Мимички ние бевме на контрола пред 2 дена, само немав прилика да пишам..Синко таман си одговара на неделите, супер напреднува, постелка добра, плодова вода доволно, но мама со низок хемоглобин од 9,5. Ограничена сум со лековите кој смеам да ги пијам дека имам таласемија па сега почнав да ги пијам Хемовит плус од кој имав добар резултат пред да забременам и се надевам и овој пат да има подобрување. Испитував и д-димери слабо покачени ми се на 714 , така да пишува дека не треба дополнителна терапија. Убав ден на сите
Ти го разбирам стравот ама јас не би го дала ни на кратко, ти си знаеш најдобро ама ако е мирољубиво маче само ќе треба да внимаваш кога ќе го легнеш бебуш случајно да не легне врз него мачињата сакаат топло и може несакајќи да му стежне. И секако дека во спална нема пуштање навечер јас сум навикната на животинче и не би ми било проблем да внимавам. Инаку мојата толку многу ја сакам што нема ден без да ја гушкам и бацувам. Мислам дека само среќа во куќа ни донесе Така е срцка нема посреќни и понесебични луѓе од тие што растат и го делат животот со животинка, без разлика каква. И јас би сакала моето бебе да порасне така
@Capricorn Taurus така е и јас го гушкам и бацувам секој ден , но ми е страв на пример да не скокне врз бебе или слично , но во спална никако нема да биде , посебно ќе си спие ќе се снаваѓаме некако додека да навикнеме
Jas ne bi go guskala ili bacuvala.Znaes deka moze da ti prenese ne daj Boze toksoplazma.I jas mnogu sakam zivotni.Ama izbegavam da gi dopiram.Taka e posigirno,ne bi rizikuvala.Jas go bacuvav ova moevo brlivo prase,ama sega nitu go dopiram
@stevemila избегавам колку можам , повеќе го гушкам само Инаку пред година дена си правев испитување за токсоплазма за секој случај . Мачето никаде не излегува освен на тераса , а изметот не го чепкам , не се ни приближувам.
Mnogu gi sakam tie krzeni topcinja,dusi se.Pravese li torc sega vo bremenosta?Jas ne sum.Go prasav Nikolov,na microbiologija ne praat.Moram u Medika.Okolu 3iljadi e
@stevemila сега не сум , ми кажаа не е потребно . А во медика беше околу 2800 ден . А и се прави на почеток мислам
Tolku e.Ke go prasam utre Trajkovski dali treba da praam.Ne ispituvam veke nisto taka od so ke procitam.Samo stresovi ke si pravime.
Женски денес цел ден имам осеќај дека ми тече од доле нешто. Но на дневната улошка немам ништо,а штом седнам имам чувство како да ми тече мислиш циклус имам. Знам нормално е тоа, но имате вие таков осеќај?
Jas da.Mi tece prozirna tecnost.Ko da mokram.Od sam pocetok mi e taka.Koga go prasav dr togas,rece normalno e.Ke go prasam utre pak.Mene mi tece i utrogestan so stavam.Ne stavam vloski.Ne mi treba sega i nekoja infekcija.Menuvam Gaki neznam ni jas po kolku pati pa cista sum
Јас кај и осеќам и гаќите ми се водени, јас незнам што е работава, дали е вагинален исцедок или.. ваљда не се подмочувам на секое во гаќи малку ми е зафркната бешикава од прва бременост (дури од неа неможев да вежбам аеробик, на секое скокање пуштав во гаќи капки, мочав пред вежбање и џабе...). Ке бидам од бабичките кои се мочаат во гаќи
Море живи смешки бев, сите кога скокаа високо јас си подрипнував по малку... а машко инструктор имавме и срам ми беше да му речам се мочам во гаќи Дури на екстремно скокање јас буквално скроз на страна се тргав
Здраво мешковци. Јас денес сум многу подобро, не знам дали е до времето што малку залади, топлото не ми прија многу или поради тие чудата што ги користам за подобрување на крвната слика. Не се будам со главоболка, не сум поспана и малаксана, да чукнам во дрво, многу повеќе енергија имам, едноставно подобро се чувствувам. Се надевам дека почнала да ми се подобрува крвта.
Samo so se vrativ od Sk.Tiroidnata se podobrila.Sega e 2,70 taka nesto.Bevme na eho.Konecno,moeto sonce e devojce.Kukle mamino.I ima mnogu ubavo facice.Nose,uste celo vreme ko da cicase.Na kraj si stavi palec vo usta.Snimavme video za tato,sliki.I mi lici na nego.Tesko mi bese so ne e ovde.da se raduva i toj.Mnogu bese nemirna,ko mama zivec.Samo me zagrizuva grloto na matka.Minatiot pat bese 30mm i nesto, sega okolu 25mm.Rece na mnogu noga da ne stojam.I da ne preteruvam so rabota i setanje ko so bev do sega.Prvo mi kaza utrogestan da prekinam a progesteron da bockam na dve nedeli.Posle merenjeto kaza da se bockam isto ko do sega,na edna nedela.A utrogestan da prekinam.Ama ne prekinuvam ke prodolzam po moja inicijqtiva.Nema steta taka?Za 5nedeli mi kaza da odam na drzavna za pregled na srcenceto,skrining 2,i skrien seker.Ke mi sredi toj kaj nekoj dr specijalist.Od torc nemalo potreba
Девојки. Имам мачка дома вакцинирана, ревакцинирана, чипирана и сл. Трудна цела бременост немаше кој па јас и менував песок, со ракавици наравно, ја бацував, ја гушкав и спиев со неа. Правев тест за токсоплазма, ама тој се правел пред да забремениш ко што разбрав тогаш. Беше среќа негативен, ама не можам јас бар за мене кажувам да се пазам од се и да не правам ништо. И мојата мачка терасата и е најдалечно место кај се придвижила (мада минатата година за време на парење, уште не беше стерилизирана се џитна од 4ти спрат) па трчачи кораком по неа у 5ти месец по скали без душа сум трчала. И па ја гушкав. Знам, петарда сум, ама си ја сакам мн.
Mamicki jas sum 27 I 3 dena, bebus kasni 5 dena vo rast, na terapija sum so clexan, aspirin I boleduvanje. Maticniot mi dade 15 dena I denes bev vo drzavna da mi prodolzat boleduvanje. Ne mi e jasno kako tamu mozea da mi izvadat drugi dimenzii. Vcera na eho deteto bese 927gr. Denes u drzavna vikaat 1270gr.Vcera na dopler gledase maticniot deka protokot na krv niz papocnata vrvca e oteznat, denes isto taka se gledase a doktorkata veli se e vo red. Stvarno ne razbiram. Kako posle da se poragam vo drzavna koga nisto ne im veruvam.