра ми до скоро ми беше, она го чуваше синко додека бев искочена...

Bebulleee, fana, stevemila and 6 others like this.
  19. Kay Scarpetta

Kay Scarpetta Истакнат член

Мене некаде од 8ми месец почна да ми се прави така како модро околку папок, малку ми е језиво и помекичко кога се мачкам со масло против стрии. Вени исто имам доста, стрии засега не, ама сто посто ќе испукам по породување пошто чеша многу, склона ми е кожата, си носам на бутовите уште од пубертет. Доктор ми нема речено ништо за ова што е како модро, сигурно си е нормално на толку растегнување :)

За течење крв од нос, мене така до 6ипол месеци при секнење ми течеше. После кога почнав со клексанот воопшто не ми крвареше, чудна работа. А за затнат, ми се затнува, дури хрчам повремено :$

stevemila likes this.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

И јас неможев да издржам, се јавив. Истото ми го кажа . Праша и дали имам болки. Цтг рече ептен при крај се прави.

stevemila, Ano and forumce like this.