Не сум била сама. И јас имам проблем со спиењето. Ќе се разбудам за одење во вц и после не можам да се успијам. Па носот ќе се затне и не можам да дишам, па и тоа ме нервира. Врткај се лево-десно дур се успијам.
Taka sum od pozitiven test.Eve 18ta nedela.Sega pocnuva i stomakot da mi nateznuva i uste po belja.Kaj ni e krajot
Да ви кажам само брзински дека брисот за уреаплазма ми е негативен, вчера резултати ми стигнаа... Џабе ке се кљукав антибиотици, среќа не го земав Еритромицинот и не почнав да го пијам... Убав ден
Затоа јас си носам брисеви само во Авицена. Не ми се ризикува со државно - дали има реагенси, дали е чисто, дали на време го направиле тестот..
Ќути јас се чудам што прават со брисевите, дури и сестрата кај матичната се чудеше како е можно секоја втора жена да има уреаплазма, којзнае што прават на тоа машините за испитување
Издаваат резултати од ракав. Еден период се излегуваше негативно. Туку, јас знам дека брисеви се задолжителни во бременоста 2 пати. Во ремедика препорачуваат 3 пати, од кои едните сега во 28ма нед. Ја прашав матичната ми рече ако немам симптоми да не правам. Ама се мислам ќе направам Вие кога правевте втори? Првите ми беа негативни.
јас во 35 пред породување ги направив сите оние стандардни 4 плус за стрептокока, не се знае што може да искочи во мегувреме и на докторот не му се ризикуваше бидејки план ни беше природно да се породам. Инаку оние баш втори ги правев околу 25-6 недела.
@eli25 супер за прашањето , исто и јас се мислам овие денови , да одам да ги повторам . Првите јас мн рано ги правев во 10та недела , ми беа негативни само кандида лечев . Можно ли е да се појави нешто наеднаш ? Малку страв ме фаќа
Леле исто ми е и мене почна некаде накај 20 недела и еве ме 29 сум веќе и уште не сум наспана,таман накај 3ч ќе заспијам па малиот ќе заплаче во сон и по него станувај а во 7ч алармот за на работа..И јас едвај чекам да се породам
Здраво мешиња. И јас навечер тешко заспивам, ама затоа на сабајле си поспивам. Сабајлево спијав до 10:30 телефонот ме разбуди инаку може уште ќе спијав. Навечер имам киселини треба да испијам ладно млеко половина кг некогаш повеќе за да можам да заспијам, и шишето со млеко пред да легнам го земам до кревет. На дење седам дома не шетам многу, жешко ми е се потам многу а и не ми се излегува сама. Од лева страна многу ме боли кај бубрегот неможам ич да легнам на дење одма се укочувам а на сабајле одвај се раздвижувам. Ние сме 29+1 ехее лета времето Имајте убав ден
@orhideea што убавооо , уште малку со 3ка напред ќе сте . Со душа чекам и јас . Ми бегаш за 1 недела и 5 дена
Да да и јас одвај чекам понеделник за да влезам во нова недела А една недела не е многу голема разлика не се знае која бебушка ќе излезе порано
@orhideea тука негде сме битно летото ќе се тркаламе @SophiaBella ти која недела си веќе ? Ајде уште малку со 3ка напред поважни ќе сме хахаха Со полни 30 се влегува во 8ми така беше нели?
25+1 имам време уште. http://tvoebebe.com/BREMENOST/nedeli-meseci Јас по оваа табела се водам, е сега за во 7ми гледам негде со 27ма недела се влегва, негде со 28ма, не знам точно. Овде пиши во 7ми со 27ма, во 8ми со 31 се влегва, а како е точно немам појма.
Јас мака мачам со настинкава, ништо не помага. Дење ок, ноќе затната, грло боли пече, пукнав. На секој саат точно одам во вц. Оффф маки слатки. Сабајле се накашлав и нешто ме пресече ниско доле ко со нож. Од памет се вадам така.