Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.210
    Допаѓања:
    124.901
    Од Ремедика др. што ме води ми рече да направам 3 пати во 12, 28ма и на крај. Се мислев дали да правам среќа што направив.

На stevemila и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  2. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Јас пак бидејќи не мрдам од кревет ми прија топличо. Цело време сум на долги пижами и мајца на кратки. Дома без клима ни е ладовинка.

На ada21 и stevemila им се допаѓа ова.
  3. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас сум цело време со долги и со ќебе покриена :D Спијам со ќебе и дебел јорган сеуште :rofl: Премногу сум зиморлива, ни бременоста не ме смени :!:

На ada21, stevemila, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.359
    Допаѓања:
    119.448
    Не ми е јасно.. нели сексуално пренослива болест е тоа да не е некоја грешка? Не мислам дека може од тоалет да се фати тоа :worried::^)

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.210
    Допаѓања:
    124.901
    Од јавни тоалети може да се префати. Замисли го само ситимол (facepalm)

6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.359
    Допаѓања:
    119.448
    Оф мајкоооо дури криво да му е на чоек за вакви работи ќе се пазиш од се и еве не можеш да се допазиш никако, а бебе притиска и често сме за во тоалет,а не можеш да чуваш во себе и тоа не е добро никако не си:^) @eli25

На stevemila, Seduction, Вереничка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Masnickaaa

Masnickaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    1.019
    Ме разнежни ептен, си плачев малце... :):hug:
    Инаку бебуш сеуште не излегува, 40+3 денеска, сака кај мама да седи :rofl: Има ли некој со поминат термин? Се трудам да не мислам многу, ама по малце страв ме фаќа.
    Мене почна да ми смета топлово, овие два дена врелини од внатре, само пијам вода, лимонада.

На stevemila, Mari*, Libra88 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    29.164
    Не де секирај ќе биде.. Може покссно е зачнато, а терминот по циклус ти е.. Ќе си излезе когс треба :) а најубаво е кај мама во мешето.. ;) Со лесно да ти е само и до викендов да се гушкате со бебе :hug:

На stevemila, mariz и Masnickaaa им се допаѓа ова.
  9. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Леле Ели ме замисли и мене... а што убаво не одев во тоалет во јавни, во последно време само нешто демек барам трудничко купувам гледам и сум била неколку пати сити мол и рамстор (facepalm) Не можев да издржам знаете како е сите по 100 пати одиме :$
    Во 12та беше чисто, а и претходно одамна ништо не сум имала. Се надевам така останало :|

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  10. janickaskopje

janickaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    276
    Братучетка ми со двете се има породено многу брзо :) од жена парк до гак колку има со кола баш ми раскажуваше некни неможела да се соблече од болки сестрата и рекла ај ма ти ама си лигава....вика се соблеков кога виде глава трчај на бокс :)))) се надевам не си мн далеку ама тешко вас што не сте од ск :( мрцварење патување...со лесно на сите :)

На stevemila и Aneta92 им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.210
    Допаѓања:
    124.901
    И јас избегнувам јавни тоалети ама кога не бива да стискаш:( Исто и кај мене уреаплазма имав пред некои 4 години, инаку секогаш било чисто. Кој да знае веќе. Ќе кркам сумамед битно ......

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Сим слушнала за многу неточни рез од авицена

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Мојот матичен ми рече дека таквите бактериите се пренесуваат исклучиво по сексуален пат. Јас се мислам дали да ги правам зашо ми ги бараат на Гак. Другата недела треба да одам на конзилијарно и незнам дали за сигурно ќе ми ги бараат инаку не би ги оравела. Инаку одам на преглед облеков фустанче многу ми е топло. Ми е гајле :D

На stevemila, Capricorn Taurus, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.210
    Допаѓања:
    124.901
    Ама нас ни се забранети односи. На 1 брисеви чисто, сите брисеви 4 год. скоро по ред чисти дури ни кандида . Се чудам , нема друг начин.

На ada21, stevemila и Вереничка им се допаѓа ова.
  15. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    И јас немам од односи не ми има забрането ама јас нејкам

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    2.867
    Хаха не сме многу далеку за 40 минути до болница сум , се надевам навреме ќе препознаам болки и право тргаме :D дај боже сите такви лесни пораѓаи да имаме . Господ да не чува само :)

На stevemila и janickaskopje им се допаѓа ова.
  17. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Исто. Пред 3-4 години последно уреаплазма или микоплазма(мислам така беше) и толку. Сега имам секрет ама сите кажуваат нормално е, немам ни мирис ни боја, никакви симптоми, ама кој да знае. Изгледа и јас ќе правам три пати како тебе, да не ми е мисла.:| Не знам ќе се консултирам со д-р.

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Ели и јас колку што знам кламидија исклучиво се пренесува со односи. По оваа логика, ако немате односи ми личи само на погрешен резултат. Јас сепак би повторила за секој случај.

На Luna91 и eli25 им се допаѓа ова.
  19. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Денес бев повторно во Ремедика на преглед бидејки матичниот во понеделник ми кажа дека бебето му личело на 5 дена помало, а инаку прв пат ме погледна на ехо и тоа по мое барање и не ми даде ни извештај од тоа што мерел.. Да не биде само тоа ме праша дали сум правела амниоцинтеза бидејки имам таласемија, тоа ми го качи притисокот и му кажав дека до сега ни во Ремедика , ни во Систина, ни трансфузиолог не ми кажале дека имам потреба од тоа испитување и паметниот ми вика као демек ние сме слушале само тоа што сакаме.
    Ме стави под стрес и кога излегов од кај него се изнаплачав.
    Денес во Ремедика се потврди спротивното, бебчето супер напредува, дури сме и понапредни. Денес сум 27+0, а тоа одговара на 27+6. Неможам да разберам какви доктори постојат, ако можам така да го наречам уопште.
    Ми мереа и цервикс, измери 35мм и кажа дека само некој дел внатрешно мерела, иначе било околу 40.. искрено не разбрав баш но ми кажа дека грлото си е затворено и дека за тие недели си било супер. Ми даде зелено светло за патување (y)
    Спомнав и за болките што ги имам долу ниско и кажа слободно да земам по 2 магнезиуми од тие што ги земам од 375мг, сум немала никаква штета, само корист.

На SophiaBella, ada21, stevemila и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Битно добро е се. А на овие чукнативе што не плашат и се расфрлаат со испитувања како амниоцинтеза, што и не се така препорачливи, особено ако нема индикации, нека им е на чест. Стварно почнаа да претеруваат.
    Гали го мешко и убаво да си поминеш на одмор каде и да одиш и избањај се и за мене, зошто изгледа моите планови за бањање пропаднаа. :*

На Seduction, Luna91 и eli25 им се допаѓа ова.