Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    @eli25 мене вo бременoст ми се јaви клaмидијa пиев сумaмрд пoсле немaше ништo пa пред пoрaгaј пaк се јaви..ни oднoси ни ништo имaвме девет месецa пa ете..ептен е гaднa бaктеријa кo вирус се.пoнaшa зaтoa се јaвувa

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене ме интересира како решавате дека една лаб има грешни резултати? Еве на едно место е позитивно, на друго негативно и како решавате кој резултат е точен, а кој грешен?

На Kitten, Seduction и eli25 им се допаѓа ова.
  3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    22.822
    Јас не можам да ги пијам тие витамините...многу ми се гади од нив цел ден. Пијам само фолна. Сега следна контрола ќе прашам. Докторката и сама кажа дека може да ми се гади.

4. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Конкретно Провен или од тој тип? Дека и мене другите ми правеа проблем, само овие не

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.202
    Допаѓања:
    124.873
    И што ти кажаа од каде? Докторот вика неможе преку јавни тоалети само преку секс. пат. :^) Се чудам цел ден ама они си знаат.

6. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.097
    Здраво мајки

Сакам да ве прашам дали некоја слушнала дека чајот од листови од малини или јагоди е добар за полесен пораѓај?

Мене така ми кажа братучетка од шведска која се породи пред една година и планирам да пијам и јас.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Јaс никoгaш не oдaм вo јaвни тoaлети oсвен дoмa нa др местo нигде:( дoктoрoт рече декa се врaтилa пaк пoштo јa имaв и пoрaнo..прoвери пaк мене лaжнo пoзитивен вo систинa ми дaде еднaш.

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Не читав назад. За микробиологија ли зборите?
    Најверојатно е негативниот резултат да е точен. Ако е негативно лесно може да се контаминира и да даде лажно позитивен резултат, а ако е позитивно многу малку е веројатно да не изникне ништо на подлогата.
    Најдобро е да се остави и трет примерок.

9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    22.822
    Провен, ама ми рекоа тие најмалце мирисале, премама исто биле тешки.Незз до некаде и страв ми е што еве еден месец нишо не пијам, прво докторката ми рече паузирај зошто крвна слика топ, сеа не можам да ги поднесам. Незз што да правам

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    За Авицена зборуваме

11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Јас работам микробиологија на храна. Кај нас обично секогаш очекуваме негетивен резултат, кога имаме позитивен секогаш презасејуваме зашто многу е веројатно да е лажно позитивен.

На stevemila, kukla21, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Овдека имам многу читано за авицена а и од неколку познанички.
    Имам 11м бебе и тазе позитивен тест ама не се пријавувам пред да одам на лекар.
    Шетам по темите :)

Уф стварно не знам. Првите брисеви ги правев во државна ама тоа беше јануари мин година. А пред пораѓај само стрептокока во систина

На stevemila, eli25, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Искрено незнам. Првиот пат кога ми појави уреолазма на микро а авицена не, матичниот инсистираше дека е грешен од микро (ова уште пред да повторам во авицена ми рече) и не земав терапија.
    За серумското железо пред ин витро кога ми излезе 4, знаев дека е грешка зошто никогаш во живот не сум имала проблем, имав резултат од еден месец пред тоа и повторив повторно за еден месец.
    Веројатво ако е поспецифично би терала и трето место, иако прилично ограничено е кај нас со лабораторииве,а и се тоа кошта.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.202
    Допаѓања:
    124.873
    @Ano стварно не ми се оди еве пак да ми земаат брис:( И после со резултативе спобудалување. Еден ваков еден таков. Неделава сум секој ден по лекари. Секој ден нешто има ;(Стварно не можам веќе:( Се изнаплакав да ми олесни.

Последна измена: 1 јуни 2017
  15. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Ајде со лесно, со убаво. А за шетањето те приметив :)

На stevemila, Mari*, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас зимото имав серумско едвај 4 заради цела состојба што ја имав. После само еден месец рипна - како се оправив. Не мора да значи дека е грешен резултатот.
    Долго ми стоеше околу 8, а последен пат 22.

Резултатите ги чита машина, не верувам дека може да има грешка.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    :hug:
    Те разбирам. Ќе побудалиме со ова испитувањава.
    Ако не слушај си го докторот и истерај една доза антибиотик. Не си ни прва ни последна што пиела, особено за вакви работи.
    Јас веќе и се изгубив до каде стигнав со испитувањава.
    Сега наредна недела треба да одам пак за кардиолошкиот скрининг, па после ќе одам кај докторкава што ме води, да видам што наредно иако веќе ми се смачи. Само нешто ново се измислува.

Ама кај мене месец дена пред тоа и после тоа резултат беше 20, без никаква терапија, а во тој период немав ниту интервенции, ниту настинки ниту ништо. Докторот тогаш ми објаснуваше дека можело да има погрешни резултати, нешто со чидтењето на машините што ги користат. Еве и сега сум при крај на 6 сеуште ми се држи на 19, дури сега почнав терапија зошто хемоглобинот ми е малку паднат.
    Незнам што да кажам ни јас веќе.

Последна измена од модератор: 1 јуни 2017
    На ada21, Seduction, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.202
    Допаѓања:
    124.873
    @Ano а на тој скрининг за фетален раст ќе одиш? Јас закажав следна недела. Така ми пиша Димчев кога бев на 2 скрининг контрола за 8 недели.

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас не пиев никаква терапија па скокна на 22 железо. Не пијам пренатални витамини, туку само б-комплекс и фолна. Дополнително железо не внесувам.

На eli25 и Ano им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Минатата недела бев на контрола кај докторката што ме води и се си беше во ред со синко.
    Наредна недела 27 недела ќе одам само за срцето кај Драшко зошто кај нас имаше суспектибилен ВСД на мембрана, за да видиме дали е затворено до крај.
    Реков ќе побудалам од испитувања. Веќе никаде не ми се оди. Ако рече докторкава дека треба после наредна контрола ќе одам, ако не не одам веќе ни кај Димчев ни никаде. Ќе си терам кај нејзе и во меѓувреме да одлучам каде ќе одам за пораѓање. Ни тоа не сум одлучила од што ми е главата хаос

На kukla21 и eli25 им се допаѓа ова.