Хелоу мешиња Мислам дека за прв пат осетив бебувче да мрдка Престанав да дишам од возбуда Ми недостигаше ова чувство Во четврток имам контрола па ке си се видиме,ако имам среќа и полот ке ми го кажат Едвај чекам
Кога бев на преглед во 11+1 гн докторот ми кажа шпекулативно дека е девојче, ама со резерва да го земеме тоа. Со тестот само се потврди дека бил во право
Која недела си? Во трето тромесечие треба да се пратат движењата и ако де намалат да де обратиш кај лекар. Мене околу 37 почнаа да ми де намалуваат оти водата се намалуваше па докторката ме спреми за индуциран пораѓај, арно ама вечерта пред договореното господонот сам си излезе
Мешиња јас денеска бев по конзилијарно во ремедика и малку се исплашив. Хаџи Лега ми рече дека се е во ред си има нормален доток на крв и храна, да не се паничам АМА на едно место видел лагуна (езерце) . Некоја со ваквото искуство. Инаку 30+5сум и малото е 1кг и 700гр. Добро е? Инаку за стврднувањето на стомакот рече барем до 5 такви контракции во месецот е нормално да се случуваат. Ако се проследен со болки и ако се појавуваат на одредени временски интервали, да се оди на доктор.
Можно е нема послатко нешто на светот. Понатаму се повеќе ке го осеќаш .... Еве јас минатата недела бев 16та и за прв пат го осетив осеќав само навечер кога сум опуштена. Денес сум 17+3 и го осеќам денес цел ден. Срцето ќе ми излезе од среќа.
Мене и ми зумираше да го видам суспектното дунде хахаха Мене куре ми се виде, ама така изгледале половите органи толку рано
Да истото го рече матичната, многу слични се во таа недела. Баш рече ова ми личи повеќе на куре, но не се знае никогаш може ке се оформи и дунде. Две потврдија дека нема ништо меѓу нозе, а и јас приметив зашто имам сликче од синко од 16 та баш од истиот кадар и се гледа убаво дека има куре живи, здрави само @Mari* јас мислам маже е кај тебе овој пат
@wannaBeMomma е сега ме исплаши ептен . Рано ми е уште 29та недела сум . Последните недела дена ептен многу мрдаше изгледа си е заземало позиција па сега си се намести . Го осеќам пак ама не толку често и не толку силни удари.
Дај боже да не стигнеш до тоа четиво. Кај мене последниве неколку дена се неиздржливи. Ми доаѓа да си седнам и така да спијам Туку гледам убави вести. Незнам дали ќе ми веруваш, ама претчувствував дека ќе имаш девојче. Па треба ли овие нашиве пајташи да бркаат некого