Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    @Ano Фала ти миличка, ама не одам на одмор :| До Солун до Икеа сакам да идеме да земаме креветче и некој др. ситници што ни требаат. За одмор здравје крајот на Јуни ако е се како што треба и ако ми одобри и тогаш доктор. Иначе морав да се издушам и да го споделам тоа со вас бидејки ми тежеше на душата и со тоа да ви кажам да си барате и второ мислење ако ве испаничат како мене.
    Ве гушкам :hug:

На stevemila, Luna91, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Штом ќе стигнеш до Солун едно бањање може да поминете во близина.:D
    А за споделувањето за тоа сме тука. Знаеш дека низ слично поминва и точно те разбирам како си се осетила. И мене од големите за почеток ми остана уште креветче, зошто скоро се друго наследив, освен количка која си ја купив. И ние сега гледаме тоа, ама уште не сме се одлучиле.

На Seduction и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.202
    Допаѓања:
    124.873
    А прашањето е каде да се повторат? Тука ми се најсигурни. На државно не ми се носат :( Др. од Ремедика ми рече нема да одиме со ударна доза сумамед, дека можно е да сум ја имала со години и сега да ми паднал имунитетот и да се јавила.

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Те прочитав и прееска и сакав ова да ти го кажам. Организмот е малку поосетлив во време на бременост, затоа се прават почесто микробилошки анализи - уринокултури, брисеви. Не е баш најјасно кој е причинителот и зошто баш во бременост, ама имам гледано статистики кои велат дека 1 од 5 жени во текот на бременоста ќе има некој вид на бактерија. Најчесто се врзува со неурамнотеженост на лактобацилите (добри бактерии) со останатите кои „живеат“ во микрофлората. Кога паѓа нивото на овие добри бактерии, се јавува некоја инфекција т.е. лошите бактерии кои претходно биле „победени“ од добрите добиваат замав.
    На предавањата во систина, докторката рече дека добро е во текот на бременоста да се пијат пробиотици за да се одржува правилна микрофлора во организмот и да се храни со добри бактерии. Пробиотици сум чула дека се даваат и за зајакнување на имунитет, не само при проблеми со варење. Исто треба дневно да се конзумираат ферментирани продукти (јогурт, кисело млеко) баш заради оваа причина.

Едит. Јас прв пат кандида закачив во бременост сега и баш читав што и како влијае за зголемено присуство на габични и бактериски заболувања. Никогаш не сум ја имала, а сега се појави на 2 бриса.

На Momichka, Capricorn Taurus, Elenche87 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Vo remedika neka go povtorat toj. Sekako e podobro na sigurno otkolku sumamed za nisto

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.202
    Допаѓања:
    124.873
    @kukla21 секојдневно пијам јогурт. Инаку прееска кога бев во аптека да го купам сумамедот, нели со него треба обавезно и пробиотик и аптекарката ме праша дали пијам и дека имало пробиотици за трудници и убаво било да се пијат цело време. Ама ете се сам да се информираш, за жал. @wannaBeMomma многу е без врска ако имам еден поз . еден негативен рез. На кој ќе веруваш? Секако дека повеќе одговара негативен. Поарно ќе пијам терапија озбилно. Него да испадне немам а сум имала. Од тоа ми е страв повеќе. Ќе размислам до утре :))))

Последна измена: 1 јуни 2017
    На Momichka, stevemila, Seduction и 2 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Баш за такви збореше докторката во систина. И не само за бременост, убаво било да се пијат, немало штета од нив, а одржувале баланс на организмот. Искрено се изненадив кога чув дека пробитици се користат за зајакнување имунитет. Другарка со мало дете ми има кажано, а и докторкава потврди со објаснување зошто е така. Без гајле - се лечи се, ако не па и пред пораѓај ставаат нешто за заштита на бебето. Не ми текнува како беше правилен изразот, ама и ова ми е од предавање во Систина.

На ada21, Seduction, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Masnickaaa

Masnickaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.019
    Која е цената на тие пробиотици за трудници?

9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    тоа е најголем проблем. Што човек неможе да е сигурен и секогаш ќе има сомнеж за резултатите. Згора на се пари се даваат за ова, а никој не сноси одговорност ако навистина има погрешни резултати. Баш заради тоа и јас си искористив доза еритромицин вагиналети за уреоплазма, а постоеше можност да е грешка.
    Инаку за пробиотик, баш пред некој ден колешка една ми кажа дека земала Proven Pregnancy - пробиотик и пренатални витамини кои се пијат заедно. И јас се мислам да земам, зошто сега допрва поосетливи ќе стануваме.

Последна измена: 1 јуни 2017
    На Seduction, Вереничка, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.202
    Допаѓања:
    124.873
    @Ano точно. И еден куп нервози се јадат. Пробиотик и јас ќе купам утре. Ми кажаа неколку па ќе изберам .

Зависи , имаш од 300,400 па нагоре.

Последна измена од модератор: 1 јуни 2017
    На Masnickaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Кој други ти ги кажа, да видам и јас да размислам што да земам?
    Овие Провен знам околу 900, ама во зегин беа на акција околу 700, е сега незнам дали уште важи акцијата.

На eli25 и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Мешиња јас после менување на неколку различни пренатални витамини, последниов месец ги користам баш тие Провен Пробиотик и многу сум задоволна (y) ако се сеќавате се жалев на силни болки во стомакот, проблем со варење на храна...итн откако ги пијам го решив проблемот или се подобри за 90% што е одлично. Немам никаков проблем како со некои претходни, лесни за пиење, после тоа исто како да не сум се напила ништо. И ги препорачувам. (fingers) Мислам и дека се уште се на акција во Зегин.

иако сепак ме загриживте со муабетите за бактерии, инфекции во бременост.. :wasntme:

На ada21, stevemila, Seduction и 3 други им се допаѓа ова.
  13. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.202
    Допаѓања:
    124.873
    Ми ги кажа лактофлор и уште едни не ми текнува кои:( Утре кога ќе купам ќе ти пишам. А тие провен само пробиотик е или и витсмини? Само што купив фемибион :) @Вереничка може да видиш во упатството?

14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    и пренатални - две апчиња се пијат

15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Stoznam ama jas na avicena mnogu mnogu neveruvam po tolku mnogu negativni iskustva na luge. Uf ne znam ao e najpametno
    @eli25

16. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Срцка од типот на фемибион, пренатални се. Две таблети, едната фолна, јод, б витамини итн..итн.. и другата пробиотик со добри бактерии.

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.202
    Допаѓања:
    124.873
    Ништо отпаѓаат, само што купив фемибион. Што не пишавте порано :talk:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    @wannaBeMomma а ти која недела си? :) Деновиве те приметив во темава. За авицена зошто такво мислење? :?:

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.202
    Допаѓања:
    124.873
    А ти во која лаб. одиш? До сега немало проблем. Реално секаде има задоволни и незадоволни , за се.

20. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Извини :$

:D