Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.865
    Допаѓања:
    77.327
    Јас па неможам ако лежам во када водата да ми е млака или онаква каква во море, се знае убаво топла :D Море е море, сонце грее над вас на отворено, а во када, а ми залади водата ја испуштам, а сонце нема за да ме стопли :D може дека сум зимурлив човек е тоа така...:lol:

На stevemila, Aneta92, Stara и 4 други им се допаѓа ова.
  2. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    @Seduction јас ги пијам истите по 2 на ден , сабајле и вечер , од доктор препорачано секако .

На stevemila, eli25 и Seduction им се допаѓа ова.
  3. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Хехе ме насмеа абе само на нас личат јас му викам на мажот ми мајкин ке е пошо се знај една е мајка а тоа ако е помало нема врска од една пријателка од 6месец па се до порајѓај со инекци за да расти па ете го 2 години има здрво и живо и си расти што ако јас сум се родила скоро 4кг кога само што сум излегла од болница сум се разболела само да е здраво другото ке се среди :*

На stevemila, iki26, Luna91 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    276
    Да не замина на пораѓај? :)

5. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    2.867
    Нее ☺се јавив кај матичната ќе одам поручеква да видам што ќе ми каже. ☺

На stevemila и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.006
    Допаѓања:
    13.822
    Која недела си? И кај правиш цтг?

На janickaskopje му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    2.867
    Во чаир одам инаку , вчера бев ама денеска болкиве ми се јавија затоа до кај матичната ќе претрчам зошто не сум од ск. Инаку 38 + 4 сум.

На stevemila, Belabelinakinder и janickaskopje им се допаѓа ова.
  8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Магнезиум до крај треба да пиеш секојдневно. По потреба и два
    Напиј се и витамин ц или јака лимонада

На Aneta92 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.006
    Допаѓања:
    13.822
    И јас имам некои болки. Не можам да ги дефинирам. Дали се лажни или... Утре сум на цтг. Во понеделникот беше добро цтг - то. Јас сум 37+ нешто.

На stevemila и janickaskopje им се допаѓа ова.
  10. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    2.867
    @Black girl Вчера и јас правев , ми рекоа добро е , грлото на матката е омекнато и еден прст отворена , од вчера вечерта ги осеќам болките како стегање на стомакот околу минута и пуштање , ама претпоставувам лажни се пошто во различно време ми се јавуваат , а од сабајлево и половината константно ме боли , дали лежам , седам , одам исто ми се фаќа. А ти каде одиш на прегледи?

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    Официјално 30 недела од денес,ама како почнува жешкото ми р се потешко. Плус од килажата ме болат нозете помалку ми се отечени дека и цел ден на нозе со малата, ама од маже добивам секоја вечер масажа. Уште два месеца и едвај чекам да се олеснам с од другс страна нјубав период,посебно мрдањето на бебето е незаменливо чувство. Ај си се пожалив

На stevemila, Belabelinakinder, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.865
    Допаѓања:
    77.327
    Уф и мене како воз да ме згазил... дали преактивна бев денеска или од друго ме боли кичмава незнам... мислам на пола ке се скршам. И куковите исто ме фатија вечерва, неможев да се наведнам садовите од машина да ги извадам. Сега кога легнав на спалнава како да сум легнала на облаците :D Земав денес средив се, две машини переа, испеглав се, утре раат да сум и повеќе да одмарам.. само една мусака да ми е обврска и синко секако да го шетнам, да го дружам, да собирам играчки :D постов го пишувам веќе 15мин мислам, само грешам едвај искуцав на моб... ајде добра ноќ, има слатко да спијам.. убаво да спиете и вие :D :* :hug:

На stevemila, Mari*, Belabelinakinder и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.006
    Допаѓања:
    13.822
    Систина ја водам бременоста и таму почнав со цтг, а за пораѓај уште не знам. Мислев Систина ако е природно, а за царски искрено ми е скапо таму, 101 илјада е. Уште се мислиме со мм. Таму ќе одам за цтг сега, па може и ГАК за породување. Ти што направи? Беше пак на преглед попладнево?

На stevemila и Aneta92 им се допаѓа ова.
  14. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    2.867
    Бев да , кај матичната отидов , на цтг право , и покажа една контракција , ми рече денеска пак да одам на цтг , па ќе видиме што ќе рече .Највеќе се плашам пошто не сум од ск да не не стасам до болница . :) Повеќе е психа , докторот во чаир ми се смее вика ич да не се секираш никој за пола час не се породил :D

На stevemila, ma4e1311, janickaskopje и 9 други им се допаѓа ова.
  15. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Иста ситуација и јас,пијам одвреме-навреме парацетамол и чај од камилица пред заспивање. Се осеќам топла,како да имам температура,мерам со топломер околу 37 имам.

16. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Мамички бев вчера на преглед и бебето пак е 2 недели плус, според менструација треба да е 34+5 а според мерките е 36+5. Докторот што ќе ме пораѓа вика да одиме по мерките и да ме породи кога ќе бидам полни 38 недели или почеток на 39, ќе мора царски, карлично е цело време. Сега паметот се таму ми е, не можам раат да бидам, да не е рано да ме породи 38 недела според мерките, што ако не е спремно за излагање. Другата недела сум пак на контрола па ќе видиме што ќе рече.

На stevemila, Capricorn Taurus и Вереничка им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.865
    Допаѓања:
    77.327
    @barby и првото ми беше поголемо, исто и второво е доста големко. А првото па 42ра влегов и го родив... Мислам најдобро барем 39та да влезеш да па те пораѓа, освен ако нема индикации за порано...

Последна измена од модератор: 1 јуни 2017
    На stevemila, barby и ada21 им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.799
    Допаѓања:
    40.351
    Со 38 полни недели бебето е спремно за раѓање. Штом е царски рез мора порано, не знаеш болките кога ќе те фанат. А и штом е напредно бебето мислам дека нема да чека термин за да излезе.

На stevemila, eli25 и barby им се допаѓа ова.
  19. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Женски испробана работа за малку барем мирен сон навечер една чаша чај од камилица( 2кеси ставам) пред легување. Кај мене делува засега веќе 1 недела практикувам и по одморена сум. се будам кај 3-4часот и за пола сат повторно заспивам.
    Утрово бев на ехо бебушките добри се. Едното е 340 гр,другото 320 гр. исто се развиваат и се е ок. Кафеното за 2 дена ми прекина.

На stevemila, manako1, ma4e1311 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.865
    Допаѓања:
    77.327
    Супер.. :) да не ти кажаа и што се сигурно? :D или се криеја....? :D

Моето богами чекаше, а и дури се заборави.. а беше доста напредно 4.4кг :lol: незнам како ми издржа маткава толку :rofl:

Последна измена од модератор: 1 јуни 2017
    На stevemila, eli25, orhideea и 2 други им се допаѓа ова.