Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    @mariz не сум ти го прочитала коментарот, од која лабараторија ти беше првиот резултат каде што си позитивна на уреоплазмата?

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.867
    Допаѓања:
    77.344
    Позитивна и на уреаплазма и на кандида, матичната ми правеше.. а како што ја разбрав сестрата што работи кај неа државно ги носат, а каде поточно незнам... само баш така ми рече сестрава: што е ова секоја втора жена на брисевиве има уреаплазма... :^)

3. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    9d0324c6c952241326e924600e5216b1.jpg Eve jas sum vakva:worried:

На fina erika, manako1, Belabelinakinder и 6 други им се допаѓа ова.
  4. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    На Seduction и stevemila им се допаѓа ова.
  5. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.989
    Јас спијам со маче. Па кај се будам по десет пати да се свртам од што ме болат колковите пазам и неа да не ја згмечам :D ама не ми смета многу е внимателна :l:

На ada21, manako1, Stara и 3 други им се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
  7. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Мене сега ми земаа брисеви во 36 недела што се. Јас сама си ги носам. Моментално на микро немаат реагенси, па во институт за јавно здравје се носат.
    Те прашав затоа што јас со авицена оваа бременост имам лошо искуство. Значи правам крвна слика и уринарен статус скоро секој месец. И буквално секој пат во урината имам бактерија со два плуса. И после правам уринокултура и буквално секогаш е чиста. А секогаш урината ја земам како за уринокултура, многу внимавам ( значи првата урина, прво се мијам, па прв млаз фрлам и после собирам во стерилна чашка) ова ми се случува мене и на уште една трудница секој пат.па ми се чини дека и тие почнаа да се глупираат.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.211
    Допаѓања:
    124.911
    @irena.1 и јас имав три плуса па нег. уринокултурата. Да знаеш дека не значи ако има бактерија на обичната тоа значи дека има бактерија бидејќи со уринокултурата се испитува бактерија која е штетна и треба да се третира со антибиотик. Затоа се прави кога има плусеви за бактерија за да се разграничи :)

На irena.1, Seduction, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.524
    За жал искуствата покажуваат дека од секаде имало грешки. И мене есента во авицена ми излезе резултат со серумско железо 4, а во живот сум немала проблем. Еве дури и сега во бременост, 25 недела железото сеуште ми е 19. Сум имала и грешни резултати од Ј.Сандански, каде ми излезе висока вредност на ТСХ. За на микро и мене лани ми излезе уреоплазма. Па повторив во авицена немаше ништо. Сега во 13 недела на микро повторно ми покажа дека има уреоплазма. И веќе незнам што да кажам.
    Матичниот и овој пат ми викаше да не примам терапија, а докторката што ми ја води бременоста вика дека уреоплазмата може да не ја покаже,а да е присутна, дека многу било битно и како се зема брисот. По нејзина препорака овој пат се решив сепак да не ризикувам и истерав со една дозна вагиналети еритромицин со нистатин.
    Незнам зошто ни прават вакви стресови. Ако си контаминирал, подобро побарај ми повторно да дојдам за примерок отколку да ми издаваш погрешни резултати. Ама очигледно не им е гајле за пациентите.

На Вереничка, irena.1, eli25 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Фала ти капнав цел ден се оптеретив и тоа многу дури сега легнав нозе да испружам ;(

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. S*K*O*R*P*I*A

S*K*O*R*P*I*A Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.417
    Вечно нека му е името на мажот ти уште многу години да си дочека. Сега помина гужвата одмори се и собери сила за новиот успешен ден. Добра ти ноќ и убави соништа

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @stevemila хахаха како ме насмеа со видеото :D
    @Capricorn Taurus и јас спијам со маче хаха , како ќе се наместиме така се будиме . А што планирате за понатаму со мачето ?Како се ближи времето се повозбудена сум за бебето ,а од друга страна ми е мнооогу жал дека ќе треба да се разделиме со мачето ;(

На Capricorn Taurus, stevemila и fina erika им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.867
    Допаѓања:
    77.344
    Од минатата бременост до скоро јас бев со под 10ка цело време, неможев да се опоравам никако.. не фероглобин, тотхема што не пиев и џабе. Сега за еден ипол месец пиење Феррум лек сируп ударна доза од 10мг, со 500/1000ка витамин ц ми се качи 16ка, па прекинав да пијам и месец и више не пиев ништо и на последна крвна слика скоро што правев 18.6 железото, се чудам дури :D ако пак му текне да паѓа пак феррум лек сируп ке си земам... :) Кај секој се различно делува, само треба дa го погодиме лекот :D

На stevemila, kukla21 и eli25 им се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.364
    Допаѓања:
    119.468
    Епa мене хемoглoбинoт ми е низoк 10кa ми е a 12 е дoлнa грaницa. Сегa земaм едни ќесички "siderAl folico" мнoгу се дoбри без метaлен вкус и без прoблеми сo желудник и стoлицa. Ги препoрaчувaм иaкo се мaлку "сoленки" вo ценa.

15. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.989
    Ова мое најубаво маче го чуваме кај моите веќе 10 години. Во стан, ептен е домашна дел од семејството ни е. Јас таму спијам бидејќи реновираме кај нас. Ама ќе си го носам бебчо таму нема никаков проблем. На сестра ми децата се нон стоп тука од само раѓање пораснаа со неа. Зошто да се разделите чувајте си го. Ни први ни последни што имаат животинче и бебе :*

На Mari*, Stara, Melinda85 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Capricorn Taurus и нашево е во стан , 5 год е веќе , не излегува никаде , од чисто почисто е ,но сепак ми е страв барем првите 2,3 месеци се мислев да го однесеме кај на мм неговите . Уште се мислам незнам како ќе биде , одложувам да донесам решение ;(

На Capricorn Taurus и stevemila им се допаѓа ова.
  17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.493
    Допаѓања:
    22.824
    И јас имам мачор кај мајка ми. 13 години скоро го чуваме. Кастриран, не излага никаде. Не е некој да се пика и умилкува. Јас мислам дека нема потреба од разделба, едино цело време под надзор, ради влакна и да не му легне на главче. Мојов не се ни приближува до деца.

На Capricorn Taurus, ada21 и eli25 им се допаѓа ова.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Jas imam morsko prase.Epten e povrzano so mene.Postojano mi bese vo racete.Od pred ivf ne sum go doprela.I ako ne e iscisten akvariumo bas smrdi.Se mislam veke da go ispratam kaj majka mi na posedok ama naviknata sum so nego I jas neznam so da praam:|

На Capricorn Taurus и Melinda85 им се допаѓа ова.
  19. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.815
    Мила и јас имам морско прасе го чуваме 5 години, мм постојано го чисти кафезот и го бања. Не планирам здравје да се делам од него, најверно другарче ми е дома. А моите имаа куче кое само дома го чуваме, здравје се да биде во ред со бебулето мое, ќе расте со животинчиња. Јас така пораснав❤

На manako1, Capricorn Taurus, Masnickaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  20. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Dur bese maz mi ovde lesno mi bese.Toj go sreduvase.Sega mi ostanuva mene.Ili ako dojde nekoj da go iscisti.Znaes kako mirisa ako ne se cisti redovno.I jas rastev so zivotni.

Последна измена: 25 мај 2017
    На Capricorn Taurus и Melinda85 им се допаѓа ова.