Јеее ајде може другарки родени на ист ден да испаднат Некако како да знаев дека и кај тебе е 100% мома Живи, здрави само
@stevemila Si ja vide ubavicata na majka Sakav da ti kazam I mene vo New Born koga mi go prekinaa utrogestanot i mi go namalija, pa vednas prekinaa progsteronot, mislev loso ke mi bide, se plasev, mi go prekinaa I fraxiparinot, uzas, no ne se plasi, moras ednas da gi prekines. Slusaj go gin.toj znae sto e najdobro za tebe. Za grcevite, mene do sega 3 pati me fatile po 3 dena traat i toa seriozni kontrakcii, no nisto ne bese. Samo prviot pat bev na gin. da vidam sto e toa stegni/pusti na stomakot. Toa se lazni kontrakcii, a za grcenje na stomakot odnosno stvrdnuvanje, cesto mi se slucuva kako si se vrti bebeto I zavisi na koj del od stomakot.
Ме изнасмеа ко јас да сум го пишувала постов. И нашата рипна од четврти пред да ја кастрираме пред осум години инаку до сега внимавав барем за изметот ама овие десет дена нема кој и јас и го чистам песокот со ракавици се разбира. И јас сум петарда ко тебе без гајле не си сама прееска несвесно си погалив улично кученце господ нека не чува тоа е
А да си бараш и трето мислење и да знаеш дали греши матичниот или пак на државна... 5 дена не се многу, скоро сите бебиња се различни во растот...
@stevemila мaлку пoвеќе ќе oдмaрaш и се ќе биде вo ред сигурнo. Гaли јa преку меше куклaтa мaлечкa, бaш ми е милo гo згoлеми брoјoт нa девoјчинa вo евиденцијaтa штo јa вoдиме вo темaтa "термини зa пoрoдувaње"
Pa najverovatno toa ke napravam, ma da mu veruvam mnogu na maticniot, super doktor e. Ke vidam.Fala ti.
Здр мамички. Леле ова времево какво е многу ми влијае на расположение и нонстоп ми се спие. Од ноќеска тапа болка имам во препони од лева страна баш боли и еве цел ден ама мислам нормално е. Бебушка си мртка кога сум јас активна она е мирна кога јас сум мирна она е активна . Сакам сонце.
Јас имам две кучиња, со нив спијам, се гушкам, по цееел ден , не можам без нивната љубов Улично има едно пред Ремедика што си живее, многу убаво и жално, не можам кога одам таму да не го изгалам, ја одма дома би си го прибрала да немам две Инаку порасната сум со кучиња, од кога знам за себе тие ми биле и браќа и сестри во животот, а кога сум се родила јас, дома сме имале куче (кое не го памтам) но знам дека никогаш не сум имала проблеми со алергии, астма и сл.
Итнo ми требaте мaмички. Ми требa сoвет a глупo е прaшaњетo мoжи. Кaј свекрвa ми мaчкaaт сo мрснa бoјa еден мaл дел oд врaтaтa. Oтвoренo е се aмa сепaк мирисa. Ми е стрaв зa бебуш декa хемикaлијa е или џaбе пaничaм? Ве мoлaм зa сoвет
Јас оградата ја фарбав минатата недела, со маска, ама пак... ваљда нема ништо страшно, башка ти не седиш непосредно до вратата сигурно.
Па не мислам дека е толку страшно штом си во друга соба, сега ако тебе ти е страв и ако имаш можност, оди преспиј на друго место, знам дека не е добро да се дише тоа, ама дека до толку е опасно не верувам.
Абе ме замисливте и мене. Мојов старец, мачор мочка во шоља, кака до шоља, јас не чистам по него туку мајка ми. И одвреме навреме преспивам кај неа. Ама не излага надвор, ни на тареса што се вика. Не се гали многу, не се умилкува. Ама ме чуди, ако е толку опасно зошто не е задолжително тоа испитување, а може да се добие и од друго? Ах бре само раат да не си.
Ne znam sto e problemov so domtorive site razlicno kazuvaat, veke ne znam sto da mislam inaku celo vreme se e ok I sega koga si najdov doktor za poragaj me gleda i mi vika deka venickata na ednoto bubreze e malku prositena ali ne e toa strasno vo granici na normala e, na skrining bev kaj Dimcev nisto ne mi kaza, mijata maticna nisto mi nema kazano na klinika isto nisto se dodeka dojde vreme da baram doktor za poragaj i mi vika ne se sekiraj nema potreba e aj sega Nikoj nisto da ne mi kaze a 36 nedela sum veke, me interesira dali nekoj a ma problem so placenta previa?
Не си прави стресови џабе толку многу луѓе на светот чуваат животни и сме пораснале со нив па сме живи и здрави уживај.
Мислам дека немаш проблем ако мачето е домашно, редовно вакцинирано и не излегува надвор. Јас бев позитивна на првите брисеви на токсоплазмоза, а никогаш мачка не сме чувале дома. Но редовно ги факав, ранев и галев уличните. Сега дали од некое животинче ја фатив, дали од не убаво измиен зеленчук или не доволно термички обработено месо никогаш нема да знам. Како и да е мислам дека поголема опасност е ако зеленчукот што го јадеш е не убаво измиен или ако факаш улични животни, отколку домашно маче кое не излегува надвор.
И јас сум цел живот со животни, израснав на село. И многу луѓе има околу мене со животинки ама ете ми дојде шубе. Си праам стресови сама цело време не само за ова. Не верував дека ќе бидам ваква, ама за се се секирам, коа е помирно бебче, кога ќе ме штрекне нешто, како спијам, абе на се мислам. Мајка... само контроли чекам да се опуштам.
Мамаситас а дали осеќате понекогаш како да имате внатрешна температура? Два дена осеќам дека имам,а топломерот ми пикажува 37-37,5 што не е висока температура, а се фаќам за чело и лице топла сум. Вчера пиев парацетамол, сега сакам пак да се напијам.