Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    А ти колку пати во денот осеќаш стврднување?

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.917
    Не можам да кажам зошто мислев дека е главата на бебчо. Кога опишав на др. рече тоа е тоа, контракции. Ама секогаш осеќам од десна страна. Сигурно 3,4 пати. Денес се случи исто ама многу мрдаше се испакна и пак почна да мрда. Пак незнам дали тоа е тоа:(

На stevemila и SophiaBella им се допаѓа ова.
  3. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Ах како ќе се издржи, само паники, страв во коски. Па и денес цел ден ме боли лево долу кај препонот, клукање, тапа болка немам појма, ама се ме плаши :(

4. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.452
    Исто и мене ми се случува. Скоро секогаш на десната страна, ама јас мидлев дека бебо се врти па затоа е така. Среда сум на контрола па да видиме што ќе речат.
    И папокот ми е модар и стомакот почна стрии да ми се прави иако се мачкам со се што сум слушнала, ама таква ми е кожата од секогаш.
    Имам 1000 прашања во главата, дури се породам таман ќе обелам целосно во косата

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  5. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    18.007
    Девојки и јас имам такви безболни стврднувања на стомакот. Легнувам на лева страна и ми поминува. Си викам нормално е. :whew: 29+5 сум.
    Инаку сабајлево малку се исплашив. Почуствував како да ми е затнато грлото и исплукав чиста крв. Можно е да ми течело ноќта од нос и да ми се слеало во грло дека спијам на високо. Ама не знам... :(

На eli25 и stevemila им се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.917
    Препони и мене ме штрекаат.

7. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Мамички од вчера ве читам за стврднувањето на стомакот, исто е и кај мене ама јас си мислев нормално си е, а јас плус и болки имав неколку дена како пред циклус и се испаничив сега :(
    Кај вас барем нема болки. Јас утре сум на контрола па ќе му објаснам на докт. што и како чувствувам и да видам дали и мене истото ќе ми го каже. Изгледа е нормално овој период да имаме лажни контракции...
    Да се надоврзам... и мене денес ме клукаше долу кај лев препон, а и навечер кога станувам за во тоалет позади половините ме штрекаат. Уште сега почнавме да си се жалиме, а цело лето е пред нас , којзнае уште за колку работи ќе паничиме.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ве гушкам сите!

На Bebulleee, mariz, Aneta92 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.799
    Допаѓања:
    40.354
    Препони и мене ме болат, исто и карлицата. Нормално било ми кажа докторот. Заборавив да ви кажам дека др. ми препорача да пијам магнезиум, јас му кажав дека веќе пијам, вика добро штом ги пиеш.Исто така осеќам и како менструална болка, ама многу мала и кратко трае.
    Мислам дека џабе стресови си правеме, нормално е.

На stevemila, Belabelinakinder, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас не сум ни сигурна кај е ова болка денешна. Малку подесно од препонот, или малку погоре, не баш на препон. Можи кај јајник :^). Не знам, не можам да осетам точно. И ме клука. Ме стега болка тапа и ме пушта секундарно, по некоја минутка пак. Така ми е цел ден. Како клукање. Се напив и магнезиум залудно, пробав и положби да сменам ама не застанва, еве веќе со саати, насекое. А пак стврднување баш сега немам никакво. Само таа болка.

На eli25 и stevemila им се допаѓа ова.
  11. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.452
    А ти да појдеш на лекар да им кажеш се, да не чекаш уште 2 недели, вака психички уште кој знае што ќе осетиш. Види си го бебчето слушни му го срценцето и после ништо нема да ти биде. Ова од искуство ти кажувам.

На stevemila и SophiaBella им се допаѓа ова.
  12. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Од напнатос повеќе одмор срцка

На iki26 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mia.milicka

Mia.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    205
    Мамички, морате малку да се опуштите. Болките се чуствуваат, нормално е. Ако се мислите за секоја болка што ја имате, ќе искинете нерви. 29та недела сум, и мене ме фаќаа паники. Доколку сметате дека треба да отидете на гинеколог, подобро е да идете отколку да се мислите постојано. Сепак самата интуиција ќе ви каже дали е нешто не во ред со бебчето. И не гледајте многу Јутуб видеа и не гуглајте артикли. Поголемиот број се напишани за собирање на кликови и промовирање страни и огласи :) останете само на форумов, кога сте во недоумица - идете на преглед. Останатото време, уживајте во бременоста, иако не е лесна :) ве гушкам и праќам љубов! Посакувам се да е во ред кај сите!

@iki26 и мене ми течеше така посебно во второ тромесечие. Целосно нормално, зголемен доток на крв и пукање на капилари. Доколку е само на секнење секако. Ако ти тече крв постојано, во млаз и без секнење, тогаш прашај доктор. Пробај да не го надразнуваш многу.

Последна измена од модератор: 22 мај 2017
    На karibian, Belabelinakinder, Stara и 7 други им се допаѓа ова.
  14. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    276
    Со првата бременост болки 0 ама ништо баш ништо ни магнезиум немам пиено а сега баш вчера осетив благи како менструални болки во стомак и позади во кичма а ги имам заборавено скорЗ бидејќи после првиот пораѓај мене ми прекинаа менструалните болки може само глава да ме боли малце и бебето баш ме клоца во бешика :)) тоа одамна ме боли не од сега :) џабе се паничиме само :)))нормално е да не боли :) и да кажам ме факааѕ грчеви бог да чува баш на препон... :)

На Luna91, forumce, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    И мене најчесто на десната страна од папокот, некогаш и од двете страни во исто време но поретко. Мене ме фаќа сигурно 5-6 пати во денот, ама мислев дека е бебе и немам му кажано на докторот. Ама пак ставам рака на меше или се вртам на лева страна и поминува. Ова ми треае сигурно од 18 недела најмалку, сега сум 24.(facepalm)

На stevemila и barby им се допаѓа ова.
  16. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Сега ги изчитав последните 2 страни , кажи речи кај сите го има ова стврднување . Па малку да ве опуштам , пред некое време ептен се исплашив дека мислев контракции 300 филмови лоши и ми дадоа упут за емг на утерус ,бидејќи толку рано на цтг не се регистрираат контракциите . И бев и се излезе дека е со нормален наод . Значи не се контракции и не е ништо страшно . Повеќе стресови си правиме што мислиме само . Пијте си магнезиум ,б6 и уживајте . Ве поздравувам и ве гушкам . Добра ви ноќ

Инаку мене ми се стврднуваше некогаш и по 10тина пати во 1 час , а тоа почна негде од 19 недела од кога и почна да мрда бебето посилно .

На karibian, eli25, iki26 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.368
    Допаѓања:
    119.507
    Мaмички денес бев нa дoктoр и прaшaв дaли е нoрмaлнo дa не бoли меше. И рече дa и тoa нaјчестo се бoлки вo лигaментите нa мaткaтa a истo рече декa не сaмo мaткaтa туку мoже целo меше дa бoли oти сите oргaни му прaвaт местo нa нaшите мaјкини мили бебињa тaкa дaaa :* се си е вo ред и нoрмaлнo:hug:

На karibian, eli25, Bebulleee и 6 други им се допаѓа ова.
  18. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Ги мразам ноќите :( Од 01:00 часот сум будна и никако да заспијам. Врти се лево- десно се џабе. Ќе ја разбудам и малата и ете беља во 04:00 часот. И кога ќе ми речат уживај во бременоста се е супер, те мазат, те пазат...
    Искрено едвај чекам да се породам, иако е рано и немам проблеми во бременоста,ама ми се смачи секоја вечер да дежурам. И јас имам душа и сакам да спијам, и нормално да функционирам. А тек што ме чека после 25-30 недела можам да замислам.

На Belabelinakinder, orhideea, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.049
    И јас како тебе по цели ноќи дежурам,креветот го искршив вртејќи се и станувајќи.И порано не бев спанка ама сега па ич,ниту бедоксин ниту млеко помага,а што викаш ниту нешто ме боли освен киселини одвреме навреме ама не ми е несоницата од тоа.Не одам на работа ама по цел ден сум излезена и навечер шетаме и ќе поспијам 2 саати со лоши соништа и уште полошо ми е отколку да не спијам.Пробав денски да поспијам и тогаш исто кога ќе почне срце да ми лупа како некој внатрешен страв и пак станувам уште поуморна и нервозна.

На Belabelinakinder, iki26, orhideea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @iki26 а да пробаш со камилица чај пред спиење , за опуштање и поубав сон . Јас кога ќе се напијам одма ме совладува .

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.