Јас па неможам ако лежам во када водата да ми е млака или онаква каква во море, се знае убаво топла Море е море, сонце грее над вас на отворено, а во када, а ми залади водата ја испуштам, а сонце нема за да ме стопли може дека сум зимурлив човек е тоа така...
Хехе ме насмеа абе само на нас личат јас му викам на мажот ми мајкин ке е пошо се знај една е мајка а тоа ако е помало нема врска од една пријателка од 6месец па се до порајѓај со инекци за да расти па ете го 2 години има здрво и живо и си расти што ако јас сум се родила скоро 4кг кога само што сум излегла од болница сум се разболела само да е здраво другото ке се среди
Во чаир одам инаку , вчера бев ама денеска болкиве ми се јавија затоа до кај матичната ќе претрчам зошто не сум од ск. Инаку 38 + 4 сум.
И јас имам некои болки. Не можам да ги дефинирам. Дали се лажни или... Утре сум на цтг. Во понеделникот беше добро цтг - то. Јас сум 37+ нешто.
@Black girl Вчера и јас правев , ми рекоа добро е , грлото на матката е омекнато и еден прст отворена , од вчера вечерта ги осеќам болките како стегање на стомакот околу минута и пуштање , ама претпоставувам лажни се пошто во различно време ми се јавуваат , а од сабајлево и половината константно ме боли , дали лежам , седам , одам исто ми се фаќа. А ти каде одиш на прегледи?
Официјално 30 недела од денес,ама како почнува жешкото ми р се потешко. Плус од килажата ме болат нозете помалку ми се отечени дека и цел ден на нозе со малата, ама од маже добивам секоја вечер масажа. Уште два месеца и едвај чекам да се олеснам с од другс страна нјубав период,посебно мрдањето на бебето е незаменливо чувство. Ај си се пожалив
Уф и мене како воз да ме згазил... дали преактивна бев денеска или од друго ме боли кичмава незнам... мислам на пола ке се скршам. И куковите исто ме фатија вечерва, неможев да се наведнам садовите од машина да ги извадам. Сега кога легнав на спалнава како да сум легнала на облаците Земав денес средив се, две машини переа, испеглав се, утре раат да сум и повеќе да одмарам.. само една мусака да ми е обврска и синко секако да го шетнам, да го дружам, да собирам играчки постов го пишувам веќе 15мин мислам, само грешам едвај искуцав на моб... ајде добра ноќ, има слатко да спијам.. убаво да спиете и вие
Систина ја водам бременоста и таму почнав со цтг, а за пораѓај уште не знам. Мислев Систина ако е природно, а за царски искрено ми е скапо таму, 101 илјада е. Уште се мислиме со мм. Таму ќе одам за цтг сега, па може и ГАК за породување. Ти што направи? Беше пак на преглед попладнево?
Бев да , кај матичната отидов , на цтг право , и покажа една контракција , ми рече денеска пак да одам на цтг , па ќе видиме што ќе рече .Највеќе се плашам пошто не сум од ск да не не стасам до болница . Повеќе е психа , докторот во чаир ми се смее вика ич да не се секираш никој за пола час не се породил
Иста ситуација и јас,пијам одвреме-навреме парацетамол и чај од камилица пред заспивање. Се осеќам топла,како да имам температура,мерам со топломер околу 37 имам.
Мамички бев вчера на преглед и бебето пак е 2 недели плус, според менструација треба да е 34+5 а според мерките е 36+5. Докторот што ќе ме пораѓа вика да одиме по мерките и да ме породи кога ќе бидам полни 38 недели или почеток на 39, ќе мора царски, карлично е цело време. Сега паметот се таму ми е, не можам раат да бидам, да не е рано да ме породи 38 недела според мерките, што ако не е спремно за излагање. Другата недела сум пак на контрола па ќе видиме што ќе рече.
@barby и првото ми беше поголемо, исто и второво е доста големко. А првото па 42ра влегов и го родив... Мислам најдобро барем 39та да влезеш да па те пораѓа, освен ако нема индикации за порано...
Со 38 полни недели бебето е спремно за раѓање. Штом е царски рез мора порано, не знаеш болките кога ќе те фанат. А и штом е напредно бебето мислам дека нема да чека термин за да излезе.
Женски испробана работа за малку барем мирен сон навечер една чаша чај од камилица( 2кеси ставам) пред легување. Кај мене делува засега веќе 1 недела практикувам и по одморена сум. се будам кај 3-4часот и за пола сат повторно заспивам. Утрово бев на ехо бебушките добри се. Едното е 340 гр,другото 320 гр. исто се развиваат и се е ок. Кафеното за 2 дена ми прекина.
Супер.. да не ти кажаа и што се сигурно? или се криеја....? Моето богами чекаше, а и дури се заборави.. а беше доста напредно 4.4кг незнам како ми издржа маткава толку