Ви кажав дека ќе ви пишам во врска со пастиљите што се на природна база од Исландски лишај дека кај мене немаа ефект. Ги пијам од Саботата но без ефект. А беа околу 250 ден. Може на некој друг би му делувале но мене не Ми останаа 4 апчиња антибиотик Цефакс од 500мг ќе ги допијам утре о задутре. Ги пиев пред месец дена бидејќи имав бактерија во урината. Покрај грлото почнав и многу да кашлам и ме боли стомакот и доле ср напрегам. Сега мерев интемпература имам 38 с. Се напив Парацетамол па ќе видиме. Ова се ми е од многу напор и се турбо, а без сон. Се надевам со бебушки се ќе биде ок.
Мамичка, правец на лекар. Не допивај апчиња. Особено што не чини прекинати дози. Лека може ќе ти препише нова доза и ќе се средиш. Знам дека сакаш да функционираш како пред бременост. Ама факт е дека не сме исти во бременост. Мора да си го слушаме организмот. И јас во саботата цел ден на улица и после тоа два дена неможев да се оправам. Се силев дека можам, ама организмот си кажа дека ми дојде премногу. Тебе сигурно и потешко тие особено што имаш и детенце за кое треба да се грижиш. Земи некој ден одмор, малку олабави се.
страшно е... јас незнаев само некако претчувствував дека немам и ете замолив да се повторат тестотвите. од се што пиеме нашиве бебиња имуни ќе станат на лекови
Леле срцки и ти близнаци носиш колку убаво нека се буцки само се да е во ред Земи пијај чај од брусница два пати во текот на денот за бактеријата а за кашлицата млеко со горен шеќер ако можеш
Конечно после месец дена да ја преспијам ноќта Пред да легнам се напив голема чаша со чај од камилица(2 кесички ставив) по совет од една членка. Thankss a lot. Не знам дали е до камилицата или веќе бев истоштена ама се наспав иако од 6 сум станата. И денес пак ќе пијам пред спиење па ќе видиме.
Блазе тебе јас вчера во два седнав цел ден средував се спремав за гости денес му е името на мажот ми и капак на се цела ноќ не сум спиена незнам како ке издржам денес
Нека му е вечно името и уште 100 години да го слави. Конечно и за мене една убава ноќ после толку време. Уфф ти денес турбо ќе бидеш Малку по малку не се оптеретувај се наеднаш.
Mila da probas samo so fizioloski rastvor prvo i inhalacii so rastvor od mentol? Mislam deka mozi i septanazal oti takvo ima za deca ama gledaj da ti e posledna opcija (izvinete za latinicata)
Земав од тие што се за затнат нос со солена вода само ,ама ништо не помага ми се смачи веќе неможам убаво да дишам ,скоро цела бременост си имам проблем со затнат нос до 32 недела стасав ама веќе неможам да издржам морам да земам нешто да ми го отзатне носот :/
Не се препорачуваат до 12 недела , ама ти чим си 32 можеш . Јас кога настинав бев дваесет и некоја и матичната ми рече можеш само гледај да биде еднаш дневно и највеќе една недела. И јас септаназал користев.
Епa нaјдoбрo дa се јaвиш нa дoктoр пa дa ти кaжaт кoи oд сите тие кaпки зa нoс (септaнaзaл нaфaзoл едил и сл) е нaјбезбеднo зa бебуш. Сo пoмин некa е
И мене скоро постојано ми е затнат носот и матичната ми ги препорача aqua maris. Тие се безбедни во бременост, а и помагаат
Јас користев многу различни капки за нос и мн. време пред бременст. Кога забременив користевсепта назал за возрасни до 4 месец. Потоа д-р ми рече септа назал за деса или оперил за деца. Јас пи неколку пати во денот и ноќта прскам инаку невозможно е да дишам. Сум чекала сам по севе да се одзатни, но не, умирам без воздух. Бебето засега е во ред и ако користам нон-стоп спрејови. Друго ништо не ми помогна, дури и терапиите на специјалистот за нос.