ти можеш и сега ама почекај некој може да ти купи,позајми од поголемите работи креветче,релаксатор и тд а алишта само не претерувај знам дека меракот е голем
треба да правиш PRISCA тест за даунтров синдром тоа некаде околу 12 недела ми се чини ти зимаат крв и на ехо го мерат бебето па споередуваат аали кај сите излегува 1 према 10000 така да нема место за скирација, па накј 20-22 недела се прави скрининг и тој период најубаво е да ти го кажат полот поголем е плодот и поубаво се гледа ,па накај седми месец имаш тестирање за скриен шекеер и толку ми се чини дека бече освен твоите редовни контроли и крвна слика
мила јас уште кога дознав дека сум бремена си купив лигарниче капичка и ракавчиња.. купи си многу ке си срекна и се ке си ги гледаш
Најпрво честитки до новите трудници имајте убава и лесна бременост. Денес си ги земав резултатите од брисевите, нема ништо...се си е чисто. И резултатите за Даунов синдром, ми рекоа 5* дека вакви размери се барале. Инаку тоа што поврќав од витамините, ми рече секоја не може, ама секоја втора повраќа. Така да или на 2 или на 3 дена да ги пијам...па ќе видиме
Јас ништо немам купено до сега, еве ќе ја терам од утре последната недела од 6 месец, значи другата среда влегувам во 7ми. Не планирам ништо да купам, ама буквално ништо до првиот ден на 9 месец. Ич не сум суеверна, туку не ми дошло некоја желба за шопинг сеуште И мајка ми исто така, вели рано е, ќе купиме пред крај. Само свеки купи до сега
јас купив до сега некои работи,колку да имам дома да си ги гледам и да се радувам,купив кебенце за во колиЧка и неколку лигарЧиња во разлиЧни бои
Честитки за новите трудници само со лесно.за купување поЧнете кога саката и кога ке добиете зелба.за тоа јас од 5месец имав купено.буквално се .инаку денес во 8 веЧер сум на контрола па рапорт ке ви дадам накнадно
од свеки нема да добијам нишо си ги сака внуците од другата снаа ама нема врска а ја си имам желба да купам
срцка иЧ да не ни Черкас свеки да ти купува не ти ни треба,нека си ги сака тоа е нејзин проблем ти гледај си се себе и бебето а за неа иЧ да не ти е гајле мојата купила тренерки и тоа за маско бебе,а усте не го знаеме полот си ја показа нејзината зелба за маско внуЧе
Епа вакааа...уфф од каде да почнам... бев на контрола приватно (место не ме држеше за секретот) докторката ми кажа дека срценцето работииии и кажав за секретот и ме праша дали пијам нешто и кажав дека пијам само фолна.Веднаш ми препиша прогестерон ампули(3 ампули по 1 неделно да примам). Е сега ве молам кажете ми што се всушност тие,какво дејство имаат??????
мамички вие секој ден го осеќате бебушко или не , пошо ја вчера и денес ко да не го осетив,знам дека е мало ама да прашам
Прогестеронот е хормон кој го даваат за задржување на бременоста, т.е на плодот, се додека не се формира постелката, за да не дојде до спонтан ( недај боже)