Оф мислев од СК си. И јас за околу една недела треба да одам на преглед и на мерење. 3 недели ќе има од последното мерење, па како векови ми врват. Исто е и кај мене со инекцијата. Ќе видиме како ќе биди. Инаку да прашам нешто морам. Секоја ситница ме преоптеретува, не можам за се доктор да прашвам. Ќе ме откажи од пациент кај да е Дали понекогаш имате чувство како нешто да имате во вагината? Понекогаш ми е така, се си мислам раче, ноџе ќе излези во секој момент. Нормално е такво чувтсво?
Јас понекогаш имам чувство дека сосема долу ми мрда нешто , како меурчиња некој , незнам како да опишам . А не е пријатно ич . Инаку да прашам можно ли е кандидата да предизвикува кратење на грлото ? Или нема врска
@Stara какви контракции имаш? Стврднување на стомакот ли? И кај мене е така овие два дена мислам дека и повеќе од претходно, немам болки освен некогаш ептен ако ми се стегне мешето па од тоа и сосема малку.А 34 недела сум, си велам само да не се контракции дека рано е .
Мене кога бев на болница да ми го мерат грлото, докторката ми рече премногу пазење од инфекции. Ако забележам чуден исцедок да превземам нешто. Сега имав како зеленкаст и одма ми дадоа вагиналети, иако брисот беше чист.
Добро утро мешиња за мене е утро станав пред 20 минути, цела ноќ сон не ме фати заспав дури кај 4 ама затоа сабајлево убаво се наспав, сега си пијам кафе. Јас од денес еве со тројка напред 30 та недела Брзо ми помина времето. За пораѓањето гледам да не мислам многу, бидејќи ќе се пораѓам овде каде што живеам и плус незнам јазик не му ја мислете многу за тоа, туку мислете дека се ближи најубавиот момент, средбата со бебуш и ќе бидеме мајки Едвај чекам. Јас ќе гледам овие 2 недели да се доспремаме се за бебуш да до купиме се што ни треба. Жешково време тешко го поднесувам, многу почнав да се потам во план сум да си купам вентилатор. Од дома веќе не ми се излегува сама, ќе чекам недела да шетниме со мм. Имајте убава недела.
На иста мисла сме значи, само ми бегаш една недела. Уффф да стигнам до 34 не правам муабет До тогаш има уште два тешки месеци...ако издржат. Затоа сум залепена за креветот..
Исто и јас, залепена сум за креветот. А не ми ни кажаа да мирувам до толку. Ама некогаш кога сум малку повеќе на нозе имам грижа на совест. Ајде ќе биди се како шо треба, Господ е со нас. Некогаш ме маваат депресии и панични напади, ама па некогаш ми иди убава позитивна мисла и надеж како еве сега, се надевам така да биди поголемиот дел од времето. Ќе поминат и тие два месеци, ќе биди се во ред
Абе и со царски да се породиш не е крај на светот. Секако подобро е природно, но има некои што мора да ги сечат и шијат доле па оди опорави се 2-3 недели. Бетер од царски. Јас со царски се породив ми беше тешко 10 дена но помина. И сега здравје со царски ќе се породам. Не се плашите не е ништо страшно, само помачно е додека се опоравиш те боли раната. Инаку сеуште имам кафен исцедок, не можам да земам одмор веќе го запишав за 2 недели кога ќе одиме Грција. Вечер ќе одам на дежурен да ставам прогестеронска инекција. Блазе вас што сте дома што си одмарате.
Jas vo vakva situacija ne bi odela na odmor.Kakov odmor ke bide toa?!Postojano so stres i da ti e strav da mrdnes.Imas i malo dete,nataka navaka.Pogotovo so imas iscedok ti treba miruvanje.Konsultiraj si se so dr.Ne rizikuvaj
Мајка ми иде со нас, она ќе биде задолжена за малата цело време. Исцедокот ми е што се оптеретив викендов турбо во буквална смисла. Се надецам до крајот на неделава ќе се повлече
Ики земи ако треба едно боледување од матичен.. Колку толку 7 дена одмори малку.. Поске турбо денови и те како требс малку да се земе здив
Леле бе мамички. Ве читам за паникиве. Јас искрено сеуште немам ниту идеа каде ќе се пораѓам. Паника не ме фаќа ниту размислувам царски или природно. Како треба да биде така. Знам дека ќе пробам природно, ама нема да форсирам ако гледам дека не оди. Како и да е самото седење дома мене ми удираше на психа. Само се молев да можам да одам на работа зошто инаку сигурно и јас ќе бев со мислите кој знае каде. Најдете си редовна занимација која ќе ви го исполнува времето за да не се оптеретувате со секакви мисли. Само позитивна мисла нека ве води. Колку жени родиле, во какви се не услови се раѓало, па здрави живи бебиња се раѓале. Може ќе ви е смешно ама татко ми е роден во штала. Ни доктор, ни бабица. Дури и покасно е пријавен во матични книги од што биле изолирани, па ене го здрав, прав. Галете мешиња, купувајте си бебешки работи, уживајте во убавото време.
За ова распрашај си се со време, зошто кај нас докториве се малку терсене. Познаничка со дијагноза на глауком ниеден доктор не сакаше да и даде мислење дали смее природно да се пораѓа. Усно не ја советуваа, ама на писмено никој не сакаше да и даде. А за на државно да ти прифатат царски заради одредена причина мораш да имаш извештај.
Најмногу се нервирам заради тоа дали ако офталмологот ако ми потпише ќе ме примаат или ако не како ќе треба таму да кажам дека морам царски. Незнам кај прочитав дека матичниот можел на упат да напише дека за царски е случајот. Во четврток сум на контрола па ќе видам со матичниот.
Ако не се лажам, одамна беше, @darcy мислам има пишувано дека мора царски да прави заради очите. Може шпекулирам (сори дарси), ама такво нешто ми се врти низ глава.
Мене деновиве ми беше така преморена бев а ти не смеш така да мислиш и јас така миселев само на неубави работи појди си во црква запали си свеќа за здравје и поседиси малку да се смириш ако можеш
Јас искрено да ти кажам да не ми спомнеше мажот ми за вештачко одма наоѓав изговор се ми идеа само црни мисли дека пак ке ми се деси нешто зошто за влакно ме спасија и додека се созедов помина една година немав повеќе изговори а страв уште ,ни спиев ноќе ни па ми се зборуваше, јила кога возев мислев дека секој момент ке ми се деси нешто..Октомврито заминав за црна гора во манастирот Св.Василие со мајка ми и друштво значи од кога се вратив јас бев сосема друга личнос и смирена и спиев и почнав позитивно да мислам за вештачко. Инекците за мене беа како играчка не мислев на болка на ништо и чекањето на тестот како пред време да знаев дека ке е позитивен и цело време си го викав синко и стварно испадна да е машко знам дека постов е долг ама мора сами да си најдеме мир,спокој и сила за понатака за нашите деца
Кај пријателкава колку што се сеќавам гинеколог не сакаше да даде препорака, туку инсистираа специјалист - значи офталмолог да и даде мислење. Во секој случај без нервози, само со време распрашај си се, да можеш да си средиш.
Samo so se vrativ od lekar.Imav nepodnoslivi bolki.Cel den placam Mojata kukla se zavrtela karlicno i me pritiska.Ringispil si pravi vo meseto.I celo vreme cesit se pravese.Palec smukase.Deka snimav za tato pa da se pokaze.Mi go izmeri i grloto na matkata i izleze skoro 3cm.Poveke od Sk so mi izmerija.I me pregleda so prst dali ke napipa dolu.Umrev od bolka.Placev na cel glas.Rece nemaj gajle samo odmaraj dobro e